Search
Close this search box.

Ο Ζαχαρίας Ζαννέτου μας μιλά για το Stand Up Comedy

Ο Ζαχαρίας Ζαννέτου, κάτοικος Αραδίππου,  ασχολείται με το stand up comedy, αφου ανέκαθεν αγαπούσε αυτό το είδος αυτό της ψυχαγωγίας, ένα είδος που είναι κάτι σχετικά νέο για τα κυπριακά δεδομένα.
Με αφορμή τις παραστάσεις του στις 9,16,23 του Ιούλη στο AVALON στην Λαρνακα το SkalaTimes κουβεντιάζει μαζί του.

SkalaTimes

H δική σου σχέση με το Stand Up Comedy πότε ξεκίνησε και πώς;
Είχα κάνει έξι μήνες stand up comedy στην Αγγλία όπου ζούσα….

Σε ποιο μέρος ζούσες;
Ζούσα για 20 χρόνια στο Birmingham.

Φαντάζομαι στα αγγλικά θα έκανες τις παραστάσεις σου εκεί. Σε ποιους χώρους;
Ναι, στα αγγλικά, συνήθως σε μπυραρίες.  Η αλήθεια είναι ότι επειδή εργαζόμουν σε χώρο εστίασης, δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ όσο ήθελα με το κομμάτι αυτό του stand up comedy, που πραγματικά με ενδιέφερε. Όμως σιγά σιγά άρχισα να βρίσκω χρόνο και να γράφω διάφορα αστεία και κωμικά….

Μίλησε μας λίγο για τη πορεία σου στο χώρο αυτό;
Πάντα εργαζόμουν σε χώρους εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια, κτλ). Το stand up comedy ήταν το όνειρο μου και δεν ήθελα να μου μείνει απωθημένο. Όταν επέστρεψα στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο, μετά από 20 χρόνια στην Αγγλία, και αφού είχε προηγηθεί η μικρή μου εμπειρία των 6 μηνών με stand up comedy στην Αγγλία, είπα να το δοκιμάσω και στην Κύπρο. Είμαι μέρος μιας ομάδας που λέγεται Cyprus Comedy Central. Eπίσης, πέντε άτομα που είμαστε μέρος του Cyprus Comedy Central δουλεύουμε συνήθως μαζί, δέσαμε μαζί, ανεβάσαμε κάποιες παραστάσεις στο Savino στη Λάρνακα και κάποιες άλλες παραστάσεις στη Λεμεσό και Λευκωσία.

Τι σημαίνει για σένα stand up comedy και πότε θεωρείς καλή μια παράσταση stand up comedy;
Για μένα προσωπικά το καλό stand up comedy είναι αυτό που κάνεις τον θεατή να νιώθει μέρος της παρέας σου, να ξέρει πως αν έρθει να σε δει θα περάσει ωραία και θα γελάσει. Για μένα αυτό είναι το σημαντικό, να ξέρει ο άλλος πως αν έρθει να σε δει θα γελάσει.

Οι Κύπριοι έχουν συνηθίσει αυτό το είδος διασκέδασης; Και πόσο ανοικτοί είναι στο καυστικό χιούμορ;
Θεωρώ πως το stand up comedy είναι ακόμη κάτι νέο για τα κυπριακά δεδομένα. Παρόλα αυτά έχουμε ανθρώπους που είναι πολύ αξιόλογοι και ταλαντούχοι στο κομμάτι αυτό. Όπως ο Λούις Πατσαλίδης, ο Μιχάλης Σοφοκλέους και άλλοι. Η αλήθεια όμως είναι πως είχαμε αρκετό κόσμο που ερχόταν να μας δει και δεν ήξερε τι να περιμένει, άρα ναι, είναι κάτι σχετικά νέο για την Κύπρο. Το θετικό είναι ότι είχαμε κόσμο που ερχόταν μετά την παράσταση και μας έλεγε ότι δεν περίμενε να γελάσει τόσο πολύ. Αυτό ήταν θετικό.
Όσον αφορά στο καυστικό χιούμορ νομίζω πως οι Κύπριοι δεν είναι και πολύ ανοικτοί….Πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός τι σατιρίζεις.

Πόσο ανάγκη έχουμε αυτό το είδος ψυχαγωγίας ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε; (Μετά πανδημίας εποχή κτλ)
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανάγκη το γέλιο και το καλό stand up comedy, αλλά κατά την άποψη μου, το είχαμε περισσότερο ανάγκη κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Και για μένα ήταν δύσκολη η περίοδος του lockdown, ιδιαίτερα τις πρώτες δύο βδομάδες. Τότε αποφάσισα να ασχοληθώ με το διαδικτυακό (social media) stand up comedy και να σου πω την αλήθεια, με βοήθησε να ξεπεράσω την περίοδο της καραντίνας. Με βιντεάκια, με χιούμορ, βοηθώντας τους άλλους να γελάσουν, βοηθούσα και τον εαυτό μου. Νομίζω η δημιουργία γενικότερα σε βοηθά όταν είσαι κάπως πεσμένος ψυχολογικά.

Σου έχει τύχει το stand up comedy να αγγίζει τα όρια του bullying;
Μου έχει τύχει να δω, όχι να κάνω. Για μένα αυτό είναι λάθος. Το stand up comedy πρέπει να τους κάνει όλους να νιώθουν ωραία, να αισθάνονται ότι είναι μέρος μιας παρέας και να γελούν. Όχι να νιώθουν άσχημα κάποιοι και να νιώθουν ότι δέχονται bullying! Εγώ τους φίλους μου λατρεύω να τους πειράζω, αλλά όχι σε σημείο που να νιώσουν bullying! Nα πειράζεις τον άλλο σε σημείο που να το απολαμβάνει και εκείνος, όχι να τον πειράζει.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου όνειρα;
Θα ήθελα να φτάσω σε ένα σημείο που να μπορώ να ζω οικονομικά από το stand up comedy και να μου ανοίξει κάποιες καινούριες πόρτες όπως πχ στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση κτλ.

Πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σου;
Μέσω facebook: Zacharias Zannettou

Τέλος, αφού μένεις Λάρνακα και συγκεκριμένα Αραδίππου, αλήθεια τι θα ήθελες να δεις στη Λάρνακα μας;
Στο τομέα μου θα ήθελα να έχουμε μια φορά τη βδομάδα ένα χώρο που να φιλοξενεί παραστάσεις stand up comedy. Και όσον αφορά την Λάρνακα θα ήθελα να δω να φεύγουν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου και να καθαρίζει το παραλιακό μέτωπο από αυτές τις επικίνδυνες και άσχημες εγκαταστάσεις.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Στις 9,16,23 Ιουλίου στο AVALON στην Λάρνακα.
Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊο θα είναι αποκλειστικά με κρατήσεις οι παραστάσεις!
Για κράτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 99046695

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

error: Content is protected !!