Search
Close this search box.

Lockdown σε συγκεκριμένες γειτονιές της Νέας Υόρκης

Ο Χασιδικός Ιουδαϊσμός ( Hasidic Judaism ) είναι μια εβραϊκή θρησκευτική ομάδα που εμφανίστηκε ως κίνημα πνευματικής αναγέννησης στο έδαφος της σύγχρονης Δυτικής Ουκρανίας κατά τον 18ο αιώνα, και εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Σήμερα, οι περισσότεροι της ομάδας αυτής κατοικούν στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στις γειτονιές της Νέας Υόρκης που διαμένουν οι Εβραίοι αυτής της θρησκευτικής ομάδας οι ανησυχίες για αυξημένα κρούσματα Covid 19 άρχισαν να φουντώνουν από το καλοκαίρι, αφού ο τρόπος ζωής της κοινότητας αυτής βοηθά στην εξάπλωση του κορωνοϊου.

Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τέταρτο των νέων περιπτώσεων Covid-19 στη Νέα Υόρκη φάνηκε να προέρχεται από τις Ορθόδοξες αυτές Εβραϊκές κοινότητες.

«Αυτό είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε αμέσως», δήλωσε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio σε συνέντευξη Τύπου. «Συνεργαζόμαστε με ηγέτες και ιδρύματα της κοινότητας των Εβραίων αυτών για εβδομάδες και εβδομάδες, αλλά τώρα πρόκειται να αυξήσουμε σημαντικά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Θέλω να είμαι σαφής, αυτό όλο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε όμως όλοι να είναι μέρος αυτού, για τη σωστή αντιμετώπιση».
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα επιδιώξει να κλείσει μη απαραίτητες επιχειρήσεις και όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, σε εννέα ταχυδρομικούς κώδικες στο Νότιο Brooklyn και στο Κεντρικό Queens, όπου οι περιπτώσεις κοροναϊού έχουν αυξηθεί για εβδομάδες, καθώς οι αξιωματούχοι υγείας προσπαθούν να αποτρέψουν μια ευρύτερη εστία.

Bill de Blasio

“Στο Brooklyn και στο Queens έχουμε ένα εξαιρετικό πρόβλημα, κάτι που δεν έχουμε δει από την άνοιξη”, δήλωσε ο de Blasio κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα άμεσα,” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου, το lockdown στους εννέα αυτούς ταχυδρομικούς κώδικες θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον 14 ημέρες έως ότου τα μέσα ποσοστά κρουσμάτων πέσουν κάτω από το 3% για επτά συνεχόμενες ημέρες. Ωστόσο, σε ένα πιο δραστικό σενάριο το lockdown θα μπορούσε να παραμείνει σε ισχύ για 28 ημέρες.

To lockdown στις περιοχές αυτές ξεκινάει από σήμερα Τρίτη.

Andrew Cuomo

Ο Δήμαρχος είχε προγραμματίσει να κλείσει τα σχολεία την Τετάρτη, αλλά ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο Αndrew Cuomo, αποφάσισε το κλείσιμο να ξεκινήσει την Τρίτη.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!