Search
Close this search box.

Νέα αποτελέσματα Pfizer: Το εμβόλιο Coronavirus είναι ασφαλές και 95% αποτελεσματικό

SkalaTimes

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ των New York Times η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων «εντός ημερών».
Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο κορανοϊού ήταν 95% αποτελεσματικό και δεν είχε σοβαρές παρενέργειες – το πρώτο σύνολο πλήρων αποτελεσμάτων από μια δοκιμή εμβολίων σε τελικό στάδιο, καθώς οι περιπτώσεις Covid-19 εκτοξεύθηκαν σε όλο τον κόσμο.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι το εμβόλιο απέτρεψε ήπιες και σοβαρές μορφές του Covid-19, ανέφερε η εταιρεία. Και ήταν 94% αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους ενήλικες, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στην ανάπτυξη σοβαρού Covid-19 και που δεν ανταποκρίνονται έντονα σε ορισμένους τύπους εμβολίων.

Η Pfizer, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο με τον συνεργάτη της BioNTech, δήλωσε ότι οι εταιρείες σχεδίαζαν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για άδεια έκτακτης ανάγκης «εντός ημερών», αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ένα λειτουργικό εμβόλιο θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το ιστορικό οκτάμηνο ταξίδι για να προωθήθεί ένα εμβόλιο ικανό να βοηθήσει στον τερματισμό αυτής της καταστροφικής πανδημίας», δήλωσε ο Δρ Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.
Εάν το F.D.A. εγκρίνει το εμβόλιο δύο δόσεων, η Pfizer δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους και έως 1,3 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στους New York Times:
https://www.nytimes.com/2020/11/18/health/pfizer-covid-vaccine.html

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!