Search
Close this search box.

Cinema Talks κάθε Σάββατο διαδικτυακά! Γιατί ο πολιτισμός στη Λάρνακα υπάρχει και χαρίζει μοναδικές εκδηλώσεις!

Εσείς τι κάνετε τα Σάββατα μετά το μεσημεριανό;
Εμείς παρακολουθούμε τα Cinema Talks της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας!

Μετά από το πολύ πετυχημένο εβδομαδιαίο Θερινό Σινεμά που διοργάνωσε και φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας στον Κήπο του Μουσείου Πιερίδη, κάθε Σάββατο απόγευμα «μαζευόμαστε» μπροστά στις οθόνες μας για τα Cinema Talks.

Πρόκειται για ζωντανές παρουσιάσεις μέσα από την σελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης στο Facebook για θέματα που έχουν να κάνουν με τον κινηματογράφο και την εξέλιξη του.
Τα Cinema Talks τρέχουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι συναντήσεις έγιναν στο Youth Makerspace στη Λάρνακα και κάλυψαν θέματα όπως Φιλμ Νουάρ, Σοβιετικός Κινηματογράφος, Κυπριακός Κινηματογράφος, Queer Cinema, Γερμανικός Εξπρεσιονισμός, Γυναίκες Σκηνοθέτες, ενώ φιλοξενήθηκαν και αρκετοί Κύπριοι δημιουργοί στον τομέα του κινηματογράφου.

Φέτος τα Cinema Talks πραγματοποιούνται ζωντανά αλλά διαδικτυακά, κάτι που επιτρέπει σε ακόμα περισσότερους σινεφίλ να ενωθούν από άλλες πόλεις, από Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο παρουσιάσεις με μεγάλη συμμετοχή: μια για τον σκηνοθέτη Λουί Μπουνιουέλ από τον Δώρο Δημοσθένους και μια για τον Πειραματικό Κινηματογράφο και Video Art από την Σύλβια Νικολαΐδη. Όλες οι παρουσιάσεις βιντεογραφούνται και βρίσκονται διαθέσιμες μέσα από την σελίδα της Λέσχης, δημιουργώντας έτσι το μοναδικό ελληνόφωνο βιντεο-αρχείο για θέματα σχετικά με τον κινηματογράφο.

Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου, ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης μιλά για τον Συνδυασμό Ταινιών Ζωντανής Δράσης με Animation στον Κινηματογράφο, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούν να αλληλεπιδρούν ζωντανά και να θέτουν τις ερωτήσεις τους.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις, τις προβολές και όλες τις εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης μας από την σελίδα τους στο Facebook: Larnaka Cinema Society.

Αν και πρόκειται για καθαρά εθελοντική ομάδα, εργάζονται ακούραστα και προσφέρουν πανέμορφες κινηματογραφικές εμπειρίες στους λάτρεις του σινεμά ολόχρονα, συμβάλλοντας ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Λάρνακας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!