Search
Close this search box.

Εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού στην πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Jullian Assange

Σε απομόνωση στις φυλακές Belmarsh, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο οδηγήθηκε ο Julian Assange ύστερα από ξέσπασμα κορωνοϊού στην πτέρυγά του.

Η πολιτική των συγκεκριμένων φυλακών έχει αλλάξει, καθώς απαγορεύονται πλέον τα ντους, ενώ τα γεύματα πρέπει να παρέχονται απευθείας στους κρατούμενους, στα κελιά τους.Στη λήψη ειδικών μέτρων για τον κορωνοϊό έχουν προβεί οι φυλακές, ύστερα από πλήθος μολύνσεων σε μία πτέρυγα.

Η βρετανική δικαιοσύνη υπενθυμίζεται ότι θα εκδώσει στις 4 Ιανουαρίου την απόφασή της σχετικά με το αίτημα έκδοσης του Assange, την οποία έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, που θέλουν να τον δικάσουν για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων, έγινε γνωστό σήμερα από τη δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Εν αναμονή αυτής της απόφασης, ο ιδρυτής του WikiLeaks θα παραμείνει στη φυλακή, διευκρίνισε η Βανέσα Μπαράιτσερ μετά το πέρας της ακροαματική διαδικασίας, που διήρκησε σχεδόν 4 εβδομάδες, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Όλντ Μπέιλι, στο Λονδίνο.

Η αμερικανική δικαιοσύνη θέλει να δικάσει τον 49χρονο Αυστραλό κυρίως για την κατηγορία της κατασκοπείας. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 175 ετών, διότι δημοσιοποίησε, από το 2010, περισσότερα από 700.000 απόρρητα έγγραφα σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ιδίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, αφού πέρασε 7 χρόνια στη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισημερινού, όπου είχε βρει καταφύγιο, έχοντας παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του, υπό τον φόβο της έκδοσης στις ΗΠΑ.

H δίκη του Julian Assange και η παράλογη κράτηση του, είναι ένα πλήγμα στην ερευνητική δημοσιογράφία και μια μαχαιριά στο δικαίωμα της δημοσιογραφίας να δημοσιοποιεί ότι θεωρεί πως είναι οφέλιμο για το δημόσιο καλό.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!