Search
Close this search box.

Διαμαρτυρία σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από ανθρώπους του Πολιτισμού

Σήμερα δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση της κυβέρνησης όσον αφορά στο επίδομα των καλλιτεχνών που ανακοινώθηκε λίγο μετά την πανδημία (900 ευρώ για τους τρεις μήνες που η πανδημία επηρέασε και το κόσμο των τεχνών).

Με την πιο κάτω ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι άνθρωποι του πολιτισμού πραγματοποίησαν τη σημερινή τους διαμαρτυρία.
«Αύριο  Παρασκευή, στις 7:15 το πρωί θα βρεθούμε για μια σύντομη δράση, όλα τα οργανωμένα σύνολα καλλιτεχνών και οι φίλοι, σε αντίδραση των αναβολών εκ μέρους της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα μέτρα οικονομικής στήριξης.
Στην ώρα του ξυπνήματος, δηλώνουμε την παρουσία μας! Ο τόπος συνάντησης θα μας ανακοινωθεί απόψε!
Βασιζόμαστε στην ομάδα του Φυτωρίου».

Παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με ανακοίνωση του την 1η Ιουλίου είχε πει ότι «Αναμένεται ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στην αρχή της επομένης θα αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα» εντούτοις το τέλος της βδομάδας ήρθε αλλά δεν δόθηκε το επίδομα, ενώ πληροφορίες του SkalaTimes λένε πως ούτε την άλλη βδομάδα θα δοθεί το επίδομα, αλλά (ίσως) την μεθεπόμενη.
Οι άνθρωποι που υπηρετούν τις τέχνες (συγγραφή, ζωγραφική, υποκριτική, χορό, μουσική και όλα τα άλλα είδη) είναι το φως του πολιτισμού και όταν μια χώρα και δη ένα Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να το δει και να το εκτιμήσει αυτό, έχει αποτύχει παταγωδώς.

«Κατάρα στα συμφέροντα του πολιτισμού, ακόμα και στον ίδιο τον πολιτισμό, εάν για να συντηρηθεί αυτός ο πολιτισμός πρέπει να ταπεινωθεί ένας άνθρωπος» -Ντοστογιέφκσι

Και φυσικά, όπως είπε ο Αριστοτέλης «Μέγιστος εχθρός των εξουσιών ο πολιτισμός».



Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!