Search
Close this search box.

Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου: “Κανένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, δεν πρέπει να στερείται την παρουσία του πατέρα”

Ανακοίνωση Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα 21η Ιουνίου 2020

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα. Την τρίτη Κυριακή Ιουνίου κάθε χρόνο, αναφέρει η κα Αντωνίου, τιμώνται όλοι οι μπαμπάδες παγκόσμια. Ο κοινωνικός στόχος της Γιορτής του Πατέρα είναι να αναδείξει τους πατρικούς δεσμούς και το ρόλο του στην οικογένεια, αλλά και την επιρροή του στην κοινωνία. Ένας δεσμός και ρόλος εξίσου σημαντικός με της μητέρας, γι αυτό και η Γιορτή του Πατέρα θεωρείται συμπληρωματική γιορτή μαζί με την γιορτή για τη μητέρα.

Την ημέρα αυτή έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας χωρίς ντροπή, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα όσα εξίσου με την μητέρα εφόδια μας προσφέρει, αλλά και να ζητήσουμε συγνώμη για όλες εκείνες τις στιγμές που τον στεναχωρήσαμε. Παράλληλα τη μέρα αυτή, τονίζει η Επίτροπος Ισότητας αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του πατέρα όλα εκείνα  τα συναισθήματα της αγάπης, της προστασίας, της ζεστής αγκαλιάς, της ασφάλειας και της δοτικότητας στα παιδιά του.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα αποτελούν τους πυλώνες και τα θεμέλια σταθερότητας στην οικογένεια. Εξάλλου, τονίζει η κα Αντωνίου, ας μη ξεχνάμε ότι τα αγόρια εξακολουθούν να θεωρούν τον πατέρα ως τον πρώτο ήρωα και η κόρη ως την πρώτη της αγάπη. Κανένα παιδί, αγόρι ή κορίτσι, δεν πρέπει να στερείται την παρουσία του πατέρα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!