Search
Close this search box.

Βέλγιο: Εναλλακτικές διακοπές σε δέντρα

Reuters Francois Lenoir

SkalaTimes

Σύμφωνα με το Reuters  οι κάτοικοι του Βελγίου «ανακάλυψαν» νέους εναλλακτικούς τρόπους διακοπών μιας και η πανδημία περιορίζει τα ταξίδια σε μεγάλο βαθμό και αλλάζει συνήθειες του κόσμου ανά το παγκόσμιο.
Μια νέα λοιπόν εμπειρία κάμπινγκ ανθίζει στο Βέλγιο όπου ο κόσμος αντί να κάνει θερινές διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει να βάζει μια σκηνή από ένα δέντρο, μοιάζοντας με κουκούλι.

Για την ακρίβεια, οι σκηνές που κρέμονται από τα δέντρα είναι ιδέα του Ολλανδού καλλιτέχνη Ντρε Βαπενάαρ, ενώ λειτουργούν ως καλλιτεχνική εγκατάσταση και δεν χρησιμοποιούνται μαζικά, σύμφωνα με τον εμπνευστή τους.

«Οι σκηνές είναι γεμάτες κάθε καλοκαίρι, αλλά φέτος οι κρατήσεις κινήθηκαν πολύ γρήγορα», δήλωσε η επικεφαλής τουρισμού στην πόλη Μπόργκλουν, Κατριεν Χόουμπεϊ.

Στην πόλη φιλοξενούνται τέσσερις σκηνές σε μια δασώδη έκταση από το 2011.

Με κόστος 70 ευρώ τη βραδιά, η κάθε σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει έως δύο άτομα και προσφέρει πρόσβαση σε τουαλέτα και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου.

Θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα και για την Κύπρο αν είχαμε περισσότερους χώρους κάμπινγκ και βεβαίως αν είχαμε χώρους με πράσινο και δέντρα.
Στη Λάρνακα υπάρχει το γνωστό «δασάκι» στον δρόμο Λάρνακας -Δεκέλειας που κάποτε προσφερόταν για κάμπινγκ, αλλά τώρα βρίσκεται εκεί ανεκμετάλλευτο αφού σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes ο κύριος που το ενοικιάζει, (οι ιδιοκτήτες είναι Λευκωσιάτες ο ενοικιαστής από Λάρνακα), το αφήνει στο έλεος του θεού χωρίς καμία αξιοποίηση για το κοινό.
(Το ενοικιάζει για την παραλία μπροστά όπου κερδίζει λεφτά από τα κρεβατάκια που ενοικιάζει σε λουόμενους).

Αν μια μέρα, εδώ στον τόπο μας,  αποκτήσουμε χώρους με πράσινο, δέντρα και χώρους κάμπινγκ ίσως τότε μπορέσουμε και εμείς εδώ στη Κύπρο (και Λάρνακα) να σκεφτούμε….. σκηνές να κρέμονται από τα δέντρα.
Προς το παρόν δεν έχουμε χώρους ούτε για σκηνές στο έδαφος, σε πράσινο και μέσα στη φύση, με όλα τα απαραίτητα για κάμπινγκ (τουλάχιστον στην Λάρνακα).

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Περισσότερα: https://www.reuters.com/article/us-belgium-holiday-tree-tent/belgians-holiday-in-trees-as-covid-19-prompts-staycations-idUSKBN2491TB

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!