Search
Close this search box.

Δήμαρχος Λιβαδιών: «Πιστεύω πως με το Σχέδιο Περιοχής θα δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες στα Λιβάδια»

Η συνέχιση δρόμου πρωταρχικής σημασίας που πήρε το πράσινο φως, το Σχέδιο Περιοχής που επιτέλους θα δει το φως της δημοσιότητας σε λίγες μέρες, ο εξωραϊσμός των αντιπλημμυρικών καναλιών, τα έργα στο Συνοικισμό, η επέκταση του νέου κοιμητηρίου, η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, αυτά και άλλα πολλά συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Λιβαδιών κύριο Μάριο Αρμένη, σε μια κουβέντα για τα όμορφα Λιβάδια που πλέον έχουν μπει σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα την περιοχή να γίνεται και τουριστική, αφού το Σχέδιο Περιοχής αφήνει ανοικτά πολλά θετικά σενάρια.
Περισσότερα στην πιο κάτω συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Λιβαδιών στο SkalaTimes.

SkalaTimes

Kαταρχάς που βρίσκει η μετά-lockdown εποχή τον Δήμο Λιβαδιών κύριε Δήμαρχε;
Ο Δήμος Λιβαδιών κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και μετά, προχώρησε σε ψεκασμό και απολύμανση όλων των κτηρίων του Δήμου, το Δημοτικό Μέγαρο, τη Δημοτική βιβλιοθήκη και άλλα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Δήμος λειτουργούσε εσωτερικά μόνο, αλλά έξω οι υπάλληλοι μας εργάζονταν στους ψεκασμούς, καθαρισμούς, απολυμάνσεις, κτλ (εργάζονταν βεβαίως μέσα στα πλαίσια ασφάλειας).
Καθαρίζαμε τα πάρκα, πεζοδρόμια, ψεκάσαμε όλους τους παιδότοπους, πεζοδρόμια, στέγαστρα λεωφορείων, αποδυτήρια δημοτικού γηπέδου, αποθήκες του Δήμου μας κ.α.
‘Ημασταν και είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση. Τα κτήρια τα απολυμάναμε ακόμη μια φορά και πιστεύω πως ο Δήμος μας αντιμετώπισε σοβαρά και με μεγάλη ευθύνη την πανδημία, για το καλό των δημοτών μας.

Η πανδημία επηρέασε οικονομικά τον Δήμο σας;
Σίγουρα μας επηρέασε. Τα καταστήματα ήταν κλειστά για τρεις σχεδόν μήνες, είναι φυσικό οι καταστηματάρχες να θέλουν μια μείωση πάνω στις φορολογίες τους.
Επίσης κάποιοι δημότες μας είτε έχασαν τις δουλειές τους ή μειώθηκαν τα εισοδήματα τους. Είναι αλυσιδωτές οι επιπτώσεις.
Ναι η πανδημία επηρέασε οικονομικά τον Δήμο μας όπως και όλο τον κόσμο, αλλά ανακάμπτουμε σιγά σιγά. Ξέρετε, εμείς δεν έχουμε παραλία για να παρατηρούμε μείωση εσόδων από τα κρεβατάκια, όπως ενδεχομένως συμβαίνει με άλλους Δήμους ή Κοινοτικά Συμβούλια.

Μιας και αναφέρατε τις παραλίες, ο Δήμος σας σκεφτόταν να διεκδικήσει παραλιακό μέτωπο από τη Λάρνακα. Τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Τώρα λόγω της επικείμενης μεταρρύθμισης και λόγω του σχεδίου του υπουργείου που τα Λιβάδια πηγαίνουν στην Λάρνακα περιμένουμε να τελειώσει η μεταρρύθμιση. Αυτό είναι που επείγει και μετά θα δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα αυτό.

Είχατε μια συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών;
Ναι,  είχαμε μια συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Να μας αναφέρετε τα θέματα που συζητήσατε με τον Υπουργό;
Σχετικά με το Σχέδιο Περιοχής μας δήλωσε ο Υπουργός ότι τον Αύγουστο (2020) θα γίνει δημοσίευση του Σχεδίου Περιοχής και μέχρι τον Δεκέμβριο (2020) θα δέχονται ενστάσεις από Δημότες και Τοπικές Αρχές. Η εξέταση των ενστάσεων θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 και η τελική παρουσίαση του Σχεδίου Περιοχής θα γίνει τον Νοέμβριο του 2021. Φυσικά μείναμε ευχαριστημένοι από αυτή την είδηση διότι το μεγαλύτερο κομμάτι του Σχεδίου Περιοχής αφορά το Δήμο Λιβαδιών. Περιμέναμε για χρόνια να αλλάξουν οι ζώνες και η απάντηση που παίρναμε πάντα από την πολεοδομία ήταν «αν δεν μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγή ζωνών στα Λιβάδια διότι γειτνιάζουν με τις εν λόγω εγκαταστάσεις».
Μας είπαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα τα δουν θετικά και πραγματικά ελπίζουμε να μην θυματοποιηθούν πάλι τα Λιβάδια. Τα όσα ζητήσαμε θέλουμε να υλοποιηθούν.

Δηλαδή;
Να μπουν οι νέες οικιστικές περιοχές, οι τουριστικές περιοχές, οι εμπορικές περιοχές, να δοθεί μια ώθηση στην περιοχή των Λιβαδιών για ανάπτυξη.

Θα μπορούσαν τα Λιβάδια με αυτά τα νέα δεδομένα που αναμένονται να διεκδικήσουν και τουριστικές αναπτύξεις με Ξενοδοχειακές Μονάδες;
Μαζί με όλα τα άλλα, ναι, θα θέλαμε ως Δήμος να δούμε και ξενοδοχειακές μονάδες στα Λιβάδια. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν κίνητρα για τουριστική ανάπτυξη. Η περιοχή μας προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη.

Eσείς ως Δήμος έχετε προσεγγίσει επιχειρηματίες για τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή;
Το κάναμε στο παρελθόν. Είχαμε καλέσει αρκετούς επιχειρηματίες και τους παρουσιάσαμε την περιοχή και τα δεδομένα με τις ζώνες, αλλά δεν είχαμε τουριστικές ζώνες τότε. Πιστεύω πως με την ανακοίνωση για το Σχέδιο Περιοχής θα δοθεί ένα κίνητρο προς τους επιχειρηματίες και βεβαίως είμαστε ανοικτοί, γιατί όχι, για μια συνάντηση, για παρουσίαση της περιοχής μας σε επιχειρηματίες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια παρθένα περιοχή, από τα διυλιστήρια μέχρι τη λίμνη Ορόκλινης, είναι μια όμορφη έκταση γης απέναντι από την παραλία, θάλασσα.Πιστεύω πως με το Σχέδιο Περιοχής θα δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες στο Δήμο μας για περεταίρω αναπτύξεις,

Τι άλλο συζητήσατε με τον Υπουργό;
Σε σχέση με τον νέο δρόμο Αλεξάνδρου Παναγούλη, δηλαδή η συνέχιση από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Αγίας Νάπας, έχει πάρει το πράσινο φως. Το έργο είναι πολεοδομικό και το κόστος υπολογίζεται γύρω στα 10 εκατομμύρια. Άρχισε το νέο επικαιροποιημένο ρυθμιστικό σχέδιο, το οποίοι θα τελειώσει μέχρι το Δεκέμβριο φέτος και ακολούθως θα ξεκινήσει η μελέτη κατασκευής. Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που έμεινε ημιτελές εδώ και 15 χρόνια. Όπως μας είπε ο Υπουργός ευελπιστεί ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα προχωρήσει σε προσφορές για υλοποίηση του έργου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο διότι θα απελευθερώσει τους εσωτερικούς δρόμους των Λιβαδιών που έχουν απορροφήσει όλη την κίνηση. Σκεφτείτε ότι στον εσωτερικό δρόμο του Αγίου Σάββα λειτουργεί το περιφερειακό λύκειο για οκτώ κοινότητες, επίσης λειτουργούν το περιφερειακό γυμνάσιο και το περιφερειακό νηπιαγωγείο. Εκεί λοιπόν υπάρχει  μια αυξημένη κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια. Από εκεί περνάτε όσοι θα ταξιδεύσουν προς την Ελεύθερη Αμμόχωστο, Δεκέλεια, Λευκωσία κτλ. Δημιουργείται κομφούζιο στον εσωτερικό αυτό δρόμο. 
Χαιρόμαστε λοιπόν ιδιαίτερα που έχει δοθεί το πράσινο φως για τον δρόμο Αλέξανδρου Παναγούλη. Να πούμε ότι ο δρόμος αυτός έπρεπε να προηγηθεί του παραλιακού, αφού ο δρόμος αυτός γίνεται για αποσυμφόρηση του παραλιακού, για να μείνει ο παραλιακός ως τουριστικός δρόμος.
Με τον Υπουργό μιλήσαμε επίσης για το εξωραϊσμό των αντιπλημμυρικών καναλιών. Πρόκειται για ένα έργο από την εκκλησία του Αγίου Σάββα μέχρι τον παραλιακό δρόμο. Ένα έργο που θα στοιχίσει περίπου τέσσερα εκατομμύρια. Επειδή προηγήθηκε και η εξαγγελία του ΠτΔ έχουμε και την διαβεβαίωση του Υπουργού ότι γι αυτό το έργο ο Δήμος δεν θα έχει καμιά συνεισφορά, το κονδύλι θα δοθεί από το Υπουργείο. Το έργο θα γίνει σε δύο φάσεις. Θα ξεκινήσει το 2021 και θα αποπερατωθεί το 2022.


Ποιος θα αναλάβει τον εξωραϊσμό; Θεωρώ πως η αισθητική ενός Δήμου, μια πόλης είναι σημαντικό κομμάτι…
Έχει διορίσει ο Έπαρχος πριν από 8 χρόνια (όταν ακόμη ήμασταν κοινότητα και όχι Δήμος) αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο θα το αναλάβει. Τα σχέδια είναι έτοιμα και έχουν εξασφαλιστεί όλες οι άδειες. Θα υπάρχουν πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, πράσινο, κτλ. Θα υπάρχει χώρος για προώθηση της καλαθοπλεχτικής των Λιβαδιών και επίσης θα υπάρχει και ένα μικρό καφεστιατόριο. 

Υπάρχουν και άλλα κανάλια όμως…
Ναι, θα ξεκινήσουμε με αυτό που είναι το κεντρικό και στη συνέχεια ελπίζουμε να συνεχίσουμε και με τα υπόλοιπα.

Για την ανάπτυξη της Λεωφόρου Μακαρίου έχετε μιλήσει με τον Υπουργό;
Ναι, η εισήγηση του Υπουργού ήταν να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Υπεύθυνο της Πολεοδομίας για να προωθηθεί κι αυτό το έργο το οποίο θα αλλάξει την όψη του Δήμου, γιατί θα γίνει μέσα στο κέντρο του Δήμου, εκεί που είναι η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το Μουσείο, οι ταβέρνες, κτλ. Ελπίζουμε πως θα ξεκινήσει το 2021 το έργο αυτό.

Ήταν κι αυτό το έργο μια εξαγγελία του ΠτΔ….
Ναι, ήταν.

Για κάποια έργα στο συνοικισμό Λιβαδιών συζητήσατε καθόλου;
Ναι, ζητήσαμε να γίνει εξωραϊσμός (τοπιοτέχνηση) μπροστά από τα καταστήματα του δεύτερου Εμπορικού Κέντρου και μας έχει πει ο Υπουργός πως το έργο αυτό θα το αναλάβει η επαρχιακή διοίκηση. Επίσης με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ένα κατάστημα στον Συνοικισμό που ήταν Ιατρείο θα μετατραπεί σε Ταχυδρομείο.

Δεν έχετε ταχυδρομείο;
Όχι, οι δημότες πρέπει να πάνε στη Λάρνακα για να εξυπηρετηθούν. Τώρα όμως τα Λιβάδια θα έχουν το δικό τους ταχυδρομείο και όπως αντιλαμβάνεστε αυτό θα διευκολύνει αρκετούς δημότες μας, αλλά και κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα.

Γιατί καθυστερείτε;
Περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο να γίνει αλλαγή χρήσης του χώρου από την πολεοδομία.
Να αναφέρω ότι όσον αφορά τον Συνοικισμό, ένα άλλο έργο είναι ο χώρος στάθμευσης δίπλα από την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών με τοίχους αντιστήριξης περιμετρικά της εκκλησίας.

Ποιος θα πληρώσει το κόστος για το έργο αυτό;
Ζητήσαμε την βοήθεια του Κράτους για το έργο αυτό.

Για την επέκταση του νέου κοιμητηρίου γίνονται κάποιες συζητήσεις…
Ξεκινήσαμε μια διαδικασία εδώ και ένα χρόνο για απαλλοτριώσεις τεμαχίων δίπλα από το νέο κοιμητήριο, διότι σχεδόν τα 2/3 έχει γεμίσει. Ζητήσαμε την οικονομική στήριξη του Κράτους (Υπουργείο Εσωτερικών) διότι από το 1974 τα Λιβάδια όσον αφορά στο κοιμητήριο, εξυπηρετούν τους κατοίκους Κελιών. Ήταν ανθρωπιστικό το ζήτημα, έπρεπε να εξυπηρετήσουν τα Λιβάδια τους ανθρώπους αυτούς που δεν είχαν που να θάψουν τους δικούς τους. Όμως ζητάμε τη βοήθεια του Κράτους, διότι ναι μεν έχουμε βοηθήσει, αλλά αυτό ήταν ένα θέμα που έπρεπε να δει το Κράτος, από το 1974 (για τα Κελιά).
Συζητήθηκαν κάποιες σκέψεις και εισηγήσεις του Υπουργού και ελπίζουμε να υλοποιηθούν.

Κύριε Δήμαρχε, μια πονεμένη ιστορία είναι η συνεισφορά των Δημοτών σας στο Αποχετευτικό, να πούμε δυο λόγια;
Ήμασταν από τις πρώτες τοπικές αρχές που θέλαμε να γίνει το αποχετευτικό και να ενταχθούμε. Ολόκληρη η παραλιακή εντάχθηκε στο ΣΑΛ σχεδόν από την λειτουργία του αποχετευτικού. Δυστυχώς λόγω της διαφοράς που υπήρχε μεταξύ του Δήμου Αραδίπου και του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας καθυστερήσαμε!

Γιατί;
Συγκεκριμένα, τα Λιβάδια,  η Πύλα και η Ορόκλινη έπρεπε να πάμε στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων που θα γινόταν στην Αραδίππου. Επειδή υπήρχε η διαφορά που ανέφερα, δεν μπορούσε να προχωρήσει το αποχετευτικό στις κοινότητες και έτσι καθυστερήσαμε μέχρι σήμερα στο να γίνει το αποχετευτικό.
Ευελπιστούμε τώρα που βρέθηκε η χρυσή δομή και προχωρεί να ολοκληρωθεί επιτέλους. Εμείς ζητάμε η συνεισφορά μας να είναι συνεισφορά κοινότητας διότι δεν ήταν εξαιτίας δικής μας που έγινε αυτή η καθυστέρηση. Τώρα επειδή είμαστε Δήμος ζητείται να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα. Να πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τους Δημότες το κόστος. Όταν πρόκειται για κοινότητα (όπως ήμασταν εμείς όταν θα γινόταν το έργο) πληρώνει το 80% η κυβέρνηση και το 20% οι Δημότες.
Εμείς θέλουμε να πληρώσει το 80% το κράτος και 20% εμείς,  διότι ήμασταν Κοινότητα όταν θα γινόταν το έργο, εμείς είχαμε δείξει ενδιαφέρον τότε και δεν ήταν εξαιτίας δικής μας η καθυστέρηση. Ενταχθήκαν κάποιες περιοχές του Δήμου μας στο ΣΑΛ και τώρα επειδή υπήρξε καθυστέρηση για άλλες περιοχές μας, μας ζητούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν το θεωρούμε σωστό.
Το αναφέραμε στον Υπουργό και αναμένει μια επιστολή μέσα από την οποία δικαιολογούμε την απαίτηση μας και θα το δει.

Πολλά τα θέματα που είδατε με τον Υπουργό…
Ναι και οφείλω να πω ότι στα περισσότερα είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα.  

Είστε ευχαριστημένος από τον ξένο και ντόπιο τουρισμό που έχετε στα Λιβάδια;
Όχι. Δυστυχώς επειδή εμείς δεν έχουμε παραλιακή περιοχή, δεν έχουμε τουριστικά καταλύματα. ‘Έχουμε τουριστικές κατοικίες και εξοχικά, αλλά δεν έχουμε ξενοδοχεία όπως έχουν οι γειτονικές μας κοινότητες Ορόκλινη και Πύλα.
Ελπίζω πως με το Σχέδιο Περιοχής αυτό θα αλλάξει και θα αποκτήσουν τα Λιβάδια τουριστική ανάπυξη που τους αξίζει.

Τι μπορεί να δει ένας ξένος ή ντόπιος επισκέπτης στα Λιβάδια;
Το Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής που δεν υπάρχει άλλο στην Κύπρο. Δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Λιβαδιών και εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο 2016, με σκοπό τη διαφύλαξη της μνήμης των ανθρώπων της κοινότητας που αφορά τη χρήση και επεξεργασία του καλαμιού.
Την πλατεία στο κέντρο του χωριού με τις ταβέρνες, την εκκλησία, το υπέροχο πάρκο.
Τις εκκλησίες μας, έχουμε την εκκλησία του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου, που μόνο 9 εκκλησίες εις μνήμη του υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Η μία από αυτές τις εννέα είναι στην Κύπρο και βρίσκεται στα Λιβάδια.  Για την εκκλησία αυτή έρχονται από όλη την Κύπρο μέρα και νύχτα! Εκεί υπάρχουν ακόμη δυο εκκλησίες του Αγίου Σάββα και της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Επίσης έχουμε ακόμη τέσσερεις εκκλησίες : Αγίας Παρασκευής στο κέντρο του χωριού στην Πλατεία, των Τριών Ιεραρχών, του Αγίου Γεράσιμου και του Αγίου Παντελεήμονα. Και το πανέμορφο μικρό ξωκλήσι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας κοντά στο νέο κοιμητήριο Λιβαδιών.
Στα Λιβάδια μπορεί να βρει κανείς παραδοσιακές ταβέρνες και πολλά πάρκα.
Θέλουμε εγχώριο τουρισμό και εύχομαι να γίνουν τουριστικός προορισμός τα Λιβάδια.

Πριν κλείσουμε τι άλλο πρέπει να πούμε;
Θα ήθελα ευκαιρίας δοθείσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τους υπαλλήλους και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αραδίππου που μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για 6-7 χρόνια και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους.
Επίσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο,  τους υπαλλήλους και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λάρνακας που εδώ και λίγους μήνες έχουμε ξεκινήσει μια νέα συνεργασία και είμαι βέβαιος πως θα είναι για το καλό και των δύο Δήμων.

Να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν πως εδώ και λίγους μήνες ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας είναι και Δημοτικός Γραμματέας Λιβαδιών.
Ναι. Έχουμε τον ίδιο δημοτικό γραμματέα, δημοτικό ταμία, δημοτικό μηχανικό, δημοτικό τεχνικό, κοκ.

Πριν κλείσουμε θα ήθελα να μας πείτε για τα γήπεδα που δημιούργησε ο Δήμος Λιβαδιών…
Τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε στην κατασκευή τριών γηπέδων: καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας και αντισφαίρισης με πλαστικό δάπεδο, με φωτισμό, με περίφραξη, στο Λύκειο Λιβαδιών. Για να εξυπηρετούνται τόσο οι μαθητές του Λυκείου Λιβαδιών, όσο και οι δημότες μας τα απογεύματα.
Επίσης, σχεδιάζουμε με την βοήθεια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού να προχωρήσουμε στην κατασκευή τριών μικρών ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών. Θα τοποθετηθεί πλαστικό γρασίδι, θα δώσει ένα όμορφο αθλητικό στίγμα, θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους μαθητές και τα απογεύματα από δημότες ή ομάδες, θα δούμε.
Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Λυκείου μας. Έχουμε μια βοήθεια 400 χιλιάδες ευρώ που εξάγγειλε ο ΠτΔ (οι διακόσιες χιλιάδες ήδη μας έχουν σταλεί και οι άλλες διακόσιες θα σταλούν όταν ξεκινήσει το έργο).
Και επιπλέον αναμένουμε κάποιες απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για το γήπεδο στίβου.
Γενικά ως Δήμος δίνουμε μεγάλη σημασία στην υγιεινή άσκηση και στον αθλητισμό. Εδώ και χρόνια προσφέρουμε δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες στο Δήμο μας σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

To κράτος θα δώσει €30 εκατ. στην εταιρεία των Αεροδρομίων Hermes,για τις επιπτώσεις που είχε η εταιρεία από κορωνοίο και πόλεμο στην Ουκρανία… Η Λάρνακα εξακολουθεί να παίρνει μηδέν αντισταθμιστικά μέτρα από το αεροδρόμιο Λάρνακας

Κερδίζει €400 εκατ. το κράτος από τη συμφωνία για αεροδρόμια, αλλά η Λάρνακα εξακολουθεί να παίρνει μηδέν αντισταθμιστικά μέτρα….Το σήριαλ με το αεροδρόμιο Λάρνακας συνεχίζεται!

error: Content is protected !!