Search
Close this search box.

Πάμπος Γαβριήλ και Άθως Καζαντζής απαντούν σε επίκαιρα για τη πόλη ερωτήματα

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΔΗΣΥ κ. Πάμπος Γαβριήλ και ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ κ. Άθως Καζαντζής απαντούν σε επίκαιρα για τη πόλη μας ερωτήματα, αποκλειστικά στο SkalaTimes.
Ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν κάθε κάτοικο της πόλης μας
, της Λάρνακας.

SkalaTimes

Σε λίγο φεύγει το δύσκολο 2020 πως θα αξιολογούσατε το Δήμο Λάρνακας για τη χρονιά που πέρασε; Ποια έργα θεωρεί επιτυχία η δική σας δημοτική ομάδα και που θεωρεί (αν θεωρεί) ότι απέτυχε ο Δήμος Λάρνακας;
ΠΑΜΠΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ:
Πράγματι πολύ δύσκολο το 2020, αφού πάνω από 9 μήνες, ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ευτυχώς που η κυβέρνηση δεν αδράνησε, όπως σε άλλες χώρες και από νωρίς τόλμησε να επιβάλει περιορισμούς και μέτρα για τη καλύτερη αντιμετώπιση της. Η πανδημία του κορονοϊού το 2020, σίγουρα έχει σκιάσει κάθε άλλο θέμα. Όμως η ζωή συνεχίζεται τόσο στο Δήμο μας, όσο και γενικότερα. Θεωρώ ότι είναι επιτυχία η τροχοδρόμηση των 3 μείζονος σημασίας έργων, που για δεκαετίες ταλανίζουν την Λάρνακα και που με τη βοήθεια της κυβέρνησης προχωρούν προς ολοκλήρωση. Εννοώ: 
α. Την ανάπτυξη και αξιοποίηση του Λιμανιού – Μαρίνας. 
β. Την μετακίνηση των εγκαταστάσεων των καυσίμων.
γ. Τη παραχώρηση από τη κυβέρνηση του διατηρητέου κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου για να γίνει Δημοτικό Μέγαρο.
Θέλω όμως να αναφέρω και την επιτυχία του Δήμου μας στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας – MaRITeC – X.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε αποτυχίες του Δήμου μας. Όχι επειδή δεν υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν. Αλλά δεν θα ήθελα να ασκήσω δημόσια κριτική και να δημιουργήσω την όποια αντιπαράθεση. Οφείλω όμως να αναφέρω, για να είμαι και δίκαιος, ότι και τα 4 πιο πάνω έργα, τροχοδρομήθηκαν από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά δεν παύει να θεωρείται επιτυχία η ολοκλήρωση τους και να την πιστώνεται το παρόν Δ.Σ.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο επικρατεί μια τέλεια συνεργασία. Θεωρούμε ότι ό,τι έγινε, είχε τη συμβολή όλων των συντελεστών του Δήμου. Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σαν ένα σώμα ανεξάρτητα της κομματικής προέλευσης του κάθε Δημοτικού Συμβούλου, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Θεωρούμε ότι η Λάρνακα είναι το σπίτι μας και αν κατηγορήσουμε το σπίτι μας, θα πέσει πάνω μας να μας πλακώσει.
ΑΘΩΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ: Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά. Η πανδημία με το COVIC19 μας έχει αλλάξει τη ζωή. Ο Δήμος Λάρνακας μέσα σε αυτές τις συνθήκες συνέχισε κανονικά την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες και με επιπρόσθετο καθήκον να τηρεί και τα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Η διατήρηση της πόλης μας καθαρή σε αυτές τις δύσκολές συνθήκες ήταν σημαντική. Το προσωπικό του Δήμο δίνει καθημερινά μάχη για να διατηρεί την πόλη μας καθαρή και τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του Δήμου δεν έχουν σταματήσει, μπορεί λόγω τις πανδημίας να έχουμε καθυστερήσεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι το 2021 θα ολοκληρωθούν. Όπως είναι η Ανάπλαση οδών και διευκόλιση ΑΜΕΑ- πλακόστρωση στους δρόμους του Εμπορικού Κέντρου, η Ανέγερση τη Νέας Δημοτικής Αγοράς, το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας- κοινοτικό Κέντρο, η Λέσχη Λάρνακας, Ανάπλαση και αποκατάσταση του συμπλέγματος Ζουχούρι, κ.α. , επίσης θεωρώ μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο την ωρίμανση νέων έργων που σήμερα μπορούμε και έχουμε αιτηθεί για χρηματοδότηση, όπως το Πάρκο Σαλίνα, η συνέχιση της πλακόστρωσης των δρόμων στο Εμπορικό Κέντρο της Πόλης, η πλατεία Ακρόπολης και Αλκής, η διαμόρφωση μικρού αμφιθεάτρου και πάρκου στη περιοχή των συνοικισμών, η ανάδειξη της συνοικίας των καλλιτεχνών κ.α., η αποπεράτωση των γηπέδων Τένις ήταν ένας σημαντικός σταθμός για την Πόλη, θα δώσει την δυνατότητα στη απομάκρυνση των σημερινών εγκαταστάσεων και θα μπορέσει επιτέλους να ξεκινήσουν αρχαιολογικές εκσκαφές για την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού, ένα έργο που θα δώσει στην πόλη μας με τα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα μια νέα δυναμική στο τομέα του πολιτισμού. Επίσης μαζί με αυτό έχουμε εισηγηθεί, ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Περιοχή Χρυσοπολίτισσας.
Δεν μπορώ να πω ότι όλα πήγαν τέλεια, υπάρχουν θέματα που δεν πήγαν καλά για διάφορους λόγους, όπως είναι το σημαντικό έργο της Ανάπλασης του Άη Γιάννη, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, εκεί τα προβλήματα με το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην προώθηση αυτού του Έργου, επίσης η αποπεράτωση ασφαλτόστρωσης όλων των δρόμων του Δήμου δεν έγινε όπως θέλαμε, συνεχίζουμε και ελπίζουμε ότι αυτά θα γίνουν το 2021.

Πάμπος Γαβριήλ

Αρκετός κόσμος, ακόμη αμφιβάλλει αν θα μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών εγκαταστάσεων. Το ακούμε μέσα στη κοινωνία της πόλης πολύ συχνά το “αν δεν δω την μετακίνηση δεν την πιστεύω”. Τι απαντάτε;
Π.Γ :
Έχει δίκαιο ο κόσμος. Έχει τύχει εμπαιγμού για δεκαετίες, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όμως για μας που παρακολουθούμε από κοντά και ενημερωνόμαστε, δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Το θέμα της μετακίνησης έληξε. Ήδη οι περισσότερες πετρελαιοδεξαμενές είναι άδειες και αχρησιμοποίητες. Απομένουν οι αιτήσεις για κατεδάφιση. Ο κύβος ερρίφθη. Εκείνο που επιδιώκουμε πλέον είναι η επίσπευση της απομάκρυνσης, που δεν την βλέπω μακριά. Όμως στόχος μας, σχετικά με το θέμα, πρέπει να είναι η εκκαθάριση του χώρου και απολύμανση του εδάφους, και η παράδοση μιας καθαρής ακτής στους Δημότες μας, για να απολαύσουν επιτέλους αυτό το πλεονέκτημα, αυτόν τον πλούτο που διαθέτει η πόλη μας και λέγεται θάλασσα. 
A.Κ: Μετά από πολλούς αγώνες των Δημοτών της πόλης και των εκάστοτε Δημοτικών Συμβουλίων πλέον είναι θέμα χρόνου η μετακίνηση των εγκαταστάσεων. Δεν υπάρχει επιστροφή. Όλοι θα πρέπει να το πιστέψουν. Το δικό σας διαδικτυακό περιοδικό πρωτοστάτησε από την ίδρυση του σε αυτούς τους αγώνες και το εκτιμούμε ιδιαίτερα.
Δεν υπάρχει καμία εταιρεία που δεν έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό της και μέχρι τον Ιούλη του 2021 θα έχουν μετακινηθεί στο Βασιλικό, όπου οι εργασίες των εγκαταστάσεων είναι σε αρκετά καλό στάδιο που πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα… Αυτή την στιγμή αναμένουμε τις κατεδαφίσεις δεξαμενών και την μετακίνηση τους και ναι δεν αδικώ τους δημότες που είναι δύσπιστοι, έχουμε όλα αυτά τα χρόνια μπουχτίσει από λόγια , όμως έφτασε η ώρα και των έργων. Οι δεξαμενές πετρελαίου έχουν αδειάσει.
Πιέζουμε για την άμεση έναρξη της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής. Έχει δημοσιευθεί το σχέδιο περιοχής για την ανάπτυξη της περιοχής, είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του Δήμου και είμαστε στην περίοδο ενστάσεων. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους ενστάσεις. Ο Δήμος Λάρνακας το μελετά και θα κάνει τις δικές του εισηγήσεις και ενστάσεις. Δυστυχώς τα πρωτόκολλα δεν μπορούν να μας δώσουν την δυνατότητα να γίνει μία δημόσια παρουσίαση.

Το μεγαλεπίβολο πρότζεκτ Λιμάνι-Μαρίνα το βλέπετε να προχωρά; Έπεσαν οι υπογραφές, αλλά είστε αισιόοδοξοι για την έκβαση του έργου; Επίσης ο κόσμος της Λάρνακας αναρωτιέται αν τελικά οι εργασίες εξωρύξεων για τις οποίες έκανε αγώνες τελικά “μπουν από την πίσω πόρτα” στα σχέδια του επενδυτή. Η δική σας εκτίμηση;
Π.Γ:
Δεδομένου ότι ο Στρατηγικός Επενδυτής δεν εκφράζει παράπονα και κριτική για τις καθυστερήσεις, σημαίνει ότι το έργο προχωρεί. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι έχουν συμφωνηθεί όλα και έπεσαν ακόμα και υπογραφές. Καθυστερεί απλά το τελετουργικό μέρος και η δημοσιοποίηση της συμφωνίας.Είναι ένα έργο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης μια δεκαετία. Ακόμα δεν έχουν υποβληθεί σχετικές άδειες οικοδομής ή/και κατεδαφίσεων. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα. Η ουσία όμως είναι ότι και αυτο το έργο πήρε το δρόμο του. Όσον αφορά τη χρήση του χώρου από τις ενεργειακές εταιρείες, έχω τη πεποίθηση ότι ο επενδυτής που τα πλάνα του στηρίζονται σε Μαρίνα πολυτελείας για σούπερ γιωτ και λιμάνι που θα εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια και ανάπτυξη του χερσαίου χώρου με ξενοδοχεία κλπ, δεν θα επιτρέψει τη χρήση του λιμανιού από βαρέου τύπου εξοπλισμού που χρειάζονται οι ενεργειακές εταιρείες, ούτε και περιβαλλοντικά βλαβερών φορτίων. Η εκτίμηση μου είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στα οικονομικά συμφέροντα του επενδυτή.
Α.Κ: Η ενιαία Ανάπτυξη Λιμανιού Μαρίνας είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει. Δεν είναι μόνο η υπογραφές, είναι οι σοβαρές εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτό το έργο, αλλά και οι μεγάλες εγγυήσεις που έχουν δώσει.. Πιστεύω ότι τώρα αρχίζει μια άλλη εποχή για το Δήμο μας με τεράστιες προοπτικές. Ως Δήμος θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην σωστή ανάπτυξη της περιοχής και να δίνουμε το μήνυμα στον επενδυτή ότι θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του τόσο προς το κράτος όσο και τους όρους που έχει θέσει ο Δήμος για το τι Λιμάνι θέλουμε ως πόλης. Δεν είναι κακό να είμαστε δύσπιστοι και να διεκδικούμε, το κακό θα ήταν εάν είμαστε μηδενιστές, αυτό που κάποιοι κάνουν δεν βοηθά κανένα.
Εδώ θέλω να πω ότι ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά –νέες δυνάμεις έχουμε δώσει ένα αγώνα για να μην υπάρχουν εργασίες στο Λιμάνι που θα είναι σε βάρος της υγείας των κατοίκων ή θα βλάπτουν το περιβάλλον και θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της ανάπτυξης και ανάλογα θα ενημερώνουμε και τον κόσμο, είναι μια υπόσχεση για το κόσμο που μαζί μας έδωσε αυτούς τους αγώνες. Είχαμε λοιδορηθεί από κάποιους, μας έβρισαν αλλά θα είμαστε πάντοτε επικριτές σε αυτούς που θα αναιρέσουν τις υποσχέσεις τους. Θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Άθως Καζαντζής

Η Λάρνακα διαθέτει αρκετούς αξιόλογους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, υπάρχουν περιθώρια προώθησης τους μέσα στα πλαίσια του πολιτιστικού έργου του Δήμου, ειδικά σε αυτές τις εποχές του Covid 19 που έχουν πληγεί οικονομικά οι περισσότεροι καλλιτέχνες;
Π.Γ:
Σίγουρα ο Δήμος έχει χρέος και αποστολή  να αναπτύξει το πολιτισμό στη πόλη του. Είναι υποχρέωση του, τους ταλαντούχους καλλιτέχνες δημότες του να τους προωθήσει και να τους προβάλει. Ειδικά φέτος με το πρόβλημα του εγκλεισμού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης και την ακύρωση εκδηλώσεων όπως ο η γιορτή του Κατακλύσμού, το Φεστιβάλ Λάρνακας, ο Πολιτιστικός Χειμώνας, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, ο περιορισμός για να μη πω η ανυπαρξία εκθέσεων Εικαστικών Τεχνών, παρά την διάθεση προς τούτο της Δημοτικής Πινακοθήκης, έχουμε απόλυτη αντίληψη της άσχημης οικονομικής κατάστασης των καλλιτεχνών μας. Πολύ θα θέλαμε να είχε την οικονομική δυνατότητα ο Δήμος να προσφέρει εκείνα που αξίζουν οι καλλιτέχνες μας, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμιά προσπάθεια. Η Επιτροπή Πολιτισμού προσπαθεί να βρει τρόπο μέσα από τις άσχημες συνθήκες που περνούμε να δώσει κάποιες λύσεις. Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ιδέα και εισήγηση για το θέμα για να βοηθήσουμε όπου και όσο μπορούμε.
A.K: Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η επιτροπή Πολιτισμού, πάντοτε εκτιμούσε τους αξιόλογους καλλιτέχνες της Λάρνακας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε στη προώθηση τους μέσα από τις θεσμικές και άλλες πολιτιστικές μας εκδηλώσεις. Πριν λίγο καιρό έγινε και μία συνάντησή στο Δημοτικό Θέατρο όπου έχουν καταγραφεί αρκετές εισηγήσεις, έχει προβληματίσει την Επιτροπή πολιτισμού το θέμα και τα όσα ακούσαμε από τους καλλιτέχνες σε εκείνη τη συνάντηση.
Αυτή την στιγμή γίνεται αξιολόγηση των προτάσεων και πως μπορεί ο Δήμος να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια. Γίνεται προσπάθεια μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να βρούμε λύσεις για την στήριξη τους. Είχαμε κάνει πολιτική σε αυτή την περίοδο να δίνονται δωρεάν οι Δημοτικοί χώροι και είχαμε καλή ανταπόκριση και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Πιστεύω ότι σύντομα εάν υπάρξει και κάποια χαλάρωση των μέτρων λόγω πανδημίας θα ανακοινώσουμε κάποιες προτάσεις για υλοποίηση και στήριξη των καλλιτεχνών.

Πόσο επηρεάσε τα οικονομικά του Δήμου Λάρνακας η πανδημία και πως έχει επηρεάσει αυτό τα έργα και σχεδιασμούς του Δήμου;
Π.Γ:
Η πανδημία όχι μόνο έχει επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά του Δήμου μας, αλλά μπορώ να πω ότι έχει δημιουργήσει συνθήκες κατάρρευσης των οικονομικών του κάθε φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμου ή Κοινότητας. Αν δεν συνεισφέρει γενναιόδωρα η Κεντρική εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση, η οικονομική κατάρρευση είναι αναπόφευκτη. Ίσως αυτό να είναι μια ευκαιρία να δουν η Βουλή και τα κόμματα πιο σοβαρά το θέμα της περίφημης Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που όλα τα κόμματα εκθειάζουν, αλλά δυστυχώς ο μικροκομματισμός τους κάνει να τραβούν πετσί και τομάρι.
A.K: Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα του Δήμου. Ένα μεγάλο κονδύλι που ο Δήμος είχε από την ενοικίαση των ομπρελών και κρεβατιών στην παραλία ήταν αρκετές χιλιάδες μειωμένο. Επίσης από τους χώρους στάθμευσης. Πρέπει να πούμε εδώ ότι τα μεγάλα έργα του Δήμου δεν έχουν επηρεαστεί συνεχίζονται κανονικά. Τα περισσότερα έργα είναι συγχρηματοδοτούμενα από τα ευρωπαϊκά ταμεία και την συνεισφορά του Κράτους και συνεχίζουνε, όπως και τα έργα ωρίμανσης για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Ο Δήμαρχος μας Ανδρέας Βύρας και το Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα 4 χρόνια με την σωστή και ισορροπημένη οικονομική του πολιτική έχει καταφέρει να μην επηρεαστούν αυτά τα έργα. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, όμως καλούμε και την Κυβέρνηση όπως στηρίξει του Δήμους με την χορηγία, που θα βοηθήσει στην συνέχιση του σημαντικού Έργου που γίνεται.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους, ωστόσο ο Δήμος έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να στολίζει την πόλη, τι άλλο σχεδιάζει για να βάλει τους δημότες στο Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες του κορωνοϊου;
Π.Γ:
Μέσα στα πλαίσια της τήρησης όλων των απαιτούμενων μέτρων έναντι της πανδημίας και με σεβασμό στην υγεία των συμπολιτών μας θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα από αυτή που ζήσαμε τη προηγούμενη Ανάσταση. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ελπίδα, όπως είναι και το πνεύμα των Χριστουγέννων, αλλά και να γίνει μια τόνωση του παζαριού και ειδικά του εμπορικού μας κέντρου που η πανδημία το έχει καθηλώσει απελπιστικά. Φυσικά η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και όλοι μας χρωστούμε να βοηθήσουμε τον όποιο συνάνθρωπο μας έχει ανάγκη.
Α.Κ: Η πανδημία έχει αλλάξει πολλά και σίγουρα τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα προηγούμενα. Οι περιορισμοί που υπάρχουν δυσκολεύουν την κατάσταση και δεν μπορούμε να γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο. Όμως το χριστουγεννιάτικο πνεύμα πάντοτε υπάρχει.
Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που είναι σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, αρκετοί έχασαν τις εργασίες τους ή είδαν τα εισοδήματα τους να μειώνονται. Ο Δήμος έχει και αυτός ρόλο να διαδραματίσει σε αυτό το ζήτημα, πέραν από το στόλισμα στο εμπορικό κέντρο και αλλά σημεία της πόλης και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχουν και αυτά την σημασία τους και συμβάλλουν και αυτά στο όλο κλίμα. Έχουμε και κοινωνικό ρόλο και ο Δήμος πάντοτε στηρίζει της ευάλωτες ομάδες. Μέσα από το θεσμό πλέον του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου είναι πάνω από έργα, είμαστε εδώ για όλους τους δημότες μας και μέσα ακριβώς από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να νοιώσουμε όλοι την χαρά των γιορτών που ακολουθούν.

Σε ένα μήνα θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, το μήνυμα σας στους κατοίκους της πόλης μας;
Π.Γ:
Το πρόβλημα της πανδημίας έχει κτυπήσει όλα τα σπίτια. Άλλους πολύ και άλλους λιγότερο. Αυτό πρέπει να μας έχει διδάξει ότι είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια και το πνεύμα του εμείς πρέπει να κυριαρχήσει πάνω από αυτό του εγώ. Το μεγαλύτερο κουράγιο που μπορούμε να δώσουμε στο συνάνθρωπο μας είναι αν του δείξουμε αγάπη και αλληλεγγύη. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς το γιορτινό τραπέζι, κανένα συνάνθρωπο μας να στερηθεί τα αγαθά της ζεστής στέγης και των βασικών αναγκών. Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες αγάπης. ‘Οποιος από εμάς γνωρίζει κάποιο που χρειάζεται βοήθεια, δεν επιτρέπεται να το αγνοήσει. Αν δεν μπορεί ο ίδιος να προσφέρει εκείνο που πρέπει, ας προβληματιστεί πως μπορεί να βοηθήσει και σίγουρα θα βρει τον τρόπο. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Α.Κ: Θέλω τελειώνοντας αυτήν τη συνέντευξη να σας ευχαριστήσω ως διαδικτυακό περιοδικό της πόλης, το πρώτο χρονολογικά διαδικτυακό περιοδικό, και γνωρίζοντας την δράση σας δεν είστε μόνο διαδικτυακό περιοδικό. Να ευχαριστήσω τόσο εσάς Γιώτα Δημητρίου, αλλά και τα άλλα μέλη και συνεργάτες του διαδικτυακού περιοδικού και να σας ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία.
Στους κατοίκους της πόλης μας θέλω επίσης να ευχηθώ καλές γιορτές, δύναμη και υπομονή. Αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες αλλά σημαντικές για την προσπάθεια που γίνεται για να ξεπεραστεί η πανδημία και το μεγαλύτερο δώρο σε όλους είναι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και με χριστουγεννιάτικο πνευμα θα το ξεπεράσουμε.
Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα επανέλθουμε με υγεία πάνω από όλα. Καλές γιορτές σε όλους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Απόψε στη Λάρνακα στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» μια ποιητική βραδιά από τον Πολιτιστικό Όμιλο ΑΡΤΙΟΝ / Είσοδος ελεύθερη

Ο Πολιτιστικός όμιλος Άρτιον Λάρνακας μας προσκαλεί όλους απόψε 18 Σεπτεμβρίου σε μια υπέροχη ποιητική βραδιά με τίτλο ”Ύμνος στο Φεγγάρι”, στις 19:30 στο Πάρκο

Ενδιαφέρεστε για να είστε εσείς ο ιδιοκτήτης καφετέριας εντός του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα στη Λάρνακα;

Διαγωνισμός  για την παραχώρηση άδειας χρήσης της οικοδομής που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Πάρκου Salina Λάρνακας για τη λειτουργία Καφετέριας. – Διαγωνισμός Αρ. ΔΛ 17/2024

Ο Δήμος Λάρνακας δέχεται προτάσεις για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών παραστάσεων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα

Ο Δήμος Λάρνακας δέχεται προτάσεις για την πραγματοποίηση καλλιτεχνικών παραστάσεων στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα, που διοργανώνει την περίοδο Οκτώβριο 2024 – Μάρτιο 2025. Οι

error: Content is protected !!