Search
Close this search box.

Παρουσίαση βιβλίου «Divina Cypria – Discovering the Symbols of Christianity in Cyprus»

Φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κύπρου, με την ευγενή χορηγία της Astrobank.

Το βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα, Furio Morroni, “Divina Cypria – Discovering the Symbols of Christianity in Cyprus”, η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με την ευγενή χορηγία της AstroBank, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.
Το βιβλίο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο, ρίχνει φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου καθώς αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι αναζήτησης των αρχών της χριστιανοσύνης στα μνημεία του νησιού και στον κόσμο των συμβόλων που σηματοδοτούν τις απαρχές της καλλιτεχνικής και πνευματικής έκφρασης της χριστιανικής πίστης στην Κύπρο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR), Ίδρυμα Κώστα & Ρίτας Σεβέρη στη Λευκωσία και την τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαΐας, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, κ. Andrea Cavallari και άλλοι προσκεκλημένοι. Την παρουσίαση συντόνιζε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AstroBank, δρ Shadi Karam, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε: “Το βιβλίο Divina Cypria ήταν για μένα ένα ταξίδι στη Βυζαντινή τέχνη, στη «θετή» μου πατρίδα, την Κύπρο. Κοιτάζοντας τις σελίδες του βιβλίου, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ τις ομοιότητες των πρωτοχριστιανικών κατάλοιπων και αρχαίων κειμηλίων που βρέθηκαν τόσο στην Κύπρο όσο και το Λίβανο, χώρες που τις χωρίζουν μόνο λίγα χιλιόμετρα θάλασσας”.

Ο κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον συγγραφέα για την έκδοση του βιβλίου, επιβεβαίωσε το βάθος και τη σοβαρότητα της έρευνας καθώς και τη σημασία της έκδοσης γενικότερα, για τη θρησκευτική και πολιτιστική ιστορία του νησιού.
Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υποβολή ερωτήσεων προς τον συγγραφέα, ο οποίος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των εικόνων που είναι βαθιά ριζωμένες στον Χριστιανισμό, και αναλύει την προέλευση και την έννοια περίπου 120 χριστιανικών συμβόλων που εντόπισε και φωτογράφησε στο νησί, τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο έως τον 19ο αιώνα.

Η χορηγία της AstroBank έγινε μέσα στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης για τη στήριξη και διαρκή ενίσχυση του Πολιτισμού στην Κύπρο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!