Search
Close this search box.

Οκτώ sold out παραστάσεις για ένα (ακόμη) εξαιρετικό έργο του Κώστα Μαννούρη

Της Γιώτας Δημητρίου

“Θέλω να με θυμάσαι κάποτε. Να θυμάσαι την φωνή μου. Πως έλεγα το όνομά σου μασώντας τα σύμφωνα, πως άφηνα τα φωνήεντα να φτερουγίσουν με την ορμή της προσδοκίας. Πως ήθελα να κρατήσω το χέρι σου μέσα στον δρόμο κι αντί γι’ αυτό έτριβα το μπράτσο μου στον πρώτο τοίχο σαν απολέπιση απ’ την αδικία. Σε αγαπώ. Και θα σε αγαπώ πάντα. Όμως δεν μπορώ να σε ακολουθήσω.”

Σε αυτή τη πόλη, τη Λάρνακα μας, συμβαίνουν όμορφα πολιτιστικά δρώμενα, από πραγματικά σπουδαίους, βραβευμένους και ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Το νέο συγγραφικό διαμάντι, του δύο φορές βραβευμένου από τον ΘΟΚ συνδημότη μας συγγραφέα, Κώστα Μαννούρη, έχει τον τίτλο “Κάποιοι Εγώ” και ανέβηκε για 8 μόνο παραστάσεις στη Λάρνακα, ψες ήταν η τελευταία παράσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επιτυχία του έργου, θα ανέβει και τον Νοέμβρη στη Λευκωσία.

Σε αυτό το νέο του έργο ο συγγραφέας, με μια φιλοσοφημένη ματιά, πραγματεύεται τον έρωτα, την αγάπη, την ίδια τη ζωή, αλλά παράλληλα βάζει τον θεατή αντιμέτωπο με μεγάλα διαχρονικά ερωτήματα, για τις φορές που οι αποφάσεις μας άλλαξαν τη διαδρομή της ζωή μας και αν ετεροχρονισμένα έρχεται η μετάνοια και ενδεχομένως η συγγνώμη.

Σε αυτή τη θεατρική παράσταση οι λέξεις του κειμένου διαπερνάνε τον θεατή, τον στήνουν στο τοίχο και τον βάζουν απέναντι από τα πιο δύσκολα φιλοσοφικά ερωτήματα, περί ύπαρξης και έρωτα.
Σε αυτή τη θεατρική παράσταση το συγγραφικό ταλέντο του Κώστα Μαννούρη παντρεύεται την δυναμική και σπουδαία ερμηνεία του Μάριου Μεττή (καθώς και την εξαιρετική του σκηνοθεσία) και το αποτέλεσμα συνεπαίρνει τον θεατή, ή όπως το έχει θέσει ένας φίλος συνάδελφος στην παράσταση ψες : “Είναι ένα στοχευμένο έργο, με πολλές προεκτάσεις, το οποίο μιλά με διαφορετικό τρόπο στον κάθε θεατή”.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου του έργου “Πρόσοψη” στον ΘΟΚ, ο Κώστας Μαννούρης μας κέρδισε ακόμη μια φορά με τον τόσο μοναδικό, αυθεντικό και δυνατό γραπτό του λόγο.
Ο δε Μάριος Μεττής, ο οποίος θα σκηνοθετεί και το νέο έργο του Κώστα Μαννούρη “Πρόσοψη” στον ΘΟΚ, για εμάς που δεν τον ξαναείδαμε στην σκηνή, μας έδειξε πως δικαίως βραβεύτηκε δύο φορές από τον ΘΟΚ με το Βραβείο Ερμηνείας Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου.
(Το 2013-2014 για τον ρόλο του Ακάκιου Ακάκιεβιτς στο έργο Το Παλτό του Νικολάι Γκόγκολ και το 2015-2016 για τον ρόλο του Μπίσοπ στο έργο Χοντροί Άντρες με Φούστες).

Στη ψεσινή τελευταία παράσταση, είδαμε ανάμεσα στους θεατές τον ζωγράφο Ανδρέα Παρασκευά, τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ηθοποιό Σπύρο Σπύρου, τον δημοσιογράφο και ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Λάρνακα Σταύρο Χατζησάββα, τον νεαρό ηθοποιό Στέφανο Κασάπη, τη ζωγράφο Μαρία Θεοδοσίου και άλλους καλλιτέχνες και γνωστά πρόσωπα της πόλης μας.
Το SkalaTimes ήταν βεβαίως εκεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!