Search
Close this search box.

Επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέχρι χθες το απόγευμα στη Κύπρο, δύο στη Λάρνακα

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Από την στιγμή που έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια, από την στιγμή που κόσμος έρχεται από το εξωτερικό χωρίς ελέγχους (συνδημότης μας φοιτητής ήρθε από την Αθήνα και δήλωσε στο SkalaTimes πως δεν του έγινε κανένας έλεγχος), από την στιγμή που ξεχυθήκαμε όλοι σε καφετέριες, υπεραγορές και άλλους χώρους, χωρίς μάσκες και χωρίς ιδιαίτερη προφύλαξη, είναι αναμενόμενο πως θα αυξηθούν και τα κρούσματα του κορωνοϊου στη Κύπρο. Αργά ίσως, αλλά σταθερά, θα αυξηθούν, αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά. 

Όλοι έχουμε αγαπημένα μας πρόσωπα που έρχονται από το εξωτερικό και ίσως να έχουν κάνει το τεστ πριν ταξιδέψουν και να βγήκε αρνητικό.
Ωστόσο η διαδικασία ταξιδιού δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% ασφάλεια.
Είναι προσωπική μου άποψη πως οι 14μέρες αυτό-καραντίνας, επιβάλλονται για όποιο ταξίδεψε και έφτασε στη Κύπρο.

Είμαστε ΟΛΟΙ σε κίνδυνο από την πανδημία, κάποιοι περισσότερο λόγω άσθματος, ηλικίας, χρόνιας ασθένειας κτλ και άλλοι ίσως λιγότερο.
Ο κίνδυνος είναι δίπλα μας και φταίμε όλοι (ναι, κι εγώ φυσικά) που κυκλοφορούμε άνετα λες και η πανδημία έχει περάσει και «γλιτώσαμε».
Τα δύο άτομα που διαγνώσθηκαν χθες είναι από τη πόλη μας τη Λάρνακα και θα γίνουν έλεγχοι σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους.
Ο Covid 19 είναι ακόμη εδώ και δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα δικό μας άνθρωπο που θα διαγνωσθεί θετικός στον ιό ή να κολλήσουμε εμείς για να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε ευθύνη όλοι να προσέχουμε.
Εύχομαι γρήγορα περαστικά σε όλους όσους έχουν διαγνωσθεί (και σε ένα αγαπημένο δικό μου πρόσωπο που ήρθε πρόσφατα από τις ΗΠΑ) και κάνω έκκληση σε όλους ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ διότι ο ιός είναι ακόμη εδώ και έχει αποδείξει πως δεν είναι αθωός, ούτε ακίνδυνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Κατά την πρώτη ανακοίνωση αναφορικά με τα νέα περιστατικά ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, εντοπίστηκαν 4 επιπλέον κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
Όσον αφορά στα τρία περιστατικά που ανακοινώθηκαν πρώτα, πρόκειται για άτομο, Βουλγαρικής καταγωγής που έφτασε στη Κύπρο στις 27 Ιουλίου.  Υποβλήθηκε σε τεστ στο αεροδρόμιο διότι ανήκε στις κατηγορίες που έχουν δικαίωμα να κάνουν την εξέταση στην Κύπρο.
Τα άλλα 2 άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό είναι από τη Λάρνακα, διαμένουν μαζί. Το ένα άτομο ταξίδεψε πρόσφατα από τις ΗΠΑ και έκαναν το τεστ ιδιωτικά αφού παρουσίασαν συμπτώματα.  
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση εντοπίστηκαν και άλλα τέσσερα κρούσματα στη Λεμεσό.
Πρόκειται για 2 άτομα που έκαναν την εξέταση λόγω συμπτωμάτων και 2 άτομα που είναι στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Συγκεκριμένα πρόκειται για 2 άτομα επαφές ενός από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις 27 Ιουλίου και ήταν επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 24/7.
Τα άλλα 2 είχαν παρουσιάσει συμπτώματα και υποβλήθηκαν στην εξέταση ιδιωτικά το ένα και μέσω των Μικροβιολογικών των Γενικών Νοσοκομείων. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω πρόσωπα δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ούτε επαφή με άλλο κρούσμα.  
Συνεπώς,  από 1,974 εργαστηριακές διαγνώσεις, εντοπίστηκαν μέχρι χθες το απόγευμα 7 κρούσματα με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών της νόσου COVID-19 να ανέρχεται στα 1,067 στη Κύπρο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

error: Content is protected !!