Search
Close this search box.

“Έφυγε” η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ψες, ξημερώματα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Η γνωστή ηθοποιός έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Στα 74 της χρόνια η Άλκηστις έφυγε την ίδια ημέρα που γεννήθηκε.

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946 σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 1976 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Το 1977 εντάχθηκε στο δυναμικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου όπου και παρέμεινε μέχρι το 2002. Έπαιξε στις «Ικέτιδες», τις «Τρωάδες», τον «Οθέλλο» και άλλες σημαντικές παραστάσεις του Οργανισμού.
Είχε σημαντική παρουσία και στην τηλεόραση, αφού έπαιξε σε σειρές που είχαν μεγάλη επιτυχία, όπως η κωμωδία «Βουράτε γειτόνοι», αλλά και οι σειρές εποχής «Γενιές της σιωπής», «Τα ρόδα της οργής», «Το πέτρινο ποτάμι», «Γαλάτεια» και άλλες.

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας Παυλίδου και Κύνθιας Παυλίδου.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!