Search
Close this search box.

«Αμερική, καλωσόρισες πίσω!»

SkalaTimes Team

Μετά από ημέρες αγωνίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η Αμερική και ο πλανήτης είχαν χθες επιτέλους τα αποτελέσματα.

Πανηγυρισμοί
Μόλις ανακοινώθηκε ότι οι 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια οδηγούν με σιγουρια τον Biden στον Λευκό Οίκο, η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση.
Λίγα λεπτά μετά που τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ ανακήρυξαν τον υποστηρικτή των Δημοκρατικών νικητή των εκλογών, χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έσπευσαν στον Λευκό Οίκο για να γιορτάσουν έξω από την περίμετρο ασφαλείας καθώς στο βάθος ακούγονταν πυροτεχνήματα. Το ίδιο και στο Times Square της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές της Αμερικής. Στη Νέα Υόρκη μάλιστα υποστηρικτές του Biden χόρευαν στους δρόμους, φώναζαν και χτυπούσαν κατσαρολικά από τα μπαλκόνια τους, τις ταράτσες και τα κεφαλόσκαλά τους, κρατώντας αμερικανικές σημαίες και πλακάτ υπέρ του Biden.
Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Κάστρο του San Francisco σε μια ατμόσφαιρα καρναβαλιού, χορεύοντας, φωνάζοντας, με μουσική να ακούγεται από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων. Κάποιοι κρατούσαν ένα ομοίωμα του Trump, στο οποίο είχαν γράψει “Κλείστε τον μέσα”, μαζί με πλακάτ της εκστρατείας Biden και σημαίες με το ουράνιο τόξο. Ακόμη και μερικοί τροχονόμοι πήραν μέρος στους εορτασμούς.
Οι συγκεντρώσεις των υποστηρικτικών του απερχόμενου προέδρου Trump, ο οποίος ακόμη και χθες επέμεινε ότι “οι εκλογές κάθε άλλο παρά έχουν τελειώσει”, ήταν πιο μικρές σε μέγεθος και πιο ήσυχες.
Αν και υπήρξαν κάποιες μεμονωμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποστηρικτών των δύο υποψηφίων, όπως για παράδειγμα στο Χάρισμπεργκ της Πενσιλβάνια, δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά βίας ή ταραχών.

Το αποτέλεσμα ξεκάθαρο
Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν 290 εκλέκτορες για Biden και 214 για Trump.
Ο 46ος Πρόεδρος της Αμερικής, ξεπέαρασε τους 270 εκλέκτορες, ενώ ο Trump έμεινε στους 214 εκλέκτορες.

Kamala Harris
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με την εκλογή του Biden στη θέση του Πλανητάρχη, η Kamala Harris γίνεται και επίσημα η πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Αμερική, καλωσόρισες πίσω!»
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό φάνηκε με το μήνυμά της να δίνει τον τόνο της διάθεσης πολλών ηγετών της παγκόσμιας κοινότητας και ανώτατων αξιωματούχων για την εκλογή του Joe Biden ως επόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Με tweets και θερμά λόγια παγκόσμιοι ηγέτες έστειλαν τα συγχαρητήριά τους και μηνύματα συνεργασίας στους νικητές των αμερικανικών εκλογών, με πολλούς επίσης να σημειώνουν την ιστορική εκλογή της Kamala Harris στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Αναστασιάδης για Biden
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Μέσα από ανάρτησή του στο Twitter, ο ΠτΔ μαζί με τις ευχές του, ανέφερε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του.

Ο Biden έβαλε το κεφάλι στη θέση του….
Στην… κανονικότητα επέστρεψε το Άγαλμα της Ελευθερίας μετά τη νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Αυτό ισχύει τουλάχιστον για το Der Spiegel, καθώς στο εξώφυλλό του εμφανίζει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να βάζει πίσω στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας, το οποίο είχε «κοπεί» από τον Donald Trump το 2017, σε ένα εξώφυλλο που είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Το νέο σκίτσο εμφανίζεται με τη λεζάντα «Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά», το προεκλογικό σλόγκαν του απερχόμενου προέδρου.

Διάσημοι γιορτάζουν την εκλογή Biden
Με τον κόσμο να πανηγυρίζει τη νίκη του Biden στους δρόμους μεγάλων αμερικανικών πόλεων και να τραγουδούν εν χορώ «Goodbye» μπροστά από τον Λευκό Οίκο, διάσημοι υποστηρικτές του Biden βγήκαν δημόσια να πανηγυρίσουν με δηλώσεις, tweets, posts, κτλ ή να τον συγχαρούν από κοντά.
Lizzo, Cher, Beyoncé, Lady Gaga, LeBron James, Stephen King, Shakira και δεκάδες άλλοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την αποχώρηση του Trump και την εκλογή του Biden.

Good Luck America
Θα είναι αντάξιος των προσδοκιών των Αμερικανών και του πλανήτη ο Biden; Θα το δείξει ο χρόνος. Τα σίγουρα καλά νέα είναι πως ο ρατσισμός, η ρητορική μίσους και ο επικίνδυνος τρόπος που χειριζόταν το θέμα της κλιματικής αλλαγής ο Trump, δεν υπάρχουν στην ατζέντα του νέου πλανητάρχη. Αντίθετα, ο Biden, έχει κερδίσει με το λόγο του περί ισότητας σε πολλά επίπεδα και με την υπόσχεση ότι η ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη Συμφωνία για τη κλιματική αλλαγή.
Eμείς, το μόνο που απομένει να πούμε είναι Good Luck America!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!