Search
Close this search box.

Με την ομορφιά των βουνών της Κύπρου μας, την απλή εγκάρδια φιλοξενία και τις απίστευτα χαμηλές τιμές

Φίλη του SkalaTimes μας έστειλε φωτογραφία από τη σημερινή της εκδρομή στα βουνά της Κύπρου μας και συγκεκριμένα από καφενείο στο χωριό Οδού, για να εκφράσει την ευχάριστη έκπληξη της στις τιμές του συγκεκριμένου καφενείου που επισκέφτηκε μαζί με φίλους και την οικογένεια της.

Συγκεκριμένα: δύο καφέδες, τέσσερεις λεμονάδες και ένα τριαντάφυλλο, μόνο 3.50! Και όλα αυτά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο SkalaTimes η αναγνώστρια μας «μαζί με την εγκάρδια και απλή φιλοξενία των ανθρώπων εδώ και την ομορφιά των βουνών της Κύπρου μας».

Να αναφέρουμε λίγα λόγια για το χωριό Οδού:
«Το χωριό Οδού είναι χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους, στη νότια περιοχή, 850 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στο χωριό καλλιεργούνται λαχανικά και ντομάτες.
Το όνομά του χωριού προέρχεται από την ελληνική λέξη «οδός» και είναι κατάλοιπο της Βυζαντινής Περιόδου κατά την οποία η οδική αρτηρία του ρωμαϊκού οδικού δικτύου της Κύπρου περνούσε μέσα από το χωριό, το οποίο βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο, για αυτόν τον λόγο το χωριό ονομάστηκε «οδός – οδού».
Κάνοντας κανείς μια βόλτα στο χωριό θα συναντήσει αναμεσά στα αξιοθέατά του, την μικρή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, η οποία έχει ξύλινη στέγη, και χρονολογείται ως κτίσμα του 1777».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!