Search
Close this search box.

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στη Λάρνακα, αλλά η πόλη μας θα ξεπεράσει κι αυτή τη κρίση….

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα στη Λάρνακα, αλλά η πόλη μας και η Κύπρος, θα το ξεπεράσει κι αυτό.

Σε σημερινό ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου η εφημερίδα γράφει για την κατάσταση στη πόλη μας και πως η πανδημία έχει επηρεάσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα εκατό περίπου από αυτές να έχουν βάλει λουκέτο λόγω οικονομικών δυσκολιών.

“Πολύ ανησυχητικό χαρακτήρισε το φαινόμενο του κλεισίματος δεκάδων καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και άλλων ειδών λιανικού εμπορίου (εκτός τροφίμων) στη Λάρνακα, ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ Κυριάκος Αμπίζας.
Κληθείς να σχολιάσει τον μεγάλο αριθμό καταστημάτων που ενοικιάζονται ή πωλούνται μετά που κενώθηκαν από τους διαχειριστές τους, ο κ. Αμπίζας επισήμανε ότι αυτή η εικόνα αποτελεί και την απόδειξη της τραγικής κατάστασης στην οποίαν περιήλθε ο κλάδος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια και η οποία επιδεινώθηκε δραματικά από τον Μάρτιο και μετά, ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού. «Δεν υπάρχουν επί του παρόντος ακριβείς μετρήσεις, αλλά μιλούμε για έναν αριθμό που ίσως να φτάνει ή και να ξεπερνά τις εκατό μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν στη Λάρνακα τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά τον Μάρτιο. Καθημερινά, ως εκπρόσωποι της ΠΟΒΕΚ, γινόμαστε μάρτυρες του δράματος που βιώνουν καταστηματάρχες οι οποίοι δεν μπορούν να υπερβούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και κλείνουν. Ιδιοκτήτες καταστημάτων, όχι μόνο το ενοίκιο δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά ούτε και αυτό το ρεύμα που καταναλώνουν τα υποστατικά τους. Εάν συνεχιστεί το φαινόμενο, πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ περισσότερα καταστήματα που θα κλείσουν ή θα αλλάξουν χέρια στη συνέχεια», τόνισε ακόμη ο κ. Αμπίζας. Πρόσθεσε επίσης ότι εάν περάσει η νομοθεσία που εκκρεμεί και η οποία θα διευκολύνει τους ιδιοκτήτες υποστατικών να εκδιώχνουν ενοικιαστές που χρωστούν ενοίκια, αυτό θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. «Τουλάχιστον όσο διαρκούν οι επιπτώσεις από την πανδημία δεν έπρεπε να βρίσκεται στο προσκήνιο τέτοιο ζήτημα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ, υπενθυμίζοντας ότι η οργάνωση ζητεί παράταση επί του συγκεκριμένου θέματος και κατανόηση από τους ιδιοκτήτες υποστατικών”.

Ωστόσο, στη πόλη μας έχουν ανοίξει και νέες μικροεπιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες, κάποιες άλλες ετοιμάζονται να ανοίξουν και θέλουμε να πιστεύουμε πως και αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί, χωρίς πανικό και απελπισία. Όσο τελοσπάντων γίνεται.
Το δικό μας μήνυμα στους αναγνώστες μας, στη πόλη και επαρχία Λάρνακας είναι αυτό: ας στηρίξουμε όσο και όπως μπορούμε τις τοπικές επιχειρήσεις, καταστήματα, αλλά και καλλιτέχνες.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!