Search
Close this search box.

Τίθεται σε εφαρμογή το ανώτατο όριο των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το μέτρο για μέγιστο αριθμό ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, που καθορίστηκε στα 350 άτομα. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων αφορά τους καλεσμένους που μπορούν να παρευρεθούν (φυσική παρουσία) σε γεύμα ή δείπνο.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα και με χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, καθώς, όπως προκύπτει και από εμπειρίες άλλων χωρών, αυτού του είδους οι κοινωνικές εκδηλώσεις ελλοχεύουν αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και, κατ’ επέκταση, πολυάριθμες αλυσίδες θετικών περιστατικών στην κοινότητα, δυσχεραίνοντας συνεπώς τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού Πρωτοκόλλου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν πισωγυρίσματα που πιθανόν να φέρει ο εντοπισμός κρουσμάτων σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα που περιλαμβάνονται στο σχετικό Πρωτόκολλο:  

1. Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να εξυπηρετούνται (φυσική παρουσία σε γεύμα/δείπνο) είναι 350 άτομα.

2. Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του υποστατικού. 

3. Κατά τη διάρκεια των συγχαρητηρίων και του cocktail, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1,000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τα συγχαρητήρια και το cocktail θα είναι 4 ώρες.

4. Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται.

5. Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ανάμεσα στους καλεσμένους.

6. Οι υπεύθυνοι του υποστατικού οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.

7. Η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων.

8. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση.

9. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους του υποστατικού αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών.

10. Κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομου Αλαμπρίτη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη

Σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Αλαμπρίτης ενημέρωσε πως πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Παρουσίαση Βιβλίου: Λάρνακα, Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με πέρα από 4000 χρόνια συνεχούς ζωής και πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη με τίτλο “Λάρνακα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα

error: Content is protected !!