Κωνσταντίνος Φλουρέντζου: “Η μουσική ήταν είναι και θα είναι τρόπος ψυχαγωγίας για τον άνθρωπο”

SkalaTimes

Ο Κωνσταντίνος Φλουρέντζου, ένα νέο, ταλαντούχο παιδί, μουσικός, μας μιλά για ένα χώρο που τον έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα στις μέρες που διανύουμε. Μας παρουσιάζει το Moyses Live στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας και μας μιλά για τη δική του πορεία στο τραγούδι.
Σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία και τη μουσική, οι Moyses Live είναι μια εξαιρετική πρόταση για όλους.
Περισσότερα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Κωνσταντίνε ποια η δικιά σου σχέση με τη μουσική;
H σχέση μου με τη μουσική είναι καρμικη. Αν όντως υπάρχει κισμέτ, μοίρα, ειμαρμένη, τότε εμένα η δική μου ύπαρξη είναι μοιραία συνυφασμένη με την έννοια της μουσικής. Κάποιοι λένε πως η τέχνη είναι η προέκταση του εαυτού τους ή ακόμα ταυτίζονται μοιραία με αυτή. Θα ήθελα να προσθέσω σε αυτά , πως η μουσική ρέει στο αίμα ενός μουσικού, ρέει στη ψυχή του, ρέει στο πνεύμα του, ρέει και στο μυαλό του. Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά υπερβολικά αλλά η ουσία είναι μία : Πιθανώς χωρίς τη μουσική να μπορούσαμε να επιβιώσουμε, αλλά δεν θα είχαμε την ποιότητα και το πάθος που ομορφαίνει τη ζωή. Δηλαδή με λίγα λόγια, αυτή η δύναμη, το ταλέντο, το πάθος, όπως θέλετε ονομάστε το αν δεν διοχετεύετο έξω, τότε απλά θα επέστρεφε σε εμάς με αυτοκαταστροφική δύναμη. Ήμουν τυχερός. Κατάφερα να την εκφράσω!
Πόση ανάγκη έχουμε τη μουσική και την ψυχαγωγία ειδικά στις μέρες που διανύουμε; Αναμφισβήτητα η μουσική ήταν είναι και θα είναι τρόπος ψυχαγωγίας για τον άνθρωπο. Ψυχαγωγία με την έννοια της αγωγής της ψυχής, όχι της διασκέδασης. Μέχρι και σήμερα η μουσική χαρακτηρίζει την ποιότητα της ζωής και παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του ανθρώπου, γι’ αυτό και στη σημερινή εποχή, στην εποχή του κορωνοιού, στην εποχή της κατάθλιψης και της μοναξιάς, η μουσική συντροφεύει τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες του στιγμές.

Εσύ τι τραγούδια τραγουδάς και ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος;
Στις μούσες , παρουσιάζουμε ένα ευρύ ρεπερτόριο έντεχνης και λαικής μουσικής προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε πάντα τις μουσικές προτιμήσεις του κοινού. Εννοείται πως λόγω της πανδημίας, οι εμφανίσεις μας μεταφέρθηκαν τις Κυριακές, αντί Παρασκευής και Σαββάτου. Συνεπώς, έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα αναλόγως της κατάστασης, εννοώντας πως έχει γίνει πιο άμεσο! Οι τραγουδιστές επικοινωνούν καλύτερα με το κοινό, τραγουδώντας σε ένα πιο ζεστό περιβάλλον. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν ποιοτικά και μη ποιοτικά είδη μουσικής, ούτε έχω κάποιο αγαπημένο. Αγαπώ το καλογραμμένο τραγούδι ενώ λατρεύω τους στίχους που κτυπούν απευθείας στην καρδιά.

Μίλησε μας λίγο για το χώρο Moyses.
Οι μούσες είναι ένας ζεστός χώρος που έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη πριν πέντε χρόνια στη Λάρνακα, ενώ απευθύνεται σε μουσικόφιλους κάθε ηλικίας οι οποίοι έχουν την επιθυμία να ψυχαγωγηθούν. Συγχρόνως, οι θαμώνες μπορούν να γευτούν τους λαχταριστούς μεζέδες και τα διάφορα εδέσματα. Η χωρητικότητα του μαγαζιού είναι στα 200 άτομα , αλλά εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο του υπουργείου υγείας, ο επιτρεπτός αριθμός των ατόμων ανέρχεται στα 75 άτομα. Εννοείται πως η διεύθυνση του μαγαζιού τηρεί όλα τα μέτρα με ευλάβεια. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη διεύθυνση του μαγαζιού, τον κύριο Ηράκλη Μανδρίτη, για τον απόλυτο σεβασμό που επιδεικνύει προς το πρόσωπό μου ως μαέστρος και υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος. Χωρίς τη δική του βοήθεια , τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

Ποιοι τραγουδάτε και τι τραγουδάτε (είδος ρεπερτορίου) συνηθως;
Στις μούσες έχω την τιμή να συνεργάζομαι με καταξιωμένους καλλιτέχνες και το σημαντικό υπέροχους ανθρώπους! Είναι μια συνεργασία που στηρίζεται στην αγάπη και το σεβασμό! Είμαστε ένα 8μελες σχήμα που αποτελείται από τους ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΟΥΣ, ΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΕΟΥ και ΑΥΓΟΥΣΤΑ στο τραγούδι. Φυσικά χωρίς την ορχήστρα, μουσική δεν θα υπήρχε άρα ένα μεγάλο ευχαριστώ τους αφανείς ήρωες : ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΣΙΚΑ (μπουζούκι, βιολί, καλλιτεχνική επιμέλεια), ΑΘΩΣ ΑΒΡΑΑΜ (πλήκτρα), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΙΟΤΑΤΗ (drums και κιθάρα) και ΣΑΒΒΑΣ ΑΒΡΑΑΜ (κρούστα)! Ίσως από τις καλύτερες μουσικές ομάδες που έχω συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια!

Αυτή τη Κυριακή τι θα μπορούμε να απολαύσουμε στo χώρο Moyses Live;
Όπως έχω πει και πιο πάνω, την Κυριακή θα μπορούν οι θαμώνες να απολαύουν ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις…! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε επί σκηνής!

Το μηνυμα σου Κωνσταντινε στους αναγνωστες μας που δεν εχουν επισκεφτει μεχρι στιγμης το Moyses live;
Για τους αναγνώστες που μέχρι στιγμής δεν έχουν περάσει απο τις ΜΟΥΣΕΣ (είμαι σίγουρος πως είναι ελάχιστοι) θέλω απλά να τους προσκαλέσω σε ένα 6ωρο μουσικό ταξίδι που θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι τις 8 το βράδυ!

Τέλος, η Λάρνακα έχει ανάγκη από χώρους με καλη ζωντανη ελληνικη μουσικη και διασκεδαση;
Tυγχάνει να μην είμαι από την Λάρνακα, οπότε δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν υπάρχει η όχι καλή μουσική στην πόλη. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι πως στις μούσες μπορείτε να ακούσετε, να φάτε, να διασκεδάσετε με τη ψυχή σας και να φύγετε πλήρως ικανοποιημένοι. Για μένα, είναι και θα είναι η πρώτη επιλογή! Γενικώς, υπάρχει μεγάλη ανάγκη από χώρους διασκέδασης, γιατί ο κόσμος επιθυμεί να εκτονώνεται τα Σαββατοκυρίακα από την κούραση της εβδομάδας και από τον ψυχικό εγκλεισμό που ζει εξαιτίας της πανδημίας αυτό το διάστημα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

“Έφυγε” ο Έλληνας ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Ο Ντίνος Καρύδης,  πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Ο Ντίνος Καρύδης, πατέρας

“Το να σκοτώνεις έναν άνθρωπο για να υπερασπισθείς μια ιδέα, δεν είναι η υπεράσπιση μιας ιδέας, είναι ο φόνος ενός ανθρώπου”

Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes Κατηγορούμε τους άλλους για φανατισμό και απάνθρωπα ιδεώδη και το κάνουμε με τόσο μίσος, που τελικά φτάνουμε να μισούμε και να

error: Content is protected !!