Search
Close this search box.

Bill Gates: 250 εκατομμύρια για έλεγχο των ΜΜΕ, γράφει η CJR


SkalaTimes Team

Μια δημοσιογραφική έκθεση του Columbia Journalism Review* αποκαλύπτει ότι, για τον έλεγχο της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, ο Bill Gates, έχει ξοδέψει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα τα λεφτά του διάσημου κύριου Bill Gates πήγαν: στο BBC, NPR, NBC, Al Jazeera, ProPublica, National Journal, The Guardian, The New York Times, Univision, Medium, Financial Times, The Atlantic, the Texas Tribune, Gannett, Washington Monthly, Le Monde, Κέντρο Ερευνών, Pulitzer Center, National Press Foundation, Διεθνές Κέντρο Δημοσιογράφων και σε πολλές άλλες ομάδες, για να αποκρύψει την επιρροή του, ο Gates έδωσε επίσης άγνωστα ποσά μέσω υποτροφιών για συμβάσεις με άλλα καταστήματα Τύπου.

Οι δωροδοκίες του Τύπου έχουν αποδώσει, αφού ατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία που πληρώθηκαν παρουσίασαν τον Bill Gates ως εμπειρογνώμονα στη δημόσια υγεία – παρά την έλλειψη ιατρικής εκπαίδευσης ή ρυθμιστικής εμπειρίας.
Ο Gates χρηματοδοτεί επίσης έναν στρατό ανεξάρτητων ελεγκτών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Poynter και Gannett – οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες ελέγχου γεγονότων για να «σιωπήσουν τους επικριτές» και να «ξεφορτωθούν» ως «θεωρίες ψευδούς συνωμοσίας» και «παραπληροφόρηση», κατηγορίες που υπερασπίστηκε ο Gates και επένδυσε σε βιομετρικά τσιπ, IDS εμβολίων, δορυφορική παρακολούθηση και εμβόλια Covid.

Mε τα «δώρα» του Gates στα ΜΜΕ αναφέρει ο συγγραφέας της CJR (Columbia Journalism Review), Tim Schwab, σημαίνει ότι «η κριτική αναφορά για το Ίδρυμα Gates είναι σπάνια».
Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates απέρριψε πολλαπλά αιτήματα συνέντευξης από τη CJR και αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα χρήματα έχει διοχετεύσει στους δημοσιογράφους.

Το 2007, οι LA Times δημοσίευσαν μια από τις μόνες κρίσιμες έρευνες για το Ίδρυμα Gates, αποκαλύπτοντας τις μετοχές του Gates σε εταιρείες που βλάπτουν ανθρώπους τους οποίους το Ίδρυμα ισχυρίζεται ότι βοηθά, όπως οι βιομηχανίες που συνδέονται με την παιδική εργασία. Ο επικεφαλής δημοσιογράφος Charles Piller, λέει: «δεν ήθελαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και σχεδόν αρνήθηκαν να απαντήσουν με οποιονδήποτε τρόπο».
Η μελέτη έδειξε πώς η παγκόσμια χρηματοδότηση του Gates για την υγεία οδήγησε την ατζέντα της παγκόσμιας βοήθειας προς τους προσωπικούς στόχους του (εμβόλια και καλλιέργειες ΓΤΟ) και μακριά από ζητήματα όπως η ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης για άμεση ανταπόκριση σε κρούσματα ασθενειών, όπως η κρίση του Έμπολα.
«Έχουν αποφύγει τις ερωτήσεις μας και προσπάθησαν να υπονομεύσουν την κάλυψή μας», λέει ο Piller.

* Το Columbia Journalism Review είναι ένα αμερικανικό περιοδικό για επαγγελματίες δημοσιογράφους το οποίο εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο Columbia από το Τμήμα Δημοσιογραφίας, από το 1961. Το περιεχόμενό του περιλαμβάνει ειδήσεις και τάσεις στον κλάδο των ΜΜΕ, ανάλυση, επαγγελματική ηθική και ιστορίες πίσω από τις ειδήσεις.


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!