Search
Close this search box.

Παιδίατρος Μόνικα Μιχαηλίδου: Η πανδημία επηρεάζει τα παιδιά με πολλούς τρόπους

SkalaTimes


Η γνωστή παιδίατρος της πόλης μας Δρ Μόνικα Μιχαηλίδου μιλά στo SkalaTimes για την υγεία και προστασία των παιδιών μας, ιδιαίτερα αυτές τις εποχές της πανδημίας. H γιατρός απαντά σε ερωτήματα που απασχολούν όλους σχεδόν τους γονείς.


Γιατρέ τώρα που έχουμε χειμώνα και τα παιδιά κρυολογούν και αρρωστούν πιο εύκολα, τι είναι καλό να έχουμε κατά νου;
Την χειμερινή περίοδο έχουμε αυξημένη νοσηρότητα από πολλούς ιούς. Οι γονείς είναι καλό να
γνωρίζουν ότι τα παιδιά και κυρίως τα νήπια θα αρρωστήσουν πολλές φορές και ότι αυτό είναι
φυσιολογικό. Τα απλά κρυολογήματα διαρκούν συνήθως 5 με 7 μέρες και υποχωρούν από μόνα τους.
Χρειάζεται μόνο ανακουφιστική φροντίδα. Καλό είναι να γνωρίζουν επίσης οι γονείς ότι η άσκηση και η σωστή διατροφή (εποχιακά φρούτα, ψάρι και λαχανικά) θωρακίζουν τους οργανισμούς των παιδιών τους κατά των ιώσεων.
Υπάρχουν επίσης σκευάσματα που ενδεχομένως να τονώσουν τα παιδιά κατά την χειμερινή περίοδο.

Δρ Μιχαηλίδου

Η πανδημία του κορωνοϊου επηρεάζει και τα παιδιά;
Η πανδημία επηρεάζει τα παιδιά με πολλόυς τρόπους.
1.Μπορεί να νοσήσουν με ήπια συμπτώματα γριππώδους συνδρομής.
2.Λόγω των πρωτοκόλλων να προκληθεί αναστάτωση στην οικογενειακή καθημερινότητα και η μεταδοση στους γονείς να επηρεάσει και την εργασία των γονιών.
3.Η απομόνωση και ο περιορισμός για μεγάλα χρονικά διαστήματα επηρεάζει αρνητικά τα παιδιά τα οποία στερούνται τις δραστηριότητες και τους φίλους τους.

Πως αναγνωρίζουμε αν ο βήχας και ο πυρετός του παιδιού είναι αθώα και πότε σημαίνουν
συναγερμό;

Με την κλινική εξέταση είναι αδύνατον να ξέρουμε ποιός ιός ταλαιπωρεί το παιδί. Ο μόνος τρόπος για να ξέρουμε είναι το PCR test για covid-19 , ή το rapid test. Αναγκαιότητα του τέστ είναι στην κρίση του παιδιάτρου ακολουθώντας τα πρωτόκολλα διαχείρισης ασθενών.

Κάποιοι γονείς δίνουν στα παιδιά αντιβίωση από μικρές ηλικίες και με ευκολία. Ποια η άποψη
σας;

Οι γονείς δίνουν αυτά που θα συνταγογραφήσει ο παιδίατρος. Η προμήθεια πλέον αντιβιώσεων απο τα φαρμακεία χωρίς συνταγή δεν επιτρέπεται ευτυχώς. Οι παιδίατροι πρέπει να ασκούν σωστή ιατρική με βάση τις παγκόσμιες κατευθυντήριες γραμμές και να μην υποχωρούν στις πιέσεις των γονέων.

Κάποιοι γονείς έχουν τρομοκρατηθεί τώρα με την πανδημία, κάποια συμβουλή που μπορείτε να
δώσετε;
Τα παιδιά ξέρουμε ότι δεν εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα και τα περισσότερα διανύουν την covid-19 ασυμπτωματικά. Ο τρόμος είναι άτοπος εντελώς. Η λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων προστατεύει όλους.
Απλά να τηρούνται τα μέτρα από όλους. Να ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!