Search
Close this search box.

Η βία κατά των γυναικών στην Κύπρο είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στο ίδιο το σύστημα

Της Γιώτας Δημητρίου

Ενώ πριν λίγες μέρες “γιορτάζαμε” την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, η πρόσφατη υπόθεση στην Πάφο, δείχνει πως το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στην ίδια την κοινωνία και χρειάζονται πραγματικοί αγώνες για εξάλειψη αυτού του εφιάλτη.

Γυναίκα στην Πάφο έπεσε θύμα οικογενειακής βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της.
Η ίδια είχε προβεί σε καταγγελία εις βάρος του στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου και ως εκ τούτου εξετάζεται υπόθεση βίας στην οικογένεια εις βάρος του εδώ και περίπου ένα μήνα, χωρίς όμως να έχει προχωρήσει η διαδικασία.
Περαιτέρω τόσο στην δικαστική διαδικασία όσο και στην αστυνομία παραδόθηκε ηχητικό ντοκουμέντο όπου καταγράφεται ξεκάθαρα η κακοποίηση. Η καταγραφή της συνομιλίας ήταν καθόλα σύννομη.
Παρόλα αυτά ο εν διαστάσει σύζυγος εκδικητικά προέβη σε καταγγελία για παράβαση απορρήτου ιδιωτικής επικοινωνίας, εναντίον του θύματος, στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου και έτσι το θύμα αντί να βρει το δίκαιο της ξαφνικά εξετάζεται ποινική υπόθεση εναντίον της.

Για την απαράδεκτη αυτή υπόθεση ο Δικηγόρος του θύματος έχει στείλει επιστολή στην ίδια την υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιολίτη, όπου αναλύει και εξηγεί τα γεγονότα της υπόθεσης και ζητά άμεση παρέμβαση της.

Αξιοσημείωτο και ίσως όχι τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο εν διαστάση σύζυγός του θύματος είναι δικηγόρος.

Το SkalaTimes ενημερώθηκε για την υπόθεση από την ίδια την γυναίκα που έχει υποστεί την κακοποίηση, επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο της ο οποίος δε θέλησε στο παρόν στάδιο να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις, αλλά επιβεβαίωσε την πληροφορία μας πως έχει ήδη σταλεί επιστολή στην ίδια την Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιολίτη για την υπόθεση.

“Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι μου έχει πάρει τα τρία παιδιά μας με δόλιο και εκδικητικό τρόπο και δεν έχω επαφή με τα παιδιά μου, αυτό για μένα είναι ότι χειρότερο. Εύχομαι η κυπριακή κυβέρνηση, οι αρχές, η Υπουργός Δικαιοσύνης που είναι κι αυτή γυναίκα και μητέρα, να μεσολαβήσει άμεσα για απονομή δικαιοσύνης”, δήλωσε στο SkalaTimes η γυναίκα που έχει υποστεί βία και τώρα ζει ένα Γολγοθά. Επίσης συμπλήρωσε πως ο εν διαστάση σύζυγος της εκδικητικά την έχει αφήσει χωρίς δουλειά, μια δουλειά την οποία η γυναίκα διατηρούσε για δέκα χρόνια (ινστιτούτο αισθητικής) και της έχει πάρει όλα τα προσωπικά της αντικείμενα και ρούχα.
“Αξίζει επιπλέον να σας αναφέρω πως για έξι χρόνια τρέχαμε στους γιατρούς με τη μητέρα μου, η οποία είχε καρκίνο, πέθανε τον Οκτώβρη και μετά ήρθε να με βρει αυτός ο Γολγοθάς της κακοποίησης με τον εν διαστάση σύζυγο μου”.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου!
Ζούμε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα όπου η γυναίκα που έπεσε θύμα κακοποίησης και βίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις και κατηγορείται γιατί κατέγραψε μαρτυρικό υλικό για να αποδείξει τεκμηριωμένα την βία την οποία βίωνε!

Το SkalaTimes θα ενημερώσει βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση αυτή και θα επανέλθει με δηλώσεις τους.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!