Search
Close this search box.

Αδικεί και πλήττει την ανάπτυξη των Λιβαδιών το νέο Σχέδιο Περιοχής

SkalaTimes


Τα νέα δεδομένα που έφερε το Σχέδιο Περιοχής φαίνεται πως δε είναι προς όφελος του Δήμου Λιβαδιών και των κατοίκων του.
Όχι μόνο βάζουν τροχοπέδη σε αναπτύξεις αλλά δυσκολεύουν τη μεσαία τάξη να μπορέσει να βοηθήσει τα παιδιά της όσον αφορά στο θέμα οικία.
Για τα άδικα που είδαμε στο Σχέδιο Περιοχής μίλησε ο Δήμαρχος Λιβαδιών στο SkalaTimes.

Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes o Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης μας είπε:

“Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μετά από τόσες αναβολές, δημοσιεύτηκε το σχέδιο περιοχής. Εμείς όμως, ως Δήμος Λιβαδιών, για κάποια θέματα που αφορούν το Σχέδιο Περιοχής έχουμε σφοδρα παράπονα.
Ένα παράδειγμα, έχουν επεκτείνει τη λωρίδα προστασίας δίπλα από το Λίμνη Ορόκλινης. Υπάρχει ήδη Λωρίδα Προστασίας. Την έχουν επεκτείνει μόνο προς τα Λιβάδια. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αφού υπάρχει ήδη η λωρίδα προστασίας, ποιος ο λόγος να επεχταθεί και μάλιστα μόνο προς τη μεριά των Λιβαδιών; Δεν έχουμε κάτι με την Ορόκλινη, προς Θεού, αλλά προς τη πλευρά της Ορόκλινης υπάρχουν κατοικίες και οικόπεδα, τους χωρίζει μόνο ο δρόμος απ’ τη λίμνη, η λίμνη επηρεάζεται μόνο από τη δική μας πλευρά; Είναι παράλογο.
Εμείς ζητάμε, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη η λωρίδα προστασίας να μείνει και όχι να γίνει αυτή η αδικαιολόγητη επεκταση προς τα Λιβάδια.
Αυτή η επέκταση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη στην περιοχή μας.
Επίσης η περιοχή εκεί είναι για ειδικές αναπτύξεις, εμείς θέλουμε ναι μεν να είναι για ειδικές αναπτύξεις (σχολεία, υπεραγορές, κλινικές, κ.α) και να δοθούν κίνητρα, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί και ένας οικογενειάρχης να οικοδοποιήσει την γη του. Να γίνει οικιστική.

Υπάρχει περιοχή κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σάββα που απαγορεύεται η οικοδοποίηση. Προτρέπουν τους ιδιοκτήτες να κάνουν μεγάλες αναπτύξεις, σε μεγάλα τεμάχια. Ωραία, ένας ο οποίος έχει δύο σκάλες γη και επιθυμεί να αποκαταστήσει τα παιδιά του, θα είναι αναγκασμένος να πουλήσει τη γη του στους μεγαλοκτηματίες και δε θα μπορεί να το αξιοποιήσει προς όφελος των παιδιών του; Γίνεται να απαγορεύεται η οικοδοποίηση σε μια περιοχή που είναι γεμάτη σπίτια και μεγάλο μέρος της είναι ήδη οικοδοποιημένο;

Το λεγόμενο τρίγωνο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σάββα, για τόσα χρόνια ήταν μόνο για αθλητική υποδομή και δεν έγινε καμία ανάπτυξη. Να παραμείνει αθλητική υποδομή, να δοθούν κίνητρα για αθλητική υποδομή, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί κάποιος εκεί να οικοδοποιήσει ή ακόμη να κάνει τουριστικές αναπτύξεις. Όχι να στερούν το δικαίωμα ενός βιοπαλεστή να οικοδοποιήσει τη γη του.

Όταν ρωτήσαμε που αλλού έχουν γίνει αυτά στη Κύπρο, μας είπαν πως πρώτη φορά θα γίνουν στα Λιβάδια. Δηλαδή γινόμαστε, ως Δήμος ένα πειραματόζωο;

Τόσα χρόνια που ζητούσαμε το πράσινο φως για οικοδοποιήσεις μας απαντούσαν “να φύγουν πρώτα οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και θα σας βοηθήσουμε να προχωρήσετε σε οικοδοποιήσεις διότι όντος τα Λιβάδια είναι μια αδικημένη περιοχή”. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα, αλλά εξακολουθούν οι αποφάσεις τους να αδικούν τα Λιβάδια και τους ανθρώπους που θέλουν να εξασφαλίσον ένα κομμάτι γη στα παιδιά τους να χτίσουν σπίτι.

Εμείς στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις αδικίες να γίνουν εις βάρος των Λιβαδιών.
Ήδη ετοιμάζουμε συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς κομμάτων, για να μιλήσουμε γι αυτό το θέμα, καθώς και για κάποια σχέδια που υπάρχουν στα σκαριά”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!