Search
Close this search box.

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη Κύπρια ηθοποιό

Το τελευταίο αντίο στην Άλκηστις Παυλίδου είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πλήθος κόσμου.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιας, στις 15.00 το απόγευμα και η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λεωφόρο Λάρνακος, στη Λευκωσία.

Στο επικήδειο της η κόρη της Χριστίνα Παυλίδου ανάμεσα σε άλλα είπε: «Συγχωρέστε με… Δεν έχω σκοπό να ηρωοποιήσω την Άληστη, να πω μεγάλα λόγια… Ούτε να κερδίσω τον θαυμασμό κανενού, ούτε η μάμα μου έχει αυτή την ανάγκη. Αντίθετα.
Ότι έκανε, το έκανε κρυφά, σιγανά και ταπεινά, παρά την αναγωρισιμότητα, τη φήμη, τα χειροκροτήματα, τα μπράβο που άκουσε στη ζωή της… Και ήταν πολλά. Πάρα πολλά.
Αλλά τίποτα δεν την έκανε ποτέ να νιώσει ξεχωριστή. Σίγουρα χαιρόταν σαν μικρό παιδί για την αγάπη του κόσμου και το χαρακτήριζε ευλογία, δώρο. Είχε όμως μια συγκλονιστική απλότητα. Και εσύ συγχώρα με μάμα μου…
Τα γράφω αυτά γιατί νιώθω, πως ότι έκανες, είναι αυτά που σε συνοδεύουν τώρα και αφήνουν πίσω σου μια παρακαταθήκη που μας κάνουν περήφανους. Και τώρα που έφυγες μπορούμε να τα μοιραστούμε με αυτούς που σε αγαπούν».
Η Χριστίνα Παυλίδου κατά τον επικήδειο της ανέφερε επίσης πως όταν η μητέρα της, ενώ περνούσε πολύ δύσκολα, «είχε έγνοια να πάμε να στείλουμε λεφτά σε μια άγνωστη σου γυναίκα στην Ελλάδα. Που είναι πολύτεκνη μου έλεγες, είναι κρίμα. Μάμα που το ξέρεις; Πού την ξέρεις; Πολλοί δεν λένε την αλήθεια μέσα στο facebook. Και τότε θύμωνες…».

Η Άλκηστις Παυλίδου, δεν έφυγε. Θα είναι για πάντα εδώ. Από σήμερα γράφτηκε στις πολιτιστικές σελίδες του τόπου και έγραψε την δική της ιστορία, μια ιστορία που στεύθηκε με την αγάπη του κόσμου, των συναδέλφων της και της οικογένειας της!

Αιωνία της η μνήμη.


Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946.
Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο.
Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002.
Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!