Search
Close this search box.

Χρόνια πολλά στην Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα της Σχολής Χορού Mambo

Τα γενέθλια της γιορτάζει σήμερα η γνωστή χορογράφος της πόλης μας και ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού MAMBO, Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα.
To SkalaTimes της εύχεται χρόνια πολλά και ευτυχισμένα, με υγεία, δημιουργία και πολλές επιτυχίες, έτσι όπως μόνο η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα της Σχολής Χορού Mambo ξέρει να κατακτά.

Σε συνέντευξη της στο SkalaTimes τον Μάρτιο του 2020 όταν της ζητήσαμε να μας πει με δυο λόγια ποια είναι, η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα μας είχε απαντήσει:
“Ειμαι η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, δασκάλα χορού και χορογράφος, ιδιοκτήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού Mambo,η οποία λειτουργεί στη Λάρνακα, την Αραδίππου και το Κίτι.
Κατάγομαι από την Αμμόχωστο και είμαι απόφοιτος πανεπιστημίου του Λονδίνου, κατέχοντας πτυχίο Bachelor of Arts with Honours στο χορό. Επίσης έχω φοιτήσει στο Wednesbury Dance Center στην Αγγλία όπου δίνοντας εξετάσεις, έχω αποκτήσει πιστοποιημένα διπλώματα σε πολλές κατηγορίες χορού.
Είμαι πλήρες μέλος (fellow member),στον μεγαλύτερο παγκόσμιο οργανισμό χορού, IDTA(International Dance Teacher’s Association) και από το 1996 έχω διατελέσει στην παγκύπρια τοπική επιτροπή, προέδρος(2002-2004),αντιπρόεδρος(2004-2006),γραμματέας και ταυτόχρονα ταμίας(2006-2010).
Είμαι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος στον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΧΟ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Καθηγητών Χορού) και ιδρυτικό μέλος στην Ομοσπονδία Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού(Κ.Ο.Κ.Α.Χ),η οποία υπάγεται στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού(Κ.Ο.Α).
Έχω διδάξει χορό σε πανεπιστήμια, σε παγκόσμια συνέδρια και διαλέξεις στο εξωτερικό. Έχω συνεργαστεί με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς χορογραφώντας και χορεύοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές. Χορογραφώ επίσης, επαγγελματικά θεατρικά σχήματα και παραστάσεις παγκύπρια και ανεβάζω κάθε δύο χρόνια από το 2000,μεγάλες πολυδάπανες παραγωγές, συνεργαζόμενη με καταξιωμένους επαγγελματίες από τον καλλιτεχνικό χώρο”.

Χρόνια πολλά Μαρία μας!
Η συνέντευξη που μας είχε δώσει τότε:

https://www.skalatimes.com/2020/03/27/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%84%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%b5%ce%bd-%ce%ba%ce%b9%ce%bd/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!