H Πριγκίπισσα Κholood bint khaled bin Nasser  bin Abdulaziz Al Saud της Σαουδικής Αραβίας ανοίγει πολιτιστικές πόρτες συνεργασίας με τη Λάρνακα

Η Α.Β.Ε μαζί με τις ιδιοκτήτριες και δασκάλες της σχολής κ. Μέλανη Σπαθιά, Άντρη Λύτρα και Κατερίνα Κυριάκου

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, η Αυτού Βασιλική Εξοχότης Πριγκίπισσα Κholood bint khaled bin Nasser  bin Abdulaziz Al Saud της Σαουδικής Αραβίας στα πλαίσια της επίσκεψης της στην Κύπρο και τις ενέργειες της για δημιουργία συνεργασιών μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, επισκέφτηκε την σχολή ζωγραφικής, Threedots Art Lab, στην Λάρνακα.

Κατά την επίσκεψη της η πριγκίπισσα ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να φωτογραφηθεί μαζί τους.
Τέλος υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ενδυνάμωση των δεσμών των δυο χωρών μέσα από την εκμάθηση και διδασκαλία της τέχνης.

Συμφωνήθηκε όπως οργανωθούν εργαστήρια ζωγραφικής μεταξύ των δυο χωρών όπου θα διδάξουν στην Κύπρο ζωγράφοι από την Σαουδική Αραβία και αντίστοιχα. Στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων, τεχνικών και εμποριών μεταξύ των ζωγράφων των δυο χωρών και η μετάδοση αυτής της γνώσης στους μαθητές.

Κατά την διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας
Με την μαθήτρια της σχολής Ευγενία Αστζιάν, κόρη του διευθυντή του Μουσείου Πιερίδη, Πήτερ Αστζιάν

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής στα Λιβάδια

ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΝ Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων πραγματοποιηπθηκε το 7ο Χορωδιακό Φεστιβάλ την Παρασκευή 5 Ιουλίου στην Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής με

error: Content is protected !!