Search
Close this search box.

Ο απρόσωπος καλλιτέχνης ξαναχτυπά με Ζεϊμπέκικο Metal ‘’TheM’’

*Press Release follows in English


Ο συνδημότης μας, μουσικός, άρχισε να παίζει ηλεκτρική κιθάρα όταν ήταν 12 ετών. Μόλις στα 14, κατάφερε να είναι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας σε metal μπάντα, για δύο χρόνια.
Το 2015 πήγε στην Αγγλία για να ακολουθήσει την επαγγελματική πορεία που επιθυμούσε. Έκανε μουσικές σπουδές στο BIMM Manchester, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως session κιθαρίστας και τραγουδοποιός (songwriter), με καλλιτέχνες και μπάντες από διαφορά μουσικά υπόβαθρα, κυρίως στο Manchester.
Όταν τελείωσε τις σπουδές του, εκτός από τις συναυλίες που έκανε, κατάφερε να εργαστεί́ και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς επίσης οργάνωσε και ορισμένες εκδηλώσεις και φεστιβαλ, μαζί με διάφορες ομάδες. Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητά του είναι το προσωπικό του project (MoulD).

Στην Κύπρο επέστρεψε πριν λίγους μήνες, προσωρινά λόγω πανδημίας και τον απολαύσαμε στο Φεστιβάλ Κύπρια σε ένα μουσικό project που παρουσιάστηκε και στη πόλη μας.

Πιο κάτω το Δελτίο Τύπου για τη νέα δουλειά του ταλαντούχου μουσικού Ιωάννη Γιαννίκου.

—————————————-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προηγούμενο single του MoulD “King Of Men” εξέπληξε το κοινό λόγω του περίεργου συνδυασμού του Ρεμπέτικου με Metal και Industrial. Ωστόσο, το ακόλοθο “TheM” δείχνει μια πιο επικινδυνη πλευρά του με τον ήχο του κομματιού να παραπεμπει πιο πολύ προς το Metal στοιχείο – με τον Ζεϊμπέκικο ρυθμό να μεταμορφώνεται σε εναλακτικό Metal και στίχους που αντανακλούν τη σημερινή εποχή της παραπληροφόρησης – όπου “TheM” αναφέρεται σε αυτούς που παρασκηνιακά κινούν τα νήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

O MoulD είναι Κύπριος καλλιτέχνης και πολυ-οργανοπαίκτης – άρχισε να παράγει/γράφει μουσική σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μάντσεστερ στα τέλη του 2019. Το ευρύ μουσικό του υπόβαθρο καθώς και η μυστηριώδης και ιδιότυπη προσωπικότητά του επηρεάζουν το μουσικό και λυρικό του στυλ. Μεγάλωσε ακούγοντας Alternative & Nu-Metal της δεκαετίας του ’90 αλλά αργότερα θα επιστρέψει στις ρίζες του. Επηρεάζεται έντονα από το Ρεμπέτικο, επίσης γνωστό ως «Greek Blues», σε συνδυασμό με μοντέρνα είδη όπως το Grunge, το Metal και το industrial, o MoulD δίνει φρέσκια πνοή στο είδος με έναν πρωτοποριακό ήχο, αυτοαποκαλούμενο ως Grungy Rembetiko με Alternative Metal breakdowns και industrial beats- όπου η Πεντατονική κλίμακα έχει αντικατασταθεί από την Phrygian Dominant scale και η αίσθηση του Shuffle ρυθμού από Ζεϊμπέκικο και Χασάπικο.

Τον Μάιο του 2020 κυκλοφόρησε το single “King Of Men, που αποτέλεσε την πρώτη ψηφιακή του εμφάνιση και το οποίο χαρακτηρίστηκε από κριτικούς ως “ένα τραγούδι με ποιότητες που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου” (Κουβάρου, 2020).

Στις 5 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το ολοκαίνουργιο single του “TheM”, του οποιου ο τίτλος αναφέρεται σε αυτούς που παρασκηνιακά κινούν τα νήματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες: bandmould@gmail.com.

Spotify : https://open.spotify.com/artist/2idEFIx3mcUqSZdxSzrjWb

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSFz4OaDryMQvyf1kRMKoxw

Instagram: https://www.instagram.com/mouldy_music/

Facebook: https://www.facebook.com/Mouldymusic

Past Press : https://www.aegismedia.eu/post/king-of-men-by-mould?fbclid=IwAR2ocqv_joBjIDkkcar0wNYhv70PhYwpSg2R2snorq3xm7dq-hRQxDIbZQA

https://avant-garde.com.cy/articles/prosopa/ag-people/o-kyprios-poy-krybei-prosopo-kai-enonei-rempetiko-me-grunge

—————————————————————-

The Faceless artist releases new single ‘’TheM’’


Spotify: https://open.spotify.com/album/0mvwAwQH1LT3j84LKgXfup

SoundCloud: https://soundcloud.com/user-696847412/them/s-mjcWG4fBVqS

‘’MoulD has managed to set us at ease with our gen-related displacement by merging smoothly two diverse layers, so that we are ready to take whatever comes next’’ (Kouvarou M, 2020)

Released : 5th of November 2020

MoulD’s previous single ‘’King Of Men’’ took audience by surprise due to its strange combination of Rebetiko with Metal and Industrial music. However this next one ‘’TheM’’ shows his heavier side with a Zeimpekiko Rhythm (Greek Folk Dance) becoming a modern heavy groove that can make you move in an odd way and lyrics that are reflecting today’s misinformation age – ‘’TheM’’ refers to the puppet masters of social media.

MoulD is a Cypriot artist and multi-instrumentalist – started producing music in a small apartment in Manchester in late 2019. His broad musical background and his mysterious and peculiar personality influences his musical and lyrical style.

He grew up listening to the Alternative & Nu-Metal of the 90’s but later he will return to his roots. Heavily influenced by Rembetiko, also known as the “Greek Blues”, combined with modern genres such as Grunge, Metal and industrial, MoulD gives fresh breath to the genre with a pioneering sound, self termed as Grungy Rembetiko with Alternative Metal breakdowns and industrial beats – where the Pentatonic scale has been replaced with the Phrygian Dominant scale and the Shuffle rhythm feel with Zeimpekiko and Hasapiko.

For more information : bandmould@gmail.com.

Spotify : https://open.spotify.com/artist/2idEFIx3mcUqSZdxSzrjWb
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSFz4OaDryMQvyf1kRMKoxw
Instagram: https://www.instagram.com/mouldy_music/
Facebook: https://www.facebook.com/Mouldymusic

.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!