Search
Close this search box.

Γιορτάστηκε χθες σε όλη την Ευρώπη η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.
Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιόρτασε την μουσική, την πρώτη μέρα του καλοκαιριού και τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου συμμετέχοντας σε μια μοναδική πολυμεσική παραγωγή.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, το Μέγαρο Μουσικής έλαβε την πρωτοβουλία για μία μοναδική online συναυλία στο Αίθριο και στον Κήπο του Μεγάρου στις 21 Ιουνίου 2020 στις 19.00.
Η online συναυλία, διάρκειας 120′, προβλήθηκε και πολυμεσικά μέσω live streaming από το webTV της ΕΡΤ και σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα 95,6 και 90,9 FM και την ΕΡΤ2.

Εορτασμοί έγιναν και στην Θεσσαλονίκη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes  ο γνωστός μουσικός της πόλης μας Ανδρέας Γερολέμου, διευθυντής του Ωδείου Ανδρέα Γερολέμου στη Λάρνακα, είπε: «Παρακολούθησα χθες τους εορτασμούς για την ημέρα μουσικής έτσι όπως έγιναν σε όλη την Ευρώπη και στην γειτονική μας Ελλάδα. Δυστυχώς στην Κύπρο δεν γιορτάσαμε τη μέρα αυτή όπως της αξίζει. Για τα οφέλη της μουσικής έχουμε μιλήσει πολλές φορές, είναι καλό οι γονείς αλλά και όλοι οι άνθρωποι γενικώς να μελετήσουν και να δουν τα οφέλη της μουσικής στην ψυχολογία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, των νέων, αλλά και των ενήλικων. Οι τέχνες, η μουσική, είναι το καλύτερο παυσίπονο σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι φάρμακο για τη ψυχή και το μυαλό. Εμείς στο Ωδείο μας υπηρετούμε την τέχνη της μουσικής με αγάπη, πάθος, αφοσίωση και όραμα εδώ και 25 χρόνια».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!