Search
Close this search box.

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας με κόσμο του πολιτισμού της πόλης

SkalaTimes Team
Φώτος: SkalaTimes


Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στις 7.00 μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα με καλλιτέχνες και κόσμο του πολιτισμού της Λάρνακας.

Μέσα στα πλαίσια των μέτρων ασφάλειας από τη πανδημία, στο Δημοτικό Θέατρο βρέθηκαν ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, χορευτές, χορογράφοι και γενικότερα ανθρώποι του πολιτισμού.
Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,αφού από τους 26 είδαμε μόνο 3-4.
Ίσως για αυτούς το θέμα “Πολιτισμός” να μην είναι σημαντικό.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και ο Peter Ashdjian, Διευθυντής του “Μουσείου Πιερίδη”, ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος διευθυντής του “Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας”, η εικαστικός Αντρούλα Αντωνιάδου (πρώην Εκπρόσωπος ΕΚΑΤΕ Λάρνακας), η συγγραφέας Αγγέλα Καϊμακλιώτη, η Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Χριστιάνα Χαραλάμπους, ο μουσικός Κωνσταντίνος Λεμέσιος, οι ζωγράφοι Ανδρέας Παρασκευά και Αντώνης Τζιαρίδης, ο βραβευμένος συγγραφέας Κώστας Μαννούρης, ο μουσικός Λευτέρης Μοσχοβίας, η ηθοποιός Βαλεντίνα Σοφοκλέους, η χορογράφος Φαίδρα Καραβοκύρη, η νέα Διευθύντρια του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας Σάββια Ιακώβου, οι διοργανωτές της “Μπιενάλε Λάρνακας” Μαρία Παπαδοπούλου και Μάικ Ηλία, η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes Γιώτα Δημητρίου και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού της πόλης μας.

Στο Προεδρείο βρισκόταν ο Δήμαρχος κ.Ανδρέας Βύρας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άθως Καζαντζής.

Πριν δώσουν το λόγο στους παρευρισκόμενους για να θέσουν εισηγήσεις, παράπονα και διευκρινίσεις, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος αναφέρθηκαν στα έργα και δράσεις που ήδη έχουν γίνει από το Δήμο Λάρνακας, έτσι ώστε να βοηθήσει ο Δήμος τους καλλιτέχνες της πόλης μας και κατ΄επέκταση τον πολιτισμό:

Εδώ και δύο μήνες και πιθανότατα να συνεχιστεί όσο υπάρχει η κρίση της πανδημίας, το δημοτικό θέατρο της πόλης δίνεται δωρεάν για πολιτιστικές εκδηλώσεις, σε καλλιτέχνες της πόλης μας. “Αυτή ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας μας να στηρίξουμε τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης μας που γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο έχει επηρεαστεί από τη κρίση που έφερε η πανδημία” είπε ο Δήμαρχος.

“Καταφέραμε για πρώτη φορά να πάρουμε πολιτιστικές δραστηριότητες, εννοείται πριν από τον κορωνοϊο, σε συνοικισμούς και γειτονιές της πόλης μας. Πήραμε τον πολιτισμό κοντά στο κόσμο, με παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες”.

Η μετακίνηση των γηπέδων τένις είναι ένα βήμα προς τον πολιτισμό αφού η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού θα βοηθήσει πολιτιστικά τη πόλη μας. Η μετακίνηση αυτή προωθήθηκε μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της ανάδειξης και της ολοκλήρωσης των ανασκαφών του Αρχαίου Λιμανιού και της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου, με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας“.

Στο πρώην Κοινοτικό που ετοιμάζεται υπάρχουν οι υποδομές έτσι ώστε να φιλοξενούνται πολιτιστικές (μουσικές παραστάσεις, θέατρο, σεμινάρια, κ.α) και άλλες εκδηλώσεις. Με ένα πολύ χαμηλό κόστος θα παραχωρούνται οι αίθουσες στους καλλιτέχνες και άλλο κόσμο του πολιτισμού στη πόλη μας”.

“Η Παλαιά Λέσχη απέναντι από το μουσείο Πιερίδη, θα προσφέρεται κι αυτή για πολιτιστικές δραστηριότητες και Λαϊκή χειροτεχνία. Στο νεοκλασικό κτίριο που στεγαζόταν παλιά η τοπική Λέσχη, θα φιλοξενούνται καλλιτέχνες της Λάρνακας, καθιστώντας τη Λέσχη σημείο κατατεθέν για την τέχνη και τον πολιτισμό, με εργαστήρια, εκθεσιακούς χώρους και χώρο πραγματοποίησης δρώμενων”.
“Για τη Λέσχη θα δώσουμε ειδική διάσκεψη Τύπου μόλις είναι έτοιμη”
είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Άθως Καζαντζής.

Η Πλατεία Ζουχούρι, στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, “που ομολογουμένως είναι από τα πιο όμορφα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Λάρνακα” όπως είπε ο Δήμαρχος, θα προσφέρεται και για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ο χώρος θα δίνεται στους καλλιτέχνες της πόλης μας, πάλι με ένα πολύ χαμηλό κόστος.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Άθως Καζαντζής τόνισαν ότι “θα στηρίξουμε την τοπική δημιουργία, τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό της πόλης μας, πέρα από τους χώρους και ό,τι άλλο εξοπλισμό, θα δούμε και τι μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από τον προϋπολογισμό του 2021”.

Οι ερωτήσεις, εισηγήσεις, παράπονα και διεκρινίσεις από τους παρευρισκόμενους έμπεριείχαν ενδιαφέρον και καταγράφηκαν έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να μελετήσει τις εισηγήσεις και να τις υλοποιήσει.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η πρόταση του γνωστού μουσικού Κωνσταντίνου Λεμέσιου, ο οποίος εισηγήθηκε όπως παραχωρηθεί το Δημοτικό θέατρο για ένα μήνα δωρεάν στους μουσικούς της πόλης, έτσι ώστε για ένα μήνα να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει LIVE μουσική βραδιά με καλλιτέχνες της πόλης μας στο συγκεκριμένο χώρο και την ίδια ώρα να μπορέσουμε να στηρίξουμε οικονομικά τους μουσικούς της πόλης μας.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ακούστηκαν και από ηθοποιούς, εικαστικούς και άλλους καλλιτέχνες.

Ως SkalaTimes, που εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τον πολιτισμό στη πόλη μας, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού κ. Άθω Καζαντζή, γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος έρχεται τόσο κοντά στο κόσμο του πολιτισμού, με σκοπό να στηρίξει τον καλλιτεχνικό κόσμο και να ανεβάσει το επίπεδο πολιτισμού στη πόλη μας.

Συγχαρητήρια και σε όλο το κόσμο του πολιτισμού που χθες ήταν παρόντες για να δώσουν τις δικές σους εισηγήσεις και προβληματισμούς, με γνώμονα ένα καλύτερο πολιτιστικό αύριο για τη πόλη του Ζήνωνα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!