Search
Close this search box.

Να αποδοθεί δικαιοσύνη και ένα τέλος στον εφιάλτη της οποιασδήποτε μορφής βίας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για καταχώρηση υπόθεσης εναντίον του οδηγείται σήμερα 68χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλής χρήσης βίας και δημόσιας εξύβρισης.

Δεν θα αναρτήσουμε το σχετικό βίντεο, δεν θα γράψουμε τα όσα ήδη έχουν γνωστοποιηθεί.

Θα υπενθυμίσουμε μόνο πως ζούμε σε μια χώρα που κάποιοι πιστεύουν πως «οι ξένοι μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας». Αν ο πολιτισμός μας είναι αυτός του 68χρονου Κύπριου, τότε ναι, ικετεύουμε τους ξένους να έρθουν να μας τον αλλοιώσουν!

Θα υπενθυμίσουμε πως η βία και ο ρατσισμός έχουν πολλές βαθμίδες. Από ένα ποστ και ένα «αστείο», μέχρι ένα βλέμμα και μια κουβέντα με τους φίλους μας.
 
Τέλος, θα υπενθυμίσουμε πως η βία έχει πολλά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα υπάρχουν εννέα αναγνωρισμένες μορφές βίας:
Φυσική (σωματική) βία,
Σεξουαλική βία,
Συναισθηματική βία,
Ψυχολογική βία,
Πνευματική βία,
Πολιτιστική βία,
Λεκτική βία,
Χρηματοοικονομική
Κατάχρηση και Παραμέληση.

Η σιωπή πρέπει να σπάσει. Και αυτό είναι υποχρέωσης και χρέος όλων μας.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το θύμα του 68χρονου είναι αλλοδαπή οικιακή βοηθός, η οποία σε βίντεο που έγινε viral κλαίει λέγοντας: «κάθε μέρα τούτα, πόσο ξύλο να τρώω;»
Το άθλιο περιστατικό είναι ντροπή και αίσχος, μα δεν είναι σίγουρα το μοναδικό, σε μια Κύπρο που πολλά σκάνδαλα και εφιάλτες συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς ποτέ να δουν το φως της δημοσιότητας και χωρίς να τιμωρηθούν τα τέρατα που διαπράττουν την οποιαδήποτε μορφής βία.

Χρέος όλων να σπάσουμε τη σιωπή, να τιμωρηθούν τα τέρατα που προκαλούν την οποιαδήποτε μορφή βίας, να αποδοθεί δικαιοσύνη και ένα τέλος στον εφιάλτη της οποιασδήποτε μορφής βίας.

*ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
Άτομα που αντιμετωπίζουν βία μπορούν να αποταθούν στο Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια.
‘Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, ο Σύνδεσμος μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή κάθε άτομο που αντιμετωπίζει περιστατικό βίας, εντός ή εκτός οικογένειας.
Το τηλεφωνικό κέντρο στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που έχουν εκπαιδευτεί σε τεχνικές επικοινωνίας από το τηλέφωνο. Η Γραμμή Βοήθειας 1440 είναι:
Δωρεάν 
24 ώρες τη μέρα 
365 μέρες τον χρόνο 

Στη γραμμή 1440 μπορείτε να λάβετε:
-Συμβουλευτική στήριξη για θέματα οικογενειακής βίας που αφορούν εσάς ή άλλα άτομα.
 -Πληροφόρηση για άλλες υπηρεσίες σχετικές με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.
 -Ενημέρωση για τα βασικά δικαιώματα και τις επιλογές των ατόμων με στόχο την καλύτερη διευθέτηση στο θέμα που τους απασχολεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: Το μήνυμα της αυριανής εκδήλωσης είναι να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το συμφέρον αυτού του λαού που πληρώνει τα σκάνδαλα των εκατομμυρίων και της συγκάλυψης τους

Στις δημοκρατίες κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει να κατακρίνει και να διαδηλώνει ενάντια σε αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, τους ίδιους τους δικαστές που ασκούν

Γιος Οδυσσέα Μιχαηλίδη: «Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης που έχεις»

«Ο καθένας ας ζήσει με τις επιλογές του, αν και πιστεύω πραγματικά πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν έστω και τη μισή ησυχία συνείδησης

Σκέφτεται το 2028 ο Οδυσσέας αλλά δεν θα ιδρύσει κόμμα ή κίνηση – Μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΕΔΑΔ

Τι θα πράξει τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης; Θα εμπλακεί στην πολιτική; Θα ιδρύσει πολιτική κίνηση ή κόμμα; Θα κατέλθει υποψήφιος με κάποιο κόμμα στις βουλευτικές; Θα

Ομιλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου στην εκδήλωση «Γυναίκα, Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή»

Η τριπλή πλανητική κρίση –κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση – δεν αποτελεί μόνο περιβαλλοντικό ζήτημα, αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της ανθρωπότητας, η οποία

error: Content is protected !!