Search
Close this search box.

Βραβεια ΘΟΚ 2019 / Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στη Πόπη Αβραάμ

Με τη βράβευση τεσσάρων δημιουργών του θεάτρου, που διέπρεψαν καλλιτεχνικά το 2019, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, 9 Νοεμβρίου 2020, η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Απονεμήθηκαν βραβεία στους Πόπη Αβραάμ, Μαγδαλένα Ζήρα, Αθηνά Κάσιου και Προκόπη Αγαθοκλέους.

Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στην Πόπη Αβραάμ.
Στην ομιλία της η Πόπη Αβράαμ παρομοίωσε τους ηθοποιούς με “κουνουπάκια”.
“Το σπουδαιότερο πράγμα στο πολιτισμό είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι οι καλλιτέχνες, που γεννούν τον πολιτισμό,αφουγκραστείτε μας, πάρτε μας στα σοβαρά, γιατί μας κάνετε να αισθανόμαστε ότι είμαστε απλώς ένα ενοχλητικό κουνουπάκι”, είπε.

Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ απονεμήθηκε στην Πόπη Αβραάμ εις αναγνώριση του πολύχρονου έργου της, της αγάπης και επαγγελματισμού της, της σκληρής εργασίας και της επιμονής, της ενεργούς και δραστήριας παρουσίας, της πολύχρονης και συνεχιζόμενης εμπλοκής και προσφοράς της στο κυπριακό θέατρο.
Ανάμεσα στους σπουδαίους γυναικείους ρόλους που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία: ο ρόλος της Μάρθας στο έργο Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; του Έντουαρντ Άλμπι, της Σεραφίνα στο Τριαντάφυλλο στο στήθος του Τένεσι Ουίλιαμς, της Σαλώμης στο ομώνυμο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, της Λούλου στο ομώνυμο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, της Μαρίνας στο Άντε γεια του Θανάση Παπαγεωργίου, της Λίντα στον Θάνατο του εμποράκου του Άρθουρ Μίλερ, της Κλαίρης στις Δούλες του Ζαν Ζενέ, της Μορίν στο έργο Οι εραστές του Λινέιν του Μάρτιν ΜακΝτόνα, της Σωτηρίας Μπέλλου στο Σωτηρία με λένε της Σοφίας Αδαμίδου, της Φέι στο Ατσάλι της Ρόουνα Μανρό, της Αγκνέτα στον Καυτό πάγο της Μπράιονι Λέιβερι, της Λεονάρντα Κόλεμαν στο έργο Η παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν του Κλαούντιο Τολκατσί.
Σταθμό στην καριέρα της αποτελεί η συνεργασία της με το Τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας το 2004, όπου έπαιξε για μία σεζόν τη Λυσιστράτη στην τουρκική γλώσσα στην κατεχόμενη Λευκωσία, καθώς και όλες οι συνεργασίες της με Τουρκοκύπριους, παρόλο που, όπως η ίδια ανέφερε σε συνέντευξή της, «υπήρξαν κάποιες κυρώσεις στην καριέρα της».
Το 2019 υποδύθηκε την Μπάρμπαρα στο έργο O κόμπος της καρδιάς του Ντέιβιντ Έλντριτζ και καθήλωσε κοινό και κριτικούς με τη βαθιά βίωση και ενσάρκωση του πολύπλοκου και πολύπλευρου χαρακτήρα της Βίβιαν Μπέαρινγκ στο έργο Πνεύμα (W;t) της Μάργκαρετ Έτσον.

Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς
Η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου απένειμε το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς έλαβαν εξ ημισείας οι δημιουργοί Μαγδαλένα Ζήρα και Αθηνά Κάσιου για τη σύλληψη, τη δημιουργία, την επιμέλεια και τον συντονισμό του πρότζεκτ ΣΕΖΟΝ Γυναίκες 2019-2021.

Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς στον Προκόπη Αγαθοκλέους.

Ανάμεσα στους επίσημους παρευρισκομένους ήταν: ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, οι βουλευτές Δημήτρης Δημητρίου, Άριστος Δαμιανού, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων Πέτρος Καρεκλάς, ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου, η Έλση Χριστόφια, τα Μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας καθηγητές Πέτρος Καραγιάννης και Μαρία Κολιού, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου, η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Σούλα Ζαβού και τα Μέλη του Δ.Σ. του ΘΟΚ Σωτηρούλα Γιασεμή, Ανθή Ζαχαριάδου, Φλωρεντία Σάββα, Αλέξης Τσιελεπής, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης.

Η Κριτική Επιτροπή των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2019:
Πρόεδρος Ανθή Ζαχαριάδου, Μέλος ΔΣ ΘΟΚ
Μέλη
Κυριακή Αργυρού, Θεατρολόγος
Χρίστος Γεωργίου, Εκτελεστικός διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θέατρου, Θεατρολόγος
Δρ. Μαρία Χαμάλη, Θεατρολόγος, Κριτικός Θεάτρου, Φιλόλογος
Γιώργος Στόγιας, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Τελετή απονομής
Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Μυρσίνη Χριστοδούλου
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Καλογήρου
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μόνικα Χατζηβασιλείου
Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Ελίνα Αντωνίου
Χειρισμός βιντεοπροβολών: Γιάγκος Χατζηγιάννης
Συντονισμός/Οργάνωση: Μαρία Ευσταθίου & Άνδρη Διαμαντίδου
(Τμήμα Εκδόσεων/Δημοσίων Σχέσεων ΘΟΚ)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!