Search
Close this search box.

Όταν ο Joe Biden εντυπωσιάστηκε με τους Έλληνες ζωγράφους και τον Κύπριο Πέτρο Πτωχόπουλο

SkalaTimes

Ήταν το 2016 όταν η δημοσιογράφος Ειρήνη Βανταράκη διοργάνωσε για δεύτερη χρόνια ομαδική έκθεση Ελλήνων ζωγράφων με τίτλο «Φως» (Phos / Greek Light ) στην Νέα Υόρκη.

Ήταν μια πρωτότυπη έκθεση ανάδειξης των Ελλήνων δημιουργών που πραγματοποιήθηκε στα Hamptons. Η έκθεση έτυχε της υποστήριξης ενός εκ των σημαντικότερων Ελληνοαμερικανών, του πατέρα Αλεξανδρου Καρλούτσου και της συζύγου του πρεσβυτέρας Ξάνθης Καρλούτσου, αλλά και του επιχειρηματία Ιωάννη Ιωσήφ Βαρδινογιάννη, της Anek Lines.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια είχε πραγματοποιήσει η πολυεκατομμυριούχος κα. Reggio ιδιοκτήτρια των γνωστών βιβλιοπωλείων Barnes and Nobles.

Οπως είχε δημοσιευτεί σε άρθρο στο protothema.gr από τους επισκέπτες της έκθεσης ξεχώρισε ο τότε αντιπρόεδρος της Αμερικής Joe Biden με την οικογένειά του στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε στον χώρο της έκθεσης προς τιμή ιδρύματος της οικογένειας του εκλιπόντος γιου του Joe Biden, του σημερινού νέου Προέδρου των ΗΠΑ.
Μάλιστα ο Joe Biden είχε εκφράσει τις καλύτερες εντυπώσεις από το φως των έργων των Ελλήνων ζωγράφων, ανάμεσα στους Έλληνες ζωγράφους που είχαν λάβει μέρος στην έκθεση ήταν και ο Κύπριος Πέτρος Πτωχόπουλος.

Η έκθεση είχε συνεχιστεί στα γραφεία του Εθνικού Κήρυκα στο Long Island City μετά από πρόσκληση του εκδότη κ. Αντώνη Διαματαρη και αμέσως μετά φιλοξενήθηκε στο προξενείο, στην καρδιά του Μανχαταν.

Οι ζωγράφοι που πήραν μέρος στην έκθεση ήταν ο Κύπριος Πέτρος Πτωχόπουλος και οι Αγγελος Jamal Joratli, Ζήνα Λιναρδακη , Γιώργος Σταθοπουλος , Μιχαλης Καψαλης, Λίλιαν Μανωλακάκη, Δημητρης Μυταράς Ιαννης Νίκου, Ηλίας Παπανικολάου, Μαρια Παπουτσα, Ελενη Παρμακελλη , Γιωργος Μαγγιρας, Μαρίνα Στελλατου, Χρυσα Βεργη, Σοφια Καλογεροπουλου, Μαρια Φιλοπουλου, Πασχαλης Αγγελιδης.

Πιο κάτω σχετικό βίντεο από την έκθεση:


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!