Search
Close this search box.

Λούης Πατσαλίδης: “Το γέλιο είναι αυτό που μας κρατά, η κινητήριος δύναμη να συνεχίσουμε”

Ο Λούης Πατσαλίδης κατάφερε με το χιούμορ και την αυθεντικότητα του να κερδίσει και το πιο δύσκολο τηλεοπτικό κοινό, κατάφερε να κερδίσει μέσα από την εκπομπή του ακόμη και αυτούς που σπανίως παρακολουθούν Κυπριακή TV.
Ο Λούης είναι ένας καταπληκτικός stand up comedian με όλα όσα σημαίνει αυτό.
Αυτό το διάστημα συνεργάζεται με τον stand up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου (ο Γιώργος ζει Αθήνα αλλά έχει κάνει παραστάσεις σε πολλές χώρες στο εξωτερικό) και ετοιμάζουν τη δίωρη παράσταση Last Christmas, και βεβαίως ο τίτλος είναι διφορούμενος…(Με όλα αυτά που έφερε το 2020, θα είναι αυτά τα τελευταία μας Χριστούγεννα;)
Η παράσταση θα έρθει και στη πόλη μας τη Λάρνακα, στο Δημοτικό Θέατρο, στις 11 Δεκεμβρίου και εμείς αδράξαμε την ευκαιρία για μια συνέντευξη με τον stand up comedian της καρδιάς μας.

Της Γιώτας Δημητρίου

Λούη τι να περιμένουμε να δούμε στην stand up comedy παράσταση “Last Christmas”;
Ενα δίωρο ασταμάτητου γέλιου, κάτι που το έχουμε ανάγκη και εμείς ως κωμικοί, αλλά και ο κόσμος, μετά από όλα αυτά που περάσαμε και περνούμε, το 2020.

Mε τον Γιώργο Χατζηπαύλου δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε. Πως προέκυψε το “πάντρεμα” σας;
Με τον Γιώργο είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια, έχουμε την ίδια αίσθηση χιούμορ, σεβόμαστε και θαυμάζουμε ο ένας την δουλειά του άλλου. Κάναμε μαζί παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, τα προηγούμενα χρόνια και πάνω στην κουβέντα που είχαμε πριν ένα μήνα είπαμε “δεν κάνουμε μια special εορταστική παράσταση λίγο πριν φύγει ο χρόνος”; Δεν θέλαμε δεύτερη κουβέντα και έτσι δημιουργήσαμε το “Last Christmas”, που είναι διφορούμενος τίτλος!

Τέσσερεις παραστάσεις (Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο), αλήθεια Λούη πόσο ανάγκη έχουμε το γέλιο στην εποχή που διανύουμε;
Το γέλιο είναι αυτό που μας κρατά, η κινητήριος δύναμη να συνεχίσουμε, μπορείς να σκεφτείς μια μέρα σου χωρίς να γελάσεις; Είναι μια χαμένη μέρα! Ειδικά στις καταστάσεις που βιώνουμε και όταν όλα γύρω σου είναι αρνητικά και μαύρα, το γέλιο τα ασπρίζει όλα!

Υπάρχουν όρια στο stand up comedy;
Η οποιαδήποτε μορφή τέχνης σαν θεσμός δεν πρέπει να έχει όρια! Τα όρια μπαίνουν από αυτόν που ασκεί την τέχνη, ανάλογα με την αισθητική του, τα βιώματα και τα προσωπικά του πιστεύω!

Το Stand up comedy “είναι διαδεδομένη τέχνη σε όλον τον κόσμο αν και ξεκίνησε κυρίως από τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με το stand up comedy, ονομάζεται κωμικός (comic) ή stand up comedian (κωμικός). Το stand up comedy είναι μια τέχνη με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες άλλα και κάποιους βασικούς κανόνες και απαράβατους κανόνες που έχουν δομηθεί επί σκηνής τα τελευταία 50 χρόνια”. Ποιο θεωρείς ως βασικότερο κανόνα για να λέγεται κάποιος stand up comedian;
Ναι αυτή είναι η περιγραφή της wikipedia χαχαχαχαχαχαχα, είναι πολύ διαφορετικά όμως στην πράξη! Εγώ είμαι της σχολής του story telling και όχι του one liner χωρίς να αποκλείσω βέβαια και κάποια one liners στις παραστάσεις μου! Παρακολουθώ, τι συμβαίνει γύρω μου και τα μεταφέρω στην σκηνή με το στοιχείο της υπερβολής βέβαια. Με αυτά που λέω ταυτίζεται ο κόσμος και βλέπει τον εαυτό του μέσα από τις δικές μου ιστορίες, βασικά απενοχοποιώ πρόσωπα και καταστάσεις!

Yπάρχουν κάποιοι stand up comedian στο εξωτερικό τους οποίους θαυμάζεις και παρακολουθείς;
Εννοείται! Από Ελλάδα τον Γιώργο Χατζηπαύλου, αλλά και τους, Βρανά, Φισφή, Κατσαρίνη, Ρούμπο και Κατσούδα! Από εξωτερικό Bill Engval!

Ο Κύπριος είναι καλός θεατής; Πόσο σημαντικό είναι το κοινό για ένα stand up comedian;
Το κοινό είναι το Α και το Ω στην κάθε μορφής τέχνης και όχι μόνο στο stand up! Και ναι, το Κυπριακό κοινό πλέον είναι πάρα πολύ καλός θεατής!

Τον κύριο Χατζηπαύλου τον είχα δει το καλοκαίρι του 2016, στην Αθήνα, στο Γκάζι. Μου είχε κάνει εντύπωση με πόση ευκολία μιλούσε για τα προσωπικά του και δεν ήξερα αν ήταν αλήθεια ή αν ήταν μυθοπλασία για χάριν της παράστασης. Εννοείται πως είχα πονέσει τη κοιλιά μου απ΄το γέλιο. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να «εκθέτει» τον εαυτό του ή τους δικούς του ανθρώπους επί σκηνής ένας κωμικός;
Ειδικά εμείς που ασχολούμαστε με το story telling ουσιαστικά εκθέτουμε την προσωπική μας ζωή, τα προσωπικά μας βιώματα στο κοινό, που εννοείται ταυτίζονται μαζί μας.
Είναι δύσκολο μπορώ να πω, αλλά είναι και μια μορφή ψυχοθεραπείας! Για παράδειγμα εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μέσο Κύπριο, οι συνήθειες μου, η συμπεριφορά μου, το life style μου δεν διαφέρει καθόλου από μια μέση Κυπριακή οικογένεια, άρα μέσα από τις περιγραφές μου, ο καθένας μπορεί να δει τον εαυτό του, την γυναίκα του, τα μωρά του κτλ μέσα από τις δικές μου περιγραφές!

Κάποιοι λένε (ανάμεσα τους και η υποφαινόμενη) πως ο μόνος λόγος που βλέπουν Κυπριακή TV είναι ο Λούης Πατσαλίδης. Αλήθεια, που νομίζεις ότι οφείλεται η επιτυχία σου, το να κερδίζεις ακόμη και τους πιο ιδιότροπους/απαιτητικούς τηλεθεατές;
Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα, αλλά και τον κόσμο για την αγάπη που μου δείχνει, αλλα και τη στήριξη που μου δίνει όλα αυτά τα χρόνια! Τώρα, η επιτυχία νομίζω οφείλεται στην αλήθεια μου, δεν είμαι κάτι άλλο από αυτό που δείχνω στην τηλεόραση, είμαι ένα με τον κόσμο και αυτό το εισπράττω καθημερινά!

Λοιπόν το SkalaTimes θέλει το μήνυμα σου σε όσους σκέφτονται να έρθουν στην παράσταση Stand Up Comedy Special, Last Christmas;
Οσοι έρθουν θα περάσουν δυο απολαυστικές ώρες γεμάτες γέλιο, που θα γεμίσει τις μπαταρίες μας για την δύσκολη περίοδο που θα ακολουθήσει!

Και το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας;
Υπομονή σε όλο τον κόσμο, αυτό μας χρειάζεται, η υπομονή και να έχουμε όλοι την υγεία μας.

———————————————-

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Last Christmas – Stand up Comedy Special
Λευκωσία Σατιρικό Θέατρο 10/12
Λάρνακα Δημοτικό Θέατρο 11/12
Λεμεσό Θέατρο Δήμου Ύψωνα 12/12
Πάφο Μαρκίδειο Θέατρο 13/12

Ώρα έναρξης 18:00
Εισιτήρια www.Kopseto.com
Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!