Search
Close this search box.

Μια ιδέα από το Hyde Park του Λονδίνου στη καρδιά της Λάρνακας από την “Αποθήκη 79”

Στην καρδιά της Λάρνακας, τέρμα της οδού Ερμού, στο γνωστό εδώ και χρόνια κατάστημα Crystal το οποίο έχει κλείσει (ως κατάστημα) και αφού άδειασε ο μεγάλος του χώρος, κάποιοι άνθρωποι με όμορφες και δημιουργικές ιδέες σκέφτηκαν να  στηθεί μια εικαστική έκθεση με διάφορα, διαφορετικά μεταξύ τους, έργα. ‘Όπως και έγινε,  η έκθεση αποτελείται από έργα 22 καλλιτεχνών.


Το νέο «πολιτιστικό μέρος» στην καρδιά της πόλης που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες ήταν μια ιδέα και υλοποίηση των ανθρώπων της «ΑΠΟΘΗΚΗΣ 79».

«Το Crystal Palace ήταν μια κατασκευή από χυτοσίδηρο και γυάλινη πλάκα που χτίστηκε αρχικά στο Hyde Park του Λονδίνου, για να φιλοξενήσει τη Μεγάλη Έκθεση του 1851. Περισσότεροι από 14.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στον εκθεσιακό χώρο των 92.000 τ.μ. για να παρουσιάσουν παραδείγματα τεχνολογίας που αναπτύχθηκαν κατά τη βιομηχανική επανάσταση. Σχεδιασμένο από τον Joseph Paxton, το κτίριο είχε μήκος 564 μέτρα, με εσωτερικό ύψος 39 μέτρα.
Ο Paxton εφηύρε μια νέα τεχνική και έναν νέο τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής. Η νεωτερικότητα ήταν η χρήση προκατασκευασμένων μεταλλικών στοιχείων μαζικής παραγωγής και μεταφοράς στο χώρο έτοιμο για εγκατάσταση.
Το Crystal Palace στο Hyde Park του Λονδίνου, καταστράφηκε το 1973 από πυρκαγιά.
Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την καταστροφή του πραγματικού Crystal Palace, αυτό το κτίριο εδώ (με το ίδιο όνομα εδώ και χρόνια) στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Λάρνακας, φιλοξενεί 40 έργα τέχνης που μεταφέρθηκαν από τη μόνιμη έκθεση έργων τέχνης στην «Αποθήκη 79».
Αποτελεί ένα μικρό κομμάτι επιτευγμάτων της Κυπριακής Μοντέρνας Τέχνης».
ΑΠΟΘΗΚΗ 79
ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

(Από την σημείωση που υπάρχει έξω από το Crystal Palace στη Λάρνακα)

Οι Εικαστικοί που λαμβάνουν μέρος:

  1. Άγγελος Μακρίδης
  2. Άγνωστος Καλλιτέχνης
  3. Ανδρέας Παρασκευά
  4. Άντρη Μονογιού
  5. Αντώνης Νεοφύτου
  6. Αντώνης Τζιαρρίδης
  7. Βάσος Δημητρίου
  8. Γιώργος Γεωργιάδης
  9. Δημήτρης Νεοκλέους
  10. Ελίζαμπεθ Χοακ – Ντόεριγκ
  11. Εύρος Ευρυβιάδης
  12. Λεωνίδας Σπανός
  13. Λία Λαπίθη
  14. Μέλινα Σπαθιά
  15. Όλγα Σπανού
  16. Πανίκος Τεμπριώτης
  17. Paparazzi
  18. Ρήνος Στεφανή
  19. Σάββας Κούλενδρος
  20. Σίμης Σουκιούρογλου
  21. Φάνος Κυριάκου
  22. Andrey Thokhov

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!