Search
Close this search box.

Oι Βρετανοί βγήκαν έξω και πλημμύρισαν τις παμπ

SkalaTimes

Η Βρετανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, με 44.198 νεκρούς.

Χθες οι Άγγλοι βγήκαν έξω μετά από 3 μήνες, αφού οι χώροι εστίασης και οι μπυραρίες που τόσο αγαπούν οι Βρετανοί, άνοιξαν μετά το γενικό Lockdown. Το πρώτο Σαββατοκύριακο εξόδου για τους Βρετανούς μετά το lockdown της πανδημίας, τους βρήκε να ξεσαλώνουν χωρίς καμία έγνοια για τον κορωνοϊο.
Παρόλες τις ειδοποιήσεις για τα μέτρα προστασίας, οι εικόνες που κάνουν το γύρο των ΜΜΕ δείχνουν πως οι Βρετανοί από τη χαρά του που βγήκαν έξω «ξέχασαν» να τηρήσουν μέτρα απόστασης κτλ. Οι φωτογραφίες με τους εκατοντάδες κόσμου έξω από τις μπυραρίες δείχνουν πως κάθε άλλο παρά κοινωνική αποστασιοποίηση τήρησαν όσοι βγήκαν έξω.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ικανοποιημένος (;) από την κατάσταση που παρατηρήθηκε από τις εξόδους των Βρετανών και είπε ότι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των ΜΜΕ (όπου δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης) ήταν «μεμονωμένες περιπτώσεις».
Από την άλλη ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να “απολαύσουν το καλοκαίρι με ασφάλεια”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»:
«Ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Μόλις είδα αυτές τις σκηνές στο Σόχο. Είναι σαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, που ρίσκαραν τη ζωή τους προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία, απλά να έχαναν τον χρόνο τους».
Ένας άλλος, που έκανε ποδήλατο στο νυχτερινό Λονδίνο, ανέφερε ότι οι σκηνές τον έκαναν να κλάψει και πως η συγκέντρωση κόσμου στο Σόχο ήταν «σαν να είχε κερδίσει η Εθνική Αγγλίας έναν αγώνα». «Αλλά δεν κερδίσαμε. Χάσαμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
«Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες υπό την επήρεια αλκοόλ δεν πρόκειται να τηρήσουν σωστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών, Τζον Απτερ»
.

Να αναφέρουμε ότι η χαλάρωση των μέτρων αφορά μόνο την Αγγλία, η Ουαλία και η Σκοτία αίρουν τα περιοριστικά μέτρα με αργότερους ρυθμούς.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!