Search
Close this search box.

Simi Benjamine Aboutboul : “Eίναι ωραίο να υπάρχει ελπίδα σε σκοτεινές εποχές και αυτό μπορούν να το κάνουν οι τέχνες”

Η φωτογράφος Simi Benjamine Aboutboul αποτυπώνει τα ταξίδια της στις γειτονιές του κόσμου, με εικόνες και συγκεκριμένα μέσα από τη τέχνη της φωτογραφίας. Έχει ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους, έχει ζήσει σε διαφορετικές χώρες και τα τελευταία χρόνια επέλεξε να ζει μόνιμα στη Κύπρο.
Η έκθεση φωτογραφίας, αυτές τις μέρες, της Simi Benjamine Aboutboul στη Λάρνακα, στο Location A, του γνωστού κομμωτή και φιλότεχνου Πήτερ, ήταν μια καλή ευκαιρία για να κουβεντιάσουμε μαζί της και να δούμε από κοντά την έκθεση της, στον όμορφο χώρο του Location A.

Της Γιώτας Δημητρίου

Πότε ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας σας στο Location A;
Στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο χώρο μου στην Αλαμινό.

Πώς λέγεται η έκθεση;
Η έκθεση λέγεται Captures γιατί αυτό κάνω, συλλαμβάνω τις στιγμές, ταξιδεύω τον κόσμο και απαθανατίζω στιγμές. Δεν είμαι φωτογράφος μόδας, γάμου, κινηματογράφου, κοκ. Είμαι φωτογράφος που ταξιδεύει και αποτυπώνει στο χαρτί, ανθρώπους, πρόσωπα, πόρτες, παράθυρα, σκηνές, στιγμές, κουλτούρες, αντικείμενα, εικόνες. Πρέπει να σου πω ότι έχω χιλιάδες φωτογραφίες….

Να υποθέσω ότι έχετε ταξιδέψει και πολύ;
Ναι. Έχω ταξιδέψει κυριολεκτικά σε όλο το κόσμο και σε όλες τις Ηπείρους, έχω πάει παντού. Και οι φωτογραφίες στην έκθεση μου αυτή είναι από όλο το κόσμο.

Τι φωτογραφίες έχετε επιλέξει γι αυτή την έκθεση;
Επειδή διανύουμε μια σκοτεινή περίοδο, λόγω του covid 19, έχω επιλέξει φωτογραφίες που έχουν κάποιο φως μέσα τους, στην εικόνα, στο τι δείχνουν, υπάρχει ένα αμυδρό φως ελπίδας. Πιστεύω πως ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές, υπάρχει μια χαραμάδα και μπαίνει φως και είναι ένα πολύ λαμπρό φως…. Επίσης έχω διαλέξει φωτογραφίες που έχουν μέσα το αναπάντεχο της ελπίδας….Eίναι ωραίο να υπάρχει ελπίδα σε σκοτεινές εποχές και αυτό μπορούν να το κάνουν οι τέχνες.

Ένα παράδειγμα μια τέτοιας φωτογραφίας στην έκθεση;
Ήμουν στη Χιλή, βρισκόμουν σε ένα υπέροχο σπίτι και φωτογράφιζα ένα μπολ έπάνω στο τραπέζι. Ξαφνικά δύο μεγάλες πεταλούδες ήρθαν και κάθησαν πάνω στο μπολ. Αυτές οι τρεις φωτογραφίες, (το μπολ και οι δύο πεταλούδες, η κάθε μια ξεχωριστά), συγκαταλέγονται στην έκθεση μου.
Επίσης έχω αρκετές φωτογραφίες με παιδιά, τα παιδιά είναι οι πιο αγαπημένοι μου άνθρωποι. Επίσης όταν φωτογραφίζεις τα παιδιά υπάρχει το αυθεντικό, δεν προσποιούνται για τη φωτογραφία, είναι τόσο αληθινά τα παιδιά. Έχω φωτογραφίσει παιδιά στην Σριλάνκα, επίσης στην έκθεση μου θα δεις μια φωτογραφία με ένα κοριτσάκι γύρω στα 9. Ήταν ντυμένη σαν πριγκίπισσα (βρισκόμασταν σε μια βάφτιση), την φωτογράφισα και την ονόμασα “run away princsess”…Μια άλλλη επίσης φωτογραφία είναι αυτή με τις τρεις γενιές, ένα κοριτσάκι με τη μαμά και γιαγιά της, έξω από ένα ναό στη Σριλάνκα….

Εσείς από που κατάγεστε και τι σας έφερε στη Κύπρο;
Αυτή είναι μια πολύπλοκη ερώτηση, το από που κατάγομαι…Γεννήθηκα στη Γαλλία από ΓαλλοΙσραηλινό πατέρα και Βουλγάρα μητέρα. Μεγάλωσα στην Ελβέτια, εκεί πήγα σχολείο, επίσης μεγάλωσα και κάποια χρόνια στην Αφρική….Κάποια στιγμή μετακομίσαμε στις Κάννες και εκεί μεγάλωσα τα παιδιά μου. Ο πατέρας μου ήταν επιχειρηματίας, αλλά και πολύ καλλιτεχνική προσωπικότητα, έγραφε ποίηση. Επίσης έχω ζήσει για πολλά χρόνια και Καναδά, Τορόντο.
Τα δύο παιδιά μου κάποια στιγμή μεγάλωσαν και μετακόμισαν στο Ισραήλ. Έτσι σκέφτηκα πως η Κύπρος ήταν ένα καλό μέρος για να μετακομίσω και να μπορώ να τα επισκέφτομαι. Βρίσκομαι εδώ τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση σας εδώ στο Location A, είναι ανοικτή για το κόσμο;
Μόνο με ραντεβού, στο τηλέφωνο 99760987. Επίσης μπορεί κάποιος να με βρει στο Instagram, στο όνομα Simi Benjamine Aboutboul και να δει κι εκεί φωτογραφίες μου. Τέλος, να σου πω ότι γίνονται αποστολές (shipping) σε όλο το κόσμο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!