Search
Close this search box.

Κατερίνα Μουτσάτσου: «Δεν έπαψα ποτέ να είμαι πολιτικοποιημένη»

Η Κατερίνα Μουτσάτσου είναι ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος και ακτιβίστρια. Την είδαμε στη διάσημη Χολυγουντιανή ταινία «The Hangover», την είδαμε να έχει πίσω της ένα πλούσιο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό βιογραφικό, αλλά έχω την εντύπωση πως αυτά είναι «το λιγότερο» όσον αφορά στην Κατερίνα. Αυτό το κορίτσι που πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο της παιδάκι και που εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στο Los Angeles, με το σύζυγο και τα παιδιά της, είναι γεννημένη ακτιβίστρια και δεν είναι καθόλου τυχαίο που κερδίζει χιλιάδες ακόλουθους και εκατοντάδες σχόλια με το δημόσιο της λόγο μέσα από τα βιντεάκια που ανεβάζει στα social media.
Αν και άυπνη, (λόγω του μικρού βρέφους, που γέννησε πρόσφατα), η Κατερίνα μίλησε εφ’ όλης της ύλης, αποκλειστικά, στο SkalaTimes, σε μια συνέντευξη στην οποία κάποια πράγματα τα αποκαλύπτει για πρώτη φορά, δημόσια.
Μιλήσαμε για την πορεία της, για τα σχέδια της, για το Los Angeles σήμερα, “στα χρόνια του κορωνοϊου”, για το σύζυγο και παιδιά της, για την πολιτική που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσωπικότητα της και την ενδιαφέρει ιδιαίτερα, για τα σημεία και τέρατα που ακούγονται για το Hollywood και για πολλά άλλα.
Με την Κατερίνα Μουτσάτσου η συζήτηση δεν μπορεί παρά να έχει βάθος και ουσία, έτσι όπως είναι και τα βιντεάκια της στα social media, έτσι όπως είναι η ίδια η Κατερίνα.
Περισσότερα στην πιο κάτω συνέντευξη.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κατερίνα καταρχάς πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγες από την Ελλάδα για το Los Angeles;
Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε. Αρχικά δεν ήρθα για να εγκατασταθώ, έλεγα πως θα μείνω από 3 έως 6 μήνες. Ε…εδώ βρισκόμαστε 13 χρόνια αργότερα…

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έγιναν πολλά στη ζωή σου, όπως πχ σύζυγος, παιδί, τι θεωρείς ότι έγινε χάρις στην γεωγραφική σου θέση (Los Angeles) και ότι αν βρισκόσουν Ελλάδα δεν θα το πετύχαινες;
Όντος μέσα σε αυτά τα 13 χρόνια έχουνε γίνει πάρα πολλά. Καταρχήν αυτό που έγινε αμέσως με το που πάτησα το πόδι μου εδώ είναι το ότι ξαφνικά ξεχύθηκε από μέσα μου μια τρομακτική δημιουργικότητα και έτσι αμέσως άρχισα να γράφω, να δημιουργώ, να υλοποιώ πράγματα που στην Ελλάδα δεν έκανα, λόγω του ότι η ζωή είναι τόοοοοσο όμορφη, βγαίνεις έξω και θέλεις να κάνεις μια βόλτα, να πας στη θάλασσα, να πιείς καφέ με τους φίλους σου, κτλ. Εδώ, στο L.A, παρόλο που είναι όμορφη η ζωή και έχεις τόσα πολλά πράγματα να κάνεις, εντούτοις βιώνει κανείς μια απομόνωση (μιλώ και για πριν την πανδημία). Παρόλο που είναι μια πολύ όμορφη πόλη, με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις εντούτοις δεν έχει αυτή την ομορφιά της Ευρώπης και πόσο μάλλον μιας Ελλάδος. Οπόταν το Los Angeles έχει αυτό το στοιχείο της απομόνωσης και όντας απομονωμένη και μακριά από όλους και μακριά από τους διάφορους «πειρασμούς» ξεκίνησε η δημιουργικότητα και η δημιουργία.
Το πιο μεγάλο και ωραίο που δημιούργησα ήταν το στούντιο που φτιάξαμε μαζί με τον σύζυγο μου, αλλά βεβαίως και την οικογένεια μου που πλέον μετράει τέσσερα μέλη. Εκτός από εμένα και τον σύζυγο μου και δύο παιδιά.
Νομίζω όλα αυτά γίνανε επειδή εδώ ήμουν μόνη μου, το μυαλό μου ήτανε καθαρό και απλώς κυνηγούσα και κυνηγάω το όνειρο.

Πρόσφατα αποκτήσατε το δεύτερο σας παιδάκι. Να σας ζήσει….
Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Πως το βιώνεις όλο αυτό, το είχες φανταστεί ότι θα γινόσουν μαμά με δύο παιδάκια;
Βεβαίως το είχα φανταστεί, το είχα ονειρευτεί. Πήγε να μου ξεφύγει αυτό το όνειρο, όμως ήμουν ιδιαίτερα ευλογημένη πρέπει να πω, και ο Θεός μου χάρισε ένα δεύτερο παιδί, μου πήρε ένα παιδάκι ενδιάμεσα από το πρώτο μου και στο μωρό που έχω τώρα. Αλλά τώρα είναι όλα καλά……Kαι θα σου πω ότι είσαι η πρώτη που το λέω αυτό….

Όλο και περισσότερες γυναίκες γεννούν μετά τα 35-40, και εσύ είσαι μια από αυτές, το μήνυμα σου σε όσες έχουν περάσει τα 35-40 και ξεκινούν να αγχώνονται;  Αν δεν νιώθεις άνετα να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση την αφήνουμε….
Όχι, βεβαίως και νιώθω άνετα. Αυτό που έχω να συμβουλέψω είναι όσες είναι μέχρι τα 40 να καταψύξουν τα ωάρια τους. Και μέχρι τα 42 μπορείς να τα καταψύξεις, απλώς ταλαιπωρείσαι περισσότερο όσο πιο μεγάλη είσαι. Οπόταν για να σου φύγει το άγχος απλώς πρέπει να καταψύξεις τα ωάρια σου. Τώρα στη δική μου εποχή, δέκα χρόνια πριν, αυτό ήταν λίγο ταμπού. Δεν μπορούσε κανείς να το μοιραστεί εύκολα. Τώρα όμως λέγεται πάρα πολύ ανοικτά, γι αυτό και βλέπουμε πολλές μαμάδες σε μεγαλύτερες ηλικίες να αποκτούν παιδιά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν γίνεται και με φυσικό τρόπο, έτσι; Τα παραδείγματα είναι πολλά και θα το αφήσω ως εδώ για να μην αποκαλύψω την προσωπική μου εμπειρία (γέλια) Πάντως ναι, νομίζω πως κανείς δεν πρέπει να το βάζει κάτω και η απόκτηση ενός παιδιού μπορεί να γίνει είτε με φυσικό τρόπο, είτε με τεχνητό τρόπο, είτε με υιοθεσία. Το παν είναι αν κάποια γυναίκα θέλει να βιώσει το ρόλο της μητέρας. Τα παιδιά είναι παιδιά όλου του κόσμου, πιστεύω πως ακόμη και η υιοθεσία είναι κάτι πολύ ιερό και όποιος θέλει τη μητρότητα πρέπει να τη κυνηγά με οποιοδήποτε τρόπο και νομίζω οι τρόποι είναι πολλοί πλέον.

Hθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, ακτιβίστρια, μαμά, σύντροφος….Μπορεί μια γυναίκα να είναι όλα αυτά μαζί σε ένα κόσμο -κακά τα ψέματα- ως επί το πλείστο ανδροκρατούμενο;
Βεβαίως! Εγώ εδώ θα είμαι λίγο αιρετική! Για μένα ο κόσμος μπορεί να φαίνεται ανδροκρατούμενος πολιτικά (δηλαδή στην πολιτική ζωή και κυρίως με αυτούς που μας κυβερνούν) αλλά αυτό πάει να αλλάξει.
Αν κοιτάξουμε πχ μέσα στην Ε.Ε ποιοι μας διοικούν, στην Γερμανία είναι η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, και στην κορυφή της Κομισιόν είναι πάλι μια Γερμανίδα κυρία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Υπάρχουν γυναίκες. Το κακό είναι πως οι γυναίκες που διοικούν γίνονται άντρες για να διοικούν κι εκεί για μένα είναι η ειδοποιός διαφορά.
Οι γυναίκες έχουνε τρομακτική δύναμη. Ήμουν τυχερή, μεγάλωσα σε μια μητριαρχική οικογένεια με πάρα πολύ δυνατέςγυναίκες, με κυρίαρχες φιγούρες τη γιαγιά μου (της μαμάς μου τη μαμά) αλλά και τη θεία μου την αδελφή της γιαγιάς μου, εξαιρετικά δυνατές γυναίκες οι οποίες χωρίς πολλά λόγια διοικούσαν και κινούσαν τα νήματα. Κι αυτό για μένα είναι δύναμη. Μια γυναίκα έχει πάρα πολλούς τρόπους να κάνει πράγματα. Μπορεί να διαλέγει να φαίνεται, μπορεί να διαλέγει να είναι στο παρασκήνιο, αλλά να κινεί τα νήματα. Αυτό είναι επιλογή της κάθε γυναίκας.
Όμως αρνούμαι το ότι η γυναίκα είναι αδύναμη. Δε λέω, έχει σίγουρα μια βιολογική αδυναμία και μπορεί να πέσει θύμα φυσικού πόνου (από βιασμό μέχρι άλλα λυπηρά συμβάντα). Ως προς αυτό ονομάζουμε τη γυναίκα αδύναμο φύλο. Όμως, νοητικά και οργανικά είναι πάρα πολύ δυνατή. Κατά μέσο όρο ζει περισσότερο από τον άντρα. Νοητικά είναι συνήθως πιο γρήγορη, πιο εύστροφη, έχει την έκτη αίσθηση, η γυναίκα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Γι αυτό και αρνούμαι όλη αυτή την εκστρατεία γιατί πιστεύω πως είναι και λίγο παγίδα. Δεν πρέπει να θεωρούμε πως είμαστε απέναντι ή πάνω από τον άντρα, αλλά να βαδίζουμε παράλληλα. Ακόμη κι αν είναι η κοινωνία ανδροκρατούμενη. Καταβάθος δεν είναι, ή τελοσπάντων δεν θα έπρεπε να είναι. Είναι μια ανωμαλία, αν είναι. Η γυναίκα είναι δυνατή από τη φύση της. Εγώ είμαι δυνατή, όλες οι γυναίκες, οι περισσότερες, που είναι γύρω μου είναι δυνατές (δεν ξέρω μπορεί να τραβάω αυτό το είδος γυναικών).
Για μένα, για να δείξει την πραγματική της δύναμη η γυναίκα πρέπει να προβάλει άλλου είδους ικανότητες και χωρίς να χάνει την θηλυκότητα της. Και θα πω μόνο ένα παράδειγμα, θεατρικό παράδειγμα, αλλά είναι και ιστορικό παράδειγμα, θα αναφερθώ στην Λυσιστράτη. Οι γυναίκες του Αριστοφάνη (σε πολλά έργα όχι μόνο στη Λυσιστράτη) δείχνουν το άκρον άωτο της δύναμης της γυναίκας, που μπορεί μέχρι και να επέμβει στη πολιτική χωρίς να χάσει τη θηλυκότητα της. Γιατί η γυναίκα έχει αυτή τη δύναμη.
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι «γυναίκες άντρες», δεν μου αρέσουνε οι γυναίκες πολιτικοί οι οποίες απλώς αντιγράφουν τους τρόπους των αντρών, δεν μου αρέσουν οι γυναίκες δημοσιογράφοι οι οποίες ντύνονται και μιλούν και προβάλουν ένα πιο αντρικό προφίλ για να αισθανθούν πιο δυνατές, δεν μου αρέσουν οι γυναίκες boss που διοικούν μια επιχείρηση σαν να είναι άντρες. Για μένα αυτό είναι το μεγάλο λάθος και η μεγάλη παγίδα στην οποία δε θα έπρεπε να πέφτει η γυναίκα. Αλλά δυστυχώς η κοινωνία,  ανδροκρατούμενη αν θέλετε, μας τραβάει προς τα εκεί και για μένα είναι λάθος και κρίμα.

To L.πώς είναι σε θέματα ισότητας των δύο φύλων; (Γιατί από ισότητα εθνικότητας φαίνεται πως υπάρχουν «θεματάκια» ακόμη στις ΗΠΑ)
Τα δύο φύλα πρέπει να είναι ίσα στο θέμα της δουλειάς, αυτό για μένα πρέπει να είναι δεδομένο. Τώρα, στο θέμα του σπιτιού τα δύο φύλα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται. Να μην υπάρχει ο ανταγωνισμός. Για μένα, ο ανταγωνισμός και ο συναγωνισμός  στα δύο φύλα είναι μόνο στη δουλειά. Στο σπίτι πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα η αλληλοκατανόηση και η αλληλοσυμπλήρωση. Αλλιώς, διαλύεται το σπίτι, εν ολίγοις.
Ως προς την ισότητα στο Los Angeles….εδώ πέρα ενδιαφέρονται περισσότερο για τους μισθούς. Ότι δηλαδή οι άντρες στο Hollywood πληρώνονται περισσότερο από τις γυναίκες και ότι αυτό είναι άδικο. Αλλά εγώ το βλέπω διαφορετικά. Στο κατώτατο μισθό γυναίκες και άντρες πληρώνονται το ίδιο χάλια. Αυτό γιατί δεν το λέει κανένας; Γιατί κανένας δεν το αναδεικνύει;
Δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Ναι στατιστικά, οι άντρες πληρώνονται περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά καμιά φορά φταίνε και οι ίδιες οι γυναίκες γιατί δεν τολμούν να απαιτήσουν περισσότερα χρήματα. Αυτό το λέω και από ιδίαν πείρα.
Είναι η φύση της γυναίκας διαφορετική…αυτό το είχα διαβάσει κάπου το έλεγε ένας κοινωνιολόγος ότι φταίνε οι ίδιες οι γυναίκες, όχι ακριβώς ότι φταίνε, αλλά η φύση τους έχει ένα άλλο τρόπο να διεκδικεί, οπόταν σαν αποτέλεσμα έχουμε αυτό.
Επαναλαμβάνω: στον κατώτατο μισθό, άντρες και γυναίκες πληρώνονται το ίδιο χάλια. Αυτό έπρεπε να μας προβληματίζει. Μήπως η ισότητα μας απασχολεί μόνο για τους ψηλούς μισθούς; Η ισότητα πρέπει να μας ενδιαφέρει παντού. Άρα, αλλού είναι το πρόβλημα και λίγο μας κατευθύνουν λάθος στα θέματα που προβάλλουν.

Το βιντεάκι “Είμαι Ελληνίδα”, ( το 2012 αν δεν κάνω λάθος), μας είχε συγκινήσει όλους.  Έχεις σκεφτεί να έκανες και άλλα τέτοια βιντεάκια με σκοπό την αφύπνιση του κόσμου γύρω από κάποια θέματα;
Μετά το I am Hellele ακολούθησαν και άλλα βίντεο στο ίδιο κανάλι στο youtube. Σύνολο έξι βιντεάκια που έγιναν εκείνη τη χρονιά και είχαν όλα ένα πολιτικό μήνυμα και ήταν όλα πολιτικοποιημένα σε σχέση με την Ελλάδα.
Αλλά, ήταν πάρα πολύ έντεχνα βίντεο και παίρνανε πάρα πολύ χρόνο για να γίνουν. Από άποψη παραγωγής παίρνανε πολλές μέρες δουλειάς. Επίσης κάποια στιγμή ένιωσα πως δεν μπορούσα να αντέξω άλλο το κατεστημένο…Δηλαδή είχα φάει τρομερό πόλεμο εκείνη τη χρονιά και πήρα λίγο τις αποστάσεις μου.
Τώρα, εδώ και μερικούς μήνες, ανεβάζω πάρα πολλά βίντεο στο Instragram TV μου, στο IGTV και ανεβαίνουν επίσης και στο facebook μου.
Πρόκειται για βίντεο τα οποία είναι άκρως πολιτικά, αλλά μοιράζουν και γνώση. Δεν έπαψα ποτέ να είμαι πολιτικοποιημένη, να με ενδιαφέρουν πολλά θέματα, που κυρίως αφορούν την Ελλάδα, αλλά όχι μόνο.
Επειδή λοιπόν έχω όλη αυτή τη γνώση, την οποία μαζεύω εδώ και οκτώ χρόνια, και έχω και αρκετή εξειδικευμένη γνώση, την οποία εξειδικευμένη γνώση όταν την ενσωματώσεις μπορείς εύκολα να την αποδώσεις και να την δώσεις και σε άλλους, αυτό με ευχαριστεί και το κάνω πάρα πολύ εύκολα και με πολύ μεγάλη χαρά, στο Instragram TV.
Κάποια βίντεο που έχω ανεβάσει έχουνε πολύ μεγάλη απήχηση και θα συνεχίσω να το κάνω. Μάλιστα εκκρεμούν αυτή τη στιγμή τρία θέματα, άμεσα, γι αυτή τη βδομάδα. Απλώς είμαι λίγο άυπνη και δεν είχα προλάβει να το κάνω.
Και να συμπληρώσω πως βεβαίως με ενδιαφέρει για το πώς βλέπουνε οι ξένοι την Ελλάδα, όμως αποφάσισα τώρα τελευταίως να κάνω τα βιντεάκια στα ελληνικά γιατί οι ίδιοι οι Έλληνες (και οι Κύπριοι, Έλληνες είμαστε όλοι), έχουμε πάρα πολύ λίγη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας και γιατί. Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Οπότε, αυτή τη στιγμή εστιάζω την προσοχή μου περισσότερο σε αυτό. Στο να μοιράσω όση περισσότερη γνώση μπορώ, όση γνώση έχω εγώ δηλαδή, δεν είναι και τίποτα το φοβερό, αλλά αυτή που έχω να την μοιραστώ με τους συνανθρώπους μου μπας και αλλάξουμε λίγο την κατάσταση.  

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ο σύζυγος σου έχει σχέση με την εταιρεία της youtube; Ή είναι λάθος αυτή η πληροφορία που έχω;
Όχι, έχεις απόλυτο δίκαιο σε αυτή την πληροφορία. Ο σύζυγος μου ήταν από τους πρώτους youtubers. Και όταν λέω από τους πρώτους εννοώ ότι όταν ξεκίνησε το youtube, γύρω στο 2006, ο Charles Como (ο σύζυγος μου) είχε ένα κανάλι το οποίο το ίδιο το youtube βλέποντας τη δουλειά του (ανέβαζε βίντεο καθημερινά) αρχίσανε να σχεδιάζουνε τον τρόπο με τον οποίο το youtube θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτούνται οι χρήστες του. Το κανάλι του λεγόταν HotForWords, σε μια εποχή που εγώ προσωπικά ίσως να ήξερα ότι υπήρχε το youtube αλλά να έβλεπα βίντεο με γατάκια τότε, το 2006 (γέλια).
Στη συνέχεια ο σύζυγος μου πούλησε την συγκεκριμένη του εταιρεία και αργότερα ασχολήθηκε με άλλους τομείς, πάντα με youtube.
Και βεβαίως δημιουργήσαμε μαζί και αυτό το στούντιο το οποίο έχουμε στο Hollywood.

Η καραντίνα και οι περίεργες μέρες του lockdown που σε βρήκαν και που σε βρίσκουν σήμερα;
Με βρήκαν στο Los Angeles, με βρήκαν έγκυο.
Το lockdown εδώ δεν έχει τελειώσει ακόμα, είμαστε στη χειρότερη πολιτεία πλέον, και στη χειρότερη πόλη. Με πολύ μεγάλη λύπη μάθαμε ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου τα σχολεία φέτος. Κάτι το οποίο βρίσκω τραγικό. Ο μεγάλος μου γιος που πήγαινε σε παιδικό σταθμό, δεν θα πάει, έκλεισαν και τον παιδικό σταθμό. Αυτό λοιπόν, συνεχίζεται, η καραντίνα έχει κάποιες διαβαθμίσεις εδώ, είμαστε στο λεγόμενο στάδιο 2,75 περίπου και δεν το βγάζω απ’ το μυαλό μου…. Πήγαμε στάδιο 2, μετά 2,5, πήγαμε στάδιο 3, ξαναγυρίσαμε πίσω, ξανακλείσαμε κομμωτήρια, εστιατόρια, nail salon, και τώρα όλα αυτά μπορούν να λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.
Ναι, καλά το φανταστήκατε, οκ τα εστιατόρια να έχουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, αλλά φανταστείτε να σου κάνουν τα νύχια σου στο πεζοδρόμιο, ή να σου βάφουν τα μαλλιά σου στο πεζοδρόμιο ή σε μια πίσω αυλή! Τι να πω δεν ξέρω! Είναι ένας παραλογισμός για μένα όλη αυτή η ιστορία! Αλλά κυρίως με λυπεί για τα παιδιά, γιατί δεν είναι ανοικτά τα πάρκα, δεν είναι ανοικτές οι παιδικές χαρές, είναι τραγική η κατάσταση, κυρίως για τα παιδιά. Είναι υποχρεωμένα τα παιδιά πάνω από 2 ετών να φοράνε μάσκα! Εγώ αρνούμαι να βάλω στο παιδί μου μάσκα! Καλά ούτε καπέλο δεν μπορώ να του βάλω, το πετάει, όπως εννοείται πετάει και την μάσκα…..Είμαστε σε κατάσταση lockdown και σε κατάσταση γενικώς δύσκολη για να την διαχειριστεί κάποιος, ειδικά ψυχολογικά.

Παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα;
Αν τα παρακολουθώ; Παρακολουθώ ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ό,τι συμβαίνει στη Κύπρο, ό,τι συμβαίνει στο Αιγαίο, ό,τι συμβαίνει στη Τουρκία, ό,τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ό,τι συμβαίνει στο ΝΑΤΟ, ό,τι συμβαίνει στη Λιβύη, ό,τι συμβαίνει στη Συρία, ό,τι συμβαίνει στο Ισραήλ, ό,τι συμβαίνει  στην Αίγυπτο….Νομίζω έχω αναφέρει τα πιο επίμαχα σε σχέση με την Ελλάδα. Ναι, τα παρακολουθώ όλα και είναι ούτως ή άλλως όλα συνδεδεμένα και έχουνε τεράστια σημασία αυτές τις μέρες. Και τα παρακολουθώ χρόνια.

Κατερίνα έχεις πετύχει πολλά στην επαγγελματική σου πορεία, ενδεικτικά θα αναφέρω τη συμμετοχή σου στην ταινία που όλοι αγαπήσαμε HangoverAλήθεια, ένιωσες ποτέ να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα; Πόσο εύκολο είναι να κρατά κανείς ισορροπίες στο λαμπερό κόσμο της showbiz;
Όχι! Δεν νομίζω ότι τα μυαλά μου πήραν ποτέ αέρα, ούτε παίρνουν, ούτε θα πάρουν, δεν υπάρχει πλέον και λόγος, ιδιαίτερα όταν έχεις και παιδιά τι να πάρει αέρα το μυαλό σου; Το μυαλό σου είναι στα παιδιά σου.

Θα επιστρέψεις στη δουλειά σου;
Θα επιστρέψω μέσα στους επόμενους μήνες γιατί το έχω πάρα πολύ ανάγκη. Στα σενάρια μου, στο έργο ζωής που έχω στα σκαριά, που είναι μια τριλογία, τρεις ταινίες μεγάλου μήκους.
Αυτό! Επιστρέφω σύντομα! Εκεί ελπίζω να πάρουν τα μυαλά μου αέρα όχι με την έννοια που λες εσύ στην ερώτηση σου, αλλά με την έννοια να βάλω αέρα στα πανιά μου.
Λατρεύω τα παιδιά μου, αλλά αυτή την τριλογία την χρωστάω στα παιδιά μου και σε όλους τους Έλληνες.

Είχα διαβάσει κάποια στιγμή δηλώσεις του Mel Gibson για σημεία και τέρατα που γίνονται στο Hollywood. Θα ήθελα ένα σχόλιο σου πάνω σε αυτό, δεδομένου ότι είσαι άνθρωπος του χώρου, ζεις στην πόλη του Hollywood και οι δηλώσεις του Gibson δεν είναι μυστικό, έγιναν στο Graham Norton Show, στο BBC.
Δεν έχω διαβάσει ή δει την συνέντευξη. Πολλά ακούγονται ειδικά μετά τη δίκη του Jeffrey Epstein. Θα δείξει όλη αυτή η ιστορία. Πάντως όταν κάποιος βρίσκεται είτε σε μια κινηματογραφική βιομηχανία, ή σε μια πολιτική ελίτ, γενικώς στις ελίτ, εκεί βρίσκονται πολλά στοιχεία που παρατηρούμε ότι είναι….σκοτεινά. Υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι σε πολλά σκάνδαλα και σκοτεινά πράγματα που πραγματικά είναι τόσο φρικιαστικά που δυσκολεύεται κανείς να τα πιστέψει.
Αλλά, πιστεύω πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Χωρίς να ξέρω συγκεκριμένα, εικάζω από διάφορα ντοκιμαντέρ, κυρίως για τον Jeffrey Epstein….
Ο Jeffrey Epstein είχε κύκλωμα παιδεραστίας, έπαιρνε ανήλικα κοριτσάκια και τα εμπορευότανε και τα έδινε σε γνωστούς πολιτικούς, σε ανθρώπους της showbiz και άλλους, απ’ ότι λέγεται…..
Τον αυτοκτονήσανε τον κύριο Jeffrey Epstein….Εν πάση περιπτώσει, πολλά απόαυτά που λέγονται πρέπει να είναι υπαρκτά και μακάρι να αποκαλυφθούν και να μπουν στην φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι.
Πολλά ακούγονται πάντως, αυτή είναι η αλήθεια. Και σίγουρα δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν μπλεγμένα και κάποια στοιχεία του Hollywood, διότι η δόξα, το χρήμα και η δύναμη, κάνουν κάποιους να νομίζουν ότι όλα επιτρέπονται και ξεχνούν βασικές ανθρώπινες αρχές και αξίες. Και αυτό βεβαίως είναι τραγικό.

Πριν κλείσουμε θα θέλαμε Κατερίνα να μας πεις που σε βρίσκουμε επαγγελματικά αυτό το διάστημα.
Όπως σου είπα και πριν, επιστρέφω σύντομα με μια τριλογία. Το χρωστάω πρώτα από όλα στον εαυτό μου, στα παιδιά μου, στους ανθρώπους που εκτιμούν τη δουλειά μου και γενικότερα σε αυτούς που εκτιμούν τα όσα λέω και κάνω τα τελευταία χρόνια, σε αυτούς χρωστάω πολλά και με ενθαρρύνουν κάθε μέρα, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παίρνω απίστευτα μηνύματα σε καθημερινή βάση για το πόσο εκτιμούν την γνώμη μου και το δημόσιο λόγο μου και αυτό για μένα είναι το καλύτερο, καλύτερο από το να μου λένε ότι είμαι καλή ηθοποιός ή οτιδήποτε άλλο.

Το αγαπημένο moto of life της Κατερίνας Μουτσάτσου;
Δύσκολη ερώτηση! Είναι τόσα πολλά, πραγματικά….Και αυτή τη στιγμή δεν μου έρχεται κανένα! (Γέλια)…. Να πω κάτι από τον Καβάφη γιατί είναι αλήθεια και η ζωή μου το έχει αποδείξει ότι «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος…»

Τέλος, το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας εδώ στη Κύπρο;
Τι να πω για την Κύπρο; Η Κύπρος για μένα είναι Ελλάδα. Δεν είμαστε απλώς αδέλφια, είμαστε ομοεθνή και εύχομαι κι εσείς να βρείτε την Εθνική σας Κυριαρχία, όπως κι εμείς στην Ελλάδα που την έχουμε χάσει, ο λαός μας την έχει χάσει και στις δύο χώρες, αυτό έχω να πω και στους Κύπριους, εύχομαι ελευθερία!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

error: Content is protected !!