Search
Close this search box.

Και ο Δήμος Λάρνακας στο Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι στη βάση του πλαισίου για την προστασία και ευημερία των ζώων, θα συμμετέχει και φέτος στο Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων 2020, υπό την εποπτεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και των Επαρχιακών Επιτροπών Ευημερίας των Ζώων.
Ο Δήμος Λάρνακας έθεσε σε εφαρμογή το εν λόγω Σχέδιο από την 1 Ιουλίου 2020.

Όσον αφορά στους σκύλους o Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει:

Σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας οι κάτοχοι σκύλων έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν άδεια/ες κατοχής για το/ους σκύλο/ους τους, εφόσον το/α αναφερόμενο/α ζώο/α σας είναι ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω.

Η άδεια κατοχής σκύλου ισχύει για ένα χρόνο, από την ημερομηνία έκδοσής της.

Οι κάτοχοι σκύλων  καλούνται να φροντίσουν το ταχύτερο για την εξασφάλιση της/ων αναγκαίας/ων  άδειας/ών από τα Γραφεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτηση του Δημότη.

Για την έκδοση / ανανέωση της/ων αναφερόμενης/ων άδειας/ών είναι αναγκαία η προσκόμιση των ακόλουθων:

α          Άδεια/ ες για το προηγούμενο έτος εάν υπάρχει/ουν.

β.         Έντυπο σήμανσης σκύλου (Microchip) από τον κτηνίατρό σας.

γ.         Δελτίο παρακολούθησης και εμβολίων του/ων σκύλου/ων από τον Κτηνίατρο.

δ.         Πιστοποιητικό/α Εγγραφής του/ων ζώου/ων συντροφιάς στο μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1.                 Δικαίωμα κατοχής σκύλου έχουν άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών.

2.                 Τα δικαιώματα για την αναφερόμενη άδεια είναι €20,50 για αρσενικό, θηλυκό, ή στειρωμένο σκύλο. Για επικίνδυνες φυλές (America Pit Bull, Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brazileiro, Japanese Tossa) τα δικαιώματα είναι €170. Σημειώνεται ότι οι σκύλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (επικίνδυνες φυλές) πρέπει να στειρώνονται βάσει Νόμου.

3.                 Τοποθέτηση πινακίδας στην εξώπορτα / καγκελόπορτα (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ).

4.                 Έχετε το σκύλο σας υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα σας.

5.                 Να είναι πάντοτε δεμένο με λουρί όταν τον συνοδεύετε και να είστε εφοδιασμένοι με γάντια, σακουλάκια κτλ για την περισυλλογή περιττωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ αποτείνεστε στα τηλέφωνα: 70003100, 24816583 και 24366616, Δευτέρα – Παρασκευή, 7:30 – 14:00.

Τονίζεται με έμφαση ότι, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση προς τα ανωτέρω, ο Δήμος Λάρνακας δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη των προβλεπόμενων, από τη σχετική Νομοθεσία, μέτρων.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!