Search
Close this search box.

Στις 7 Οκτωβρίου κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατίας, στις 7 Οκτωβρίου είμαστε όλοι η Μάγδα Φύσσα, είμαστε όλοι ο Παύλος Φύσσας

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια
SkalaTimes

Δεν είναι σήμερα ο κόσμος περίεργος και δύσκολος, σε παγκόσμιο επίπεδο, αν κοιτάξει κανείς στις σελίδες της ιστορίας θα διαπιστώσει πως κάθε εποχή είχε τις δικές της προκλήσεις.

Αυτό που ενδεχομένως κάνει τα πράγματα «απαράδεκτα» τώρα, στην εποχή μας, είναι το γεγονός πως μετά από τόσα διδάγματα της ιστορίας θα έπρεπε να είχαμε μάθει. Θα έπρεπε να είχαμε μάθει πχ πως ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος δεν είχε νικητές και ηττημένους, αυτό που είχε, κυρίως, ήταν περίπου 23 εκατομμύρια νεκρούς στρατιώτες και εκατομμύρια τραυματίες. Και 57 εκατομμύρια απλούς πολίτες που σκοτώθηκαν και άλλα τόσα εκατομμύρια τραυματίες!
Ο ναζισμός και ο ρόλος του στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο θα έπρεπε να ήταν τόσο εμπεδωμένος μέσα μας που δεν θα έπρεπε κανένα υγιής σκεπτόμενο πλάσμα να ονειρεύεται αναβίωση του. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ήταν σχιζοφρενικό (δεν είναι;)
Ο ναζισμός είναι  «μια ιδιαίτερη και ορμητική μορφή φασισμού, υπό την επίδραση του παγγερμανισμού, του νεοσυντηρητισμού και διάφορων φοβιών και προκαταλήψεων, εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες κρίσης». Έχω την εντύπωση πως πολλοί σύγχρονοι νεοναζιστές δεν γνωρίζουν καλά καλά τι στ΄αλήθεια εκπροσωπούν.

Η μάνα του Παύλου, Σύμβολο πια….

Σε δύο μέρες, στην Αθήνα, θα παρθεί μια ιστορική απόφαση.
Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11 το πρωί το Α Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται να ανακοινώσει την απόφαση του για την Χρυσή Αυγή, πρόκειτια για μία δίκη που θα γράψει ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο, στη σύγχρονη ιστορία.
Γιατί; Επειδή ένα πολιτικό κόμμα, που για τρεις θητείες οι Ελληνες το είχαν τοποθετήσει μέσα στα έδρανα του ελληνικού κοινοβουλίου και εκπροσωπείτο και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση.
Ή, σύμφωνα με την κατηγορία, «μία εγκληματική οργάνωση που έχει νομική μορφή με αυξημένη μάλιστα συνταγματική προστασία ως πολιτικό κόμμα».

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δικαστικής μάχης, οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Μόνο η μάνα του δολοφονημένου Παύλου, η Μάγδα Φύσσα, ήταν εκεί, να απαιτεί δικαίωση για το νεκρό παιδί της, να απαιτεί να τιμωρηθούν αυτοί που  δολοφόνησαν το γιο της, γιατί δεν ήταν τυχαίοι περαστικοί εγκληματίες, ήταν τέρατα που εκπροσωπούν αρρωστημένες ιδεολογίες και που στο πρόσωπο του Παύλου είδαν τον αντιφασισμό και αυτόν σκότωσαν και αυτό θα σκοτώσουν αν ξανατύχει. Γιατί αυτό ξέρουν, αυτό διδάσκει η «ιδεολογία» τους.

Στις 7 Οκτωβρίου κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατίας, στις 7 Οκτωβρίου είμαστε όλοι η Μάγδα Φύσσα, είμαστε όλοι ο Παύλος Φύσσας, είμαστε όλοι η ελπίδα που χτίζει και όχι η κόλαση που γκρεμίζει. Γιατί αυτό κανεί ο φασισμός, γκρεμίζει.
Καμιά ανοχή! Καμιά σιωπή!
Γιατί «εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε παρά μονάχα εκείνο που δεν σέβεται τον άνθρωπο», που έλεγε και ο Ρίτσος.

Πιο κάτω η εισαγγελική κρίση (αναδημοσίευση από το Έθνος Αθηνών):

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στις 18 Δεκεμβρίου 2019 έκρινε πως δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες που αποδίδονται σε οργανωμένη δράση συμμετεχόντων με διακριτούς ρόλους, είναι «μεμονωμένα περιστατικά» μελών και μη του κόμματος για διάφορους λόγους: «Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός των επιθέσεων».
Για τη δολοφονία Φύσσα η κ. Οικονόμου ζήτησε ενοχή μόνον του Γιώργου Ρουπακιά  ζητώντας απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του για συνέργεια στην πράξη. «Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοι του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι».
Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων κατά επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν».
Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ ζήτησε μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε πλημμεληματικού βαθμού επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα χτυπούσαν στο κεφάλι των θυμάτων. Δεν ήθελαν να σκοτώσουν, ήθελαν να πλήξουν το συνδικάτο στην Ζώνη Περάματος».
Ζήτησε επίσης ενοχή για πλημμεληματική οπλοκατοχή -από κακουργηματική συνδεόμενη με την εγκληματική οργάνωση- των Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιώργου Γερμενή και Γιάννη Λαγού.
Η εισαγγελική κρίση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με βασικές αιτιάσεις νομικών και καθηγητών Δικαίου ότι η κ. Οικονόμου αγνόησε ουσιαστικά δεδομένα της υπόθεσης.
Λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κ. Οικονόμου η Χρυσή Αυγή εξέδωσε το ημερολόγιο του 2020 το εξώφυλλο του οποίου αναφέρει «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», φράση που αποδίδεται στον Γιόζεφ Γκέμπελς, τον Υπουργό Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας, ο οποίος ήταν και ένας από τους πιο στενούς και σημαντικούς συνεργάτες του Χίτλερ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!