Search
Close this search box.

Πόπη Αβραάμ και Βαλεντίνα Σοφοκλέους, μαζί στο σανίδι με μια συγκλονιστική παράσταση

SkalaTimes

Οι δύο γνωστές Κύπριες της TV και του Θεάτρου, Βαλεντίνα Σοφοκλέους και Πόπη Αβραάμ, πέρα από την συναδελφική σχέση που τις ενώνει, είναι πολύ καλές φίλες και κουμπάρες.
Στην τηλεόραση έχουν συναντηθεί σε Κυπριακές σειρές, τώρα ήρθε η ώρα να συνεργαστούν και στο σανίδι.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SkalaTimes, τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα ανέβει ένας μονόλογος στον οποίο θα πρωταγωνιστεί η Βαλεντίνα Σοφοκλέους και θα σκηνοθετεί η Πόπη Αβραάμ.

Μπορεί η Βαλεντίνα να έχει γνωρίσει την επιτυχία μέσα από τους τηλεοπτικούς της ρόλους, αλλά και οι δουλειές της στο θέατρο άφησαν αποτύπωμα! Από τα έργα που συμμετείχε σε διάφορα θεατρικά σχήματα, τις καταπληκτικές κωμωδίες που ανέβασε με το δικό της θεατρικό σχήμα είναι αποδείξεις πόσο την αγαπά και το σανίδι . Τελευταία απόδειξη «Η  Εβραία»  του Μπρεχτ που παρόλο μονόλογος γέμισε τις αίθουσες σε όλη την Κύπρο.

Όσο για την Πόπη Αβράαμ, είτε τηλεόραση κάνει, είτε θέατρο, είτε ως ηθοποιός, είτε ως σκηνοθέτης, έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως είναι μία από τις σπουδαιότερες στο χώρο με το ταλέντο και επαγγελματισμό της.

Με αυτές τις δύο λοιπόν μαζί, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Όταν μάλιστα το έργο είναι συγκλονιστικό και έχει παίξει σε αυτό η Edith Piaf, τότε αντιλαμβάνεστε πως αναμένετε να ταράξει τα θεατρικά νερά του τόπου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του SkalaTimes, πρόκειται για το θεατρικό έργο (μόνολογο) «Το φάντασμα της Μασσαλίας» το οποίο έγραψε ο  Ζαν Κοκτώ  για τη στενή του φίλη Εντίθ Πιάφ, η οποία έπαιξε τον θεατρικό μονόλογο με τεράστια επιτυχία.

——————————————————

ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ
Ο Ζαν Κοκτώ γεννήθηκε στο Μαιζόν-Λαφίτ τον Ιούλιο του 1889. Ο πατέρας του, ερασιτέχνης ζωγράφος, πέθανε όταν ο συγγραφέας ήταν δέκα χρονών. Τέλειωσε το λύκειο Κοντορσέ στο Παρίσι, όπου έμενε με τη μητέρα του και την αδελφή του. Άρχισε να γράφει από τα δέκα του χρόνια και στα δεκαεπτά του είχε έτοιμη την πρώτη του ποιητική συλλογή «Το λυχνάρι του Αλαντίν».
Συνδέθηκε με τις μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του. Μαζί με τον Πικάσο τάχθηκε υπέρ των νεωτεριστικών θεωριών στη λογοτεχνία και την ποίηση. Συνεργάστηκε με τους πρωτοπόρους μουσικούς της εποχής του. Εμφανίστηκε στις πεποιθήσεις του άλλοτε ως φουτουριστής, κυβιστής και ντανταϊστής, και δε δείλιασε να δοκιμάσει ο ίδιος κάθε μέσο έκφρασης: ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, κινηματογράφο και ζωγραφική.
Πέθανε στο Παρίσι το 1963.        

Για τον θρύλο Edith Piaf δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Όλοι την γνωρίζουν!                                        

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!