Search
Close this search box.

H Νέα Υόρκη ξανά σε αυστηρά μέτρα, η Βρετανία με διπλάσια κρούσματα σε ένα 24ωρο

Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Bill de Blasio.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Andrew Cuomo.
Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων του.

Διπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο τα κρούσματα στην Βρετανία
Μισό εκατομμύριο φτάνουν τα κρούσματα του κοροναϊού στη Μεγάλη Βρετανία, όμως το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ο ημερήσιος αριθμός διπλασιάζεται από τις 7.000 στις 14.000.
Η κυβέρνηση Johnson λέει ότι τη ζήτημα που έχει προκύψει είναι τεχνικής φύσεως, αφού δεν είχαν περαστεί στο σύστημα χιλιάδες κρούσματα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Η εκτόξευση ωστόσο του αριθμού των κρουσμάτων εγείρει ερωτήματα για τη διαχείριση της πανδημίας στην Αγγλία, με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον Boris Johnson ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας.
Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, μιλώντας στο BBC, είπε ότι οι επόμενοι μήνες δε θα είναι καθόλου εύκολοι αλλά οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζουν άφοβα τον φονικό ιό, χρησιμοποιώντας την κοινή τους λογική.

Πηγή: philenews / ΑΠΕ-ΜΠΕ / in.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!