Search
Close this search box.

H επόμενη μέρα για το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος – Χριστάκης Χασάπης

Κείμενο-Φωτος από το Ίδρυμα: SkalaTimes

Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος – Χριστάκης Χασάπης, στη πόλη μας τη Λάρνακα, επιτελεί ένα ιερό έργο εδώ και χρόνια.

Τα ψεσινά δυσάρεστα νέα, η φωτιά στο Ίδρυμα, στεναχώρησαν τους πάντες.

«Αυτό το Ίδρυμα είναι το σπίτι των παιδιών που μένουν εδώ….» δήλωσε στο SkalaTimes ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μιχαλάκης Μάλλας ο οποίος μας είπε: «Η επόμενη μέρα, μετά τη ψεσινή φωτιά, μας βρίσκει εδώ, να καθαρίζουμε τον χώρο, να ψάχνουμε να βρούμε μπογιατζήδες, πελεκάνους και κάθε στήριξη είναι καλοδεχούμενη…Σκοπός μας είναι σε μία βδομάδα να μπορούν να επιστρέψουν τα παιδιά μας πίσω, εδώ στο σπίτι τους, διότι επαναλαμβάνω, για τα παιδιά μας που μένουν εδώ, αυτό είναι το σπίτι τους….»
Ο κύριος Μάλλας είπε πως οι υποψίες της Πυροσβεστικής όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς στράφηκαν στο κλιματιστικό και στο μικρό ψυγείο νερού. «Μας είπαν πως πιθανόν να είναι ένα από αυτά τα δύο η αιτία της φωτιάς….σημασία για εμάς έχει η επόμενη μέρα, να εργαστούμε για να μπορέσουν επιστρέψουν πίσω τα παιδιά».
«To έχω ξαναπεί, τα κτίρια θα τα φτιάξουμε… Φτάνει που σώθηκαν τα παιδιά και οι δύο κοπέλες, προσωπικό, που ήταν μέσα….. Οι δυο κοπέλες, όταν ήρθα εγώ, ήταν έξω και έκλαιγαν. Είναι όπως τα παιδιά τους οι τρόφιμοι. Είναι 15-20 χρόνια εδώ. Είναι παιδιά τους…Είναι παιδιά μας».
«Είμαστε ασφαλισμένοι, υπάρχει και ανταπόκριση και από το Υπουργείο Εργασίας και από τον Δήμο Λάρνακας και από άλλους φορείς», είπε ο κύριος Μάλλας. Παρόλα αυτά, όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν με εισφορές μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με τον κύριο Μάλλα στο τηλέφωνο 99634780.

Αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για το Ίδρυμα:
«Σκοπός μας είναι να παρέχουμε φροντίδα σε παιδιά με βαρείες σωματικές και πνευματικές αναπηρίες. Δηλαδή άτομα που δεν μπορούν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας και στη κοινωνία σαν ισότιμα μέλη, αλλά ούτε μπορούν να έχουν βοήθεια από πουθενά αλλού, εκτός από το ίδρυμα μας.
Η λειτουργία του Ιδρύματος μας, προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στις οικογένειες των παιδιών, από το ψυχικό άγχος και τη σωματική κούραση που προκαλεί η καθημερινή φροντίδα και προστασία τους»

«Το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος λειτουργεί από το 1992 , είναι εγγεγραμμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο με αριθμό Μητρώου 1137, για δεκαεπτά χρόνια στεγαζόταν σε λιωμένο κτίριο του παλαιού γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολις Κιτίου.
Ξεκίνησε αρχικά να είναι μόνο Δημερεύουσας αλλά λόγω ανάγκης από το Φεβρουάριο του 2000 ξεκίνησε τη λειτουργία του επί εικοσιτετραώρου βάσεως.
Λειτουργούμε τρία προγράμματα:
Το Κέντρο Ημέρας γίνονται δεκτά παιδιά με ειδικές ανάγκες από 3 και άνω, λειτουργεί από τις 7.30 μέχρι τις 4 μ.μ από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.
Τη Παιδική Στέγη , γίνονται δεκτά παιδιά από 3 μέχρι 18 χρόνων για διαμονή.
Τη Στέγη ενηλίκων, γίνονται δεκτά παιδιά από 18 χρονών και άνω για διαμονή ανεξάρτητα φύλου».

Πιο κάτω το φωτογραφικό υλικό που δείχνει την ζημιά που άφησε πίσω της η φωτιά.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

error: Content is protected !!