Search
Close this search box.

Τελεσίγραφο μέχρι 30 Απριλίου 2021 για εκκένωση πλακόστρωτου στις Φοινικούδες

Τι αποφάσισε ο Δήμος Λάρνακας στη γνωστή κόντρα για ανάκτηση του δημοσίου χώρου

Τελεσίγραφο μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 δίδει ο Δήμος Λάρνακας σε εταιρεία που κατέχει δημόσιο πλακόστρωτο στις Φοινικούδες για να παραδώσει το χώρο πίσω στο δημαρχείο.

Η υπόθεση αφορά τη γνωστή διαμάχη ανάμεσα στον Δήμο Λάρνακας και την ιδιωτική εταιρεία Royal Ris Ltd, η οποία κατέχει το κέντρο αναψυχής Margarita και ειδικότερα δημόσιο πλακόστρωτο χώρο, τον οποίο χρησιμοποιεί το εστιατόριο.

Ο Δήμος Λάρνακας έχει αποφασίσει να ανακτήσει τον συγκεκριμένο δημόσιο χώρο από την 1η Ιανουαρίου 2017, με τη λήξη της άδειας κατοχής του από την εταιρεία, η οποία όμως αρνείται να τον παραδώσει επικαλούμενη εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία. Σύμφωνα με το δήμο, η διάδικος δεν νομιμοποιείται να κατέχει το χώρο επειδή δεν πληροί το βασικότερο κριτήριο χρήσης πλακόστρωτου με άδεια από τη δημοτική Αρχή που προβλέπει ότι το κέντρο αναψυχής πρέπει να εφάπτεται του πλακόστρωτου. Η εταιρεία κατείχε το πλακόστρωτο κατ’ εξαίρεση μέχρι το τέλος του 2016, αλλά έκτοτε συνεχίζει να έχει κατοχή παράνομα, σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει συμφωνήσει την παραχώρηση του πλακόστρωτου σε άλλη εταιρεία μέσω της νόμιμης διαδικασίας, χωρίς όμως να μπορεί να τηρήσει τη συμφωνία.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Royal Ris Ltd προσέφυγε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το 2017 προσβάλλοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάκτηση του δημοσίου χώρου. Στο πλαίσιο της αγωγής είχε εξασφαλίσει και προσωρινό διάταγμα απαγόρευσης επέμβασης του Δήμου Λάρνακας, το οποίο όμως ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2019. Έκτοτε, ο Δήμος Λάρνακας επιχειρεί να ανακτήσει το χώρο χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι η ακρόαση της αγωγής της εταιρείας Royal Ris Ltd ήταν ορισμένη στις 27 Οκτωβρίου 2020, αλλά αναβλήθηκε και ορίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 με τους κατόχους του δημοσίου χώρου να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει ανάκτηση ενόσω εκκρεμεί δικαστική διαδικασία. Ο Δήμος Λάρνακας, όμως έχοντας στο χέρι νομικές γνωματεύσεις, θεωρεί ότι νόμιμα μπορεί να ανακτήσει το πλακόστρωτο. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ο δήμαρχος έχει ζητήσει τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης όταν αποφασιστεί να απομακρυνθεί ο εξοπλισμός του εστιατορίου και να επιστρέψει το πλακόστρωτο στο δημαρχείο.

Η υπόθεση τέθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου εκ νέου την περασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση ανάκτησης του πλακόστρωτου. Ταυτόχρονα όμως, αποφάσισε να δώσει τελευταία διορία στην εταιρεία Royal Ris Ltd μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 ουσιαστικά προτρέποντας την εταιρεία να ζητήσει επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Δήμος Λάρνακας είναι αποφασισμένος να μπει στο χώρο και να πάρει κατοχή.


Πηγή Ρεπορτάζ: https://dialogos.com.cy/telesigrafo-mechri-30-aprilioy-2021-gia-ekkenosi-plakostrotoy-stis-foinikoydes/?fbclid=IwAR1-FIfiuVRWbs0XomnzXWFYUqu-aqbKbkWqCcz7ikXPeOxvAMtuY_E6saA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!