Search
Close this search box.

Διαδραστικό σεμινάριο στη Λάρνακα: «Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά τη συμπεριφορά του παιδιού μου».

Ο γνωστός εγγεγραμμένος εκπαιδευτικός ψυχολόγος της πόλης μας Ανδρέας Δημητρίου
παρουσιάζει το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο της σχολικής χρονιάς 2020-2021 σε συνεργασία με το Time Private Institute με θέμα: «Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά τη συμπεριφορά του παιδιού μου».


Περίληψη σεμιναρίου:
Καλοκαιρινές διακοπές…τέλος! Τους τελευταίους μήνες ο θεσμός της οικογένειας και της κοινωνίας περνά μια δύσκολη δοκιμασία. Στην εποχή του κορονοιού οι σχέσεις των γονέων με τα παιδιά δοκιμάστηκαν και αρκετά προβλήματα συμπεριφοράς εμφανίστηκαν ή διογκώθηκαν. Οι αλλαγές στη ρουτίνα των μελών της οικογένειας, ο εγκλεισμός στο σπίτι, η μειωμένη κοινωνική συναλλαγή και αλληλεπίδραση και η διαφοροποίηση στον τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας οδήγησαν αρκετές φορές την οικογένεια σε ρίξη.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε ως γονείς για να βοηθήσουμε στην οριοθέτηση των παιδιών μας;
Τα όρια υπάρχουν παντού και αφορούν όλους μας. Τα όρια δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει με τους συνανθρώπους του, όπου έχει τη δυνατότητα να αντλεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια για να μπορεί να εξελίσσεται και να δημιουργεί. Η οικογένεια είναι το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο το παιδί θα εκπαιδευτεί στην τήρηση των ορίων. Ένα ιδιαίτερο, δύσκολο και απαιτητικό έργο για τους γονείς που πολλές φορές αποδεικνύεται και πολύ «ζόρικη» υπόθεση.
Στο σεμινάριο αυτό οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουν τις έννοιες της Οριοθέτησης και Πειθαρχίας. Θα ενημερωθούν για τα οφέλη, το χρόνο έναρξης της οριοθέτησης των παιδιών και ειδικότερα την οριοθέτηση των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και τη γνωριμία τους με τις βασικές αρχές της οριοθέτησης.
Ένα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί στη μέθοδο οριοθέτησης των Φυσικών και Λογικών Συνεπειών με εκτενή αναφορά σε παραδείγματα και αντιπαραδείγματα χρήσης της οριοθέτησης- λογικών συνεπειών και πειθαρχίας στην καθημερινή οικογενειακή ζωή.
Λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοιού θα τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο ασφάλειας από το χώρο φιλοξενίας του σεμιναρίου. Δηλαδή, ο συντονιστής και οι συμμετέχοντες υποχρεωτικά θα κάνουν χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και θα υπαρχεί επαρκής απόσταση μεταξύ των συμμετεχόντων. Επίσης, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Συντονιστής: Ανδρέας Γ. Δημητρίου
Εγγεγραμμένος Εκπαιδευτικός/Σχολικός Ψυχολόγος (Αρ. Μητρώου: 128)

Για περισσότερες πληροφορίες και προκράτηση θέσης επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο εργασίας του Εκπαιδευτικού/Σχολικού Ψυχολόγου Ανδρέα Δημητρίου 99299300.
Εγγραφές: 10:30 με 11:00
Έναρξη σεμιναρίου: 11:00
Διάρκεια σεμιναρίου: 11:00 με 13:00.
Το κόστος της συμμετοχής είναι 20 ευρώ το άτομο και 30 ευρώ το ζευγάρι γονέων.
Θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης

Αρκετοί γονείς διερωτώνται ποιες είναι οι αποτελεσματικές τεχνικές για τη διαχείριση της συμπεριφοράς του παιδιού τους!
🔹 Το σεμινάριο του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου θα αναλύσει εκτενώς τρόπους αποτελεσματικής συνεργασίας με τα παιδιά μας!
🔹 Ας βελτιώσουμε και ενδυναμώσουμε τη σχέση με τα παιδιά με την έναρξη αυτής της ιδιαίτερης και διαφορετικής σχολικής χρονιάς!

FB PAGE EVENT: https://www.facebook.com/events/358342302011443/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!