Search
Close this search box.

Eυχές και σκέψεις Λαρνακέων Παραμονή Χριστουγέννων 2020

Παραμονή Χριστουγέννων λοιπόν, Χριστούγεννα μιας χρονιάς που έγραψε ιστορία και μας τοποθέτησε μάρτυρες, ήρωες, αντιήρωες και μέτρησε τις αντοχές μας.
Μα είναι Χριστούγεννα, για όσους πιστεύουν στην Γέννηση Του, Εκείνος θα ξαναγεννηθεί όπως γεννιέται κάθε χρόνο, όχι τόσο σε φάτνη, αλλά προπάντων στις καρδιές αυτών που έχουν αποθέματα αγάπης.
Παραμονή Χριστουγέννων και άνθρωποι της Λάρνακας στέλνουν τις δικές τους σκέψεις και ευχές μέσω του SkalaTimes.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Υγεία και Αγάπη πάνω από όλα!

Κώστας Μαννούρης

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΝΟΥΡΗΣ
(ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ)

Στο τέρμα αυτής της αδυσώπητης χρονιάς στέλνουμε την αγάπη μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάστηκαν ανελέητα. Που ασθένησαν, που έχασαν ένα δικό τους πρόσωπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ’ όσους έμειναν άνεργοι, σ’ αυτούς που είδαν την οικονομική τους ασφάλεια να γίνεται στάχτη. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες σ’ όλους εκείνους που αμύνθηκαν με αυταπάρνηση, και εξ ονόματος σύμπασας της ανθρωπότητας, απέναντι σ’ αυτή την πρωτόγνωρη απειλή. Όλοι μαζί ας φωνάξουμε ότι δεν θα νικήσει η κακότητα, θα νικήσουμε εμείς. Καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά!

Έλενα Καλλή

ΕΛΕΝΑ ΚΑΛΛΗ
(Λειτουργός ΟΝΕΚ)

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι σίγουρα διαφορετικά για όλους μας. Το 2020 μας αφήνει με ένα αίσθημα πικρίας, απογοήτευσης, πόνου, απώλειας, ακόμη και θυμού. Ήταν μια χρονιά δύσκολη, την οποία σίγουρα αποχαιρετούμε με ανακούφιση, ευελπιστώντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, πιο θετική και θα φέρει και το τέλος της πανδημίας του Covid-19. Το 2020 όμως ήταν ταυτόχρονα και μια χρονιά που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα σημαντικά στη ζωή του κάθε ενός, τα απλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, όλα αυτά που η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και η ρουτίνα μας έκαναν πολλές φορές να ξεχνάμε. Μπορεί να ακούγεται κάπως οξύμωρο, όμως, η τραγική εμπειρία της πανδημίας μπορεί να είχε και κάτι θετικό. Ανέδειξε το αίσθημα της αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας σε στιγμές δύσκολες. Πολλά είναι τα επώνυμα και ανώνυμα παραδείγματα συνανθρώπων μας, συμπολιτών μας, που την περίοδο κυρίως του lockdown προσέφεραν εθελοντικά, βοήθησαν με κάθε τρόπο όσους είχαν ανάγκη.
Για τη Λάρνακα το 2020 κλείνει σίγουρα με κάτι πολύ θετικό. Η υπογραφή της συμφωνίας για την τουριστική ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας υλοποιεί ένα όνειρο και μια ευχή που είχαν οι Λαρνακείς εδώ και δεκαετίες. Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ένα θετικό οιωνό ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά που θα φέρει πολλά θετικά για την πόλη μας!
Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες του Skalatimes Καλά Χριστούγεννα και μια όμορφη, δημιουργική νέα χρονιά, με υγεία, ψυχική ηρεμία και ευτυχία. Εύχομαι η εμπειρία της χρονιάς αυτής να μας βοηθήσει όλους να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να εστιάζουμε πλέον στα σημαντικά, τα θετικά και ουσιώδη στην ζωή μας και όχι στα μικρά και ευτελή.

Ανδρέας Καυκαλιάς

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ
(Ακαδημαϊκός/Κειμενογράφος)

Πρώτα απ’όλα υγεία. Παγκόσμια υγεία. Πέρσι πιο σημαντική ήταν η παγκόσμια Ειρήνη φέτος όμως για τους προφανείς λόγους η υγεία.
Δεύτερο απ’όλα ευτυχία, θαλπωρή, ξεγνοιασιά, σκληρή δουλειά, έμπνευση δημιουργικότητα. Για ό,τι γεμίζει τον καθένα.
Τρίτο απ’όλα η Λάρνακα μας να συνεχίσει να εξελίσσεται, να αναπτύσσεται, να ομορφαίνει για όλο τον κόσμο. Το τρίτο δεν είναι ακριβώς ευχή. Είναι πεποιθηση… για να μην πω σιγουριά.
Καλή χρονιά σε όλους.

Μαρία Ραφαήλ

ΜΑΡΙΑ ΡΑΦΑΗΛ
(Νομικός)
This too shall pass….Και αυτό θα περάσει! Διαβαίνοντας στα, κατά συνήθεια, πολυσύχναστα, πλην όμως τώρα άδεια σοκάκια της πόλης μας, αφουγκράζομαι τη φορτισμένη και καθησυχαστική ενέργεια που αποπνέει μία πόλη που δεν είναι μόνη της επειδή εγκαταλείφθηκε. Αισθάνομαι τη διάχυτη θαλπωρή που παρέχει η βεβαιότητα ότι η πόλη με όλες τις εκφάνσεις της είναι περιπόθητη όσο ποτέ άλλοτε. Η επίγνωση της παροδικότητας εφησυχάζει το είναι μου. Αναπτερώνομαι από τη γνώση ότι το μέλλον περιλαμβάνει τη Λάρνακα και ότι η Λάρνακα περιλαμβάνει εμάς.
Εύχομαι τέτοια ή παρόμοια αισθήματα να θωπεύουν και τις δικές σας σκέψεις. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια σας πολλά!

Δημήτρης Δημητρίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Country Sales Manager)

“Cause lazy days and sunny rays will guide me
Back home to where I belong
If God gives me grace then he will find me a space
And I hope I’ll be singing this song”
– Oasis
Αν το 2020 δεν μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τις βασικές αξίες κι αλήθειες της ζωής, αν παραμένουμε κλεισμένοι στο καβούκι μιας ψευδαίσθησης, τότε νομίζω τίποτα δε θα μπορέσει να μας διδάξει και να μας εξελίξει ως ανθρώπους. Με καλή μουσική, με ότι αγαπά ο καθένας, με φως στις καρδιές μας και unconditional love, εύχομαι υγεία ψυχική και σωματική και καλές γιορτές σε όλο το κόσμο. Για τη πόλη μας εύχομαι να συνεχίσει τον δρόμο της προόδου όπως κάνει τα τελευταία χρόνια όπου επιτέλους (και με τη “φωνή” εμας των σκαλιωτών) διεκδικεί. Τέλος, ως πατέρας, εύχομαι όλα τα παιδιά να έχουν την ευτυχία, χαρά και παιδικότητα που πρέπει να έχουν, την ευτυχία που έχουμε υποχρέωση ως γονείς να τους προσφέρουμε και τα βάσικα μαθήματα ζωής που οφείλουμε να τους διδάξουμε.

Σαλώμη Παρασκευά

ΣΑΛΩΜΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
(Μουσικοπαιδαγωγός)
Ας ξεκινήσουμε από τα ουσιώδη και τα απολύτως σημαντικά. Μια καλή κουβέντα, μια μικρή πράξη ανθρωπιάς μπορούν να σημάνουν την αρχή για μια μεγάλη αλυσίδα προσφοράς. Θα σας περάσω το καντηλάκι μου και θα μας ευχηθώ όλους μια καλή και φωτεινή νέα χρονιά!
“Whatever fever upon the world, whatever wave that may occur,
pass the candle, pass the candle” -Thomas Feiner

Ανδρέας Δημητρίου

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος)

Χριστούγεννα 2020! Παράξενα, διαφορετικά και αλλιώτικα! Η πανδημία του κορονοϊού έφερε πιέσεις και αλλαγές στη ψυχολογική κατάσταση μικρών και μεγάλων! Η κανονικότητα μας άλλαξε! Μειώσαμε τις κοινωνικές μας επαφές, διαφοροποιήσαμε τη ρουτίνα μας, μείναμε στο σπίτι και η μάσκα έκρυψε τα συναισθήματα μας! Τα παιδιά μας αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις! Αρκετά από αυτά έμαθαν και προσαρμόστηκαν! Κάποια αλλά όμως δυσκολεύτηκαν και δοκιμάστηκαν οι ψυχικές τους αντοχές! Ανάπτυξαν ή διόγκωσαν συναισθηματικές ή/και συμπεριφορικές δυσκολίες! Ωστόσο, το 2020 παρά την πικρή γεύση που μας έδωσε θεωρώ πως μας έδωσε και μαθήματα ζωής! Εκτίμηση των δεδομένων, των αξιών της ζωής και των ανθρώπων που αγαπάμε! Μάθαμε να αγαπάμε περισσότερο τον συνάνθρωπο μας, τη φύση, τη θάλασσα και αλλά που μας έδωσε απλόχερα ο Θεός.
Εύχομαι ολόψυχα σε όλον τον κόσμο το 2021 να φέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα! Τη λήξη της πανδημίας! Τη λήξη του περιορισμού και της καραντίνας! Τη λήξη της κοινωνικής αποστασιοποίησης και όλων των αρνητικών συναισθημάτων που έφερε αυτή η κατάσταση! Εύχομαι από καρδιάς το 2021 όλα τα παιδιά του κόσμου να βλέπουν και να παίζουν χωρίς περιορισμούς με τους φίλους τους! Να κοιτάμε ο ένας τον άλλον χωρίς άγχος και φόβο και να έχουμε χαρούμενες και γλυκές στιγμές χωρίς την ανασφάλεια μετάδοσης ενός ιού! Να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και κυρίως τους παππούδες μας που τόσο στερηθήκαμε! Αγάπη, υγεία, χαμόγελα, λιγότερο ρατσισμό και περισσότερη αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ακόμη κάποιες από τις ευχές μου για την νέα χρονιά!
Καλές γιορτές σε όλους μας!

Νατάσα Καπίτζιη

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΠΙΤΖΙΗ
(Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Ενδύνάμωσης)

Το 2021 έφθασε και εσύ έχεις την τεράστια δύναμη μέσα σου να κάνεις αυτή την χρονιά μοναδική. Ανακτήσε την αυτοπεποίθηση σου, αναγνώρισε τα μοναδικά ταλέντα και ικανότητες σου, βάλε τους στόχους σου και μείνε πιστός σε αυτούς, σχεδίασε το προσωπικό σου πλάνο επιτυχίας και ευτυχίας, επένδυσε ουσιαστικό χρόνο σε εσένα, νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα έχεις και για όλα όσα θα έρθουν.
Ναι μπορείς να μεγαλουργησεις γιατί το δικαιούσαι και το αξίζεις. Αυτή είναι η χρονιά που μόνο μπροστά μπορεί να σε πάει. Φανταστικό 2021 σας εύχομαι!

Σπύρος Σπύρου

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
(Μουσικός, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου)
Η χρονιά που φεύγει, ήταν σίγουρα διαφορετική και ιδιαίτερα δύσκολη για όλους! Εύχομαι να αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις άσχημες στιγμές που ζούμε και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.
Πιστεύω πως ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει συχνά αυτοκριτική και να επαναπροσδιορίζει τις συμπεριφορές, τις ενέργειες και τις νοοτροπίες του σε σχέση με τους άλλους. Δυστυχώς οι κακές νοοτροπίες δύσκολα αλλάζουν και καθυστερούν την πρόοδο.
Την όμορφη μας Λάρνακα θα ήθελα να τη δω ακόμα πιο καθαρή, πράσινη και ανθρώπινη, με σύγχρονες υποδομές που να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και πρακτική.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, αληθινή αγάπη και χαρές μόνο!

Μιράντα Ορθοδόξου

ΜΙΡΑΝΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ
(Φιλόλογος)
Παραμονή Χριστουγέννων 2020!
Μια ενδιαφέρουσα, περίεργη και χωρίς αμφοβολία αλλιώτικη παραμονή Χριστουγέννων. Οφείλουμε να τη ζήσουμε, να τη γευστούμε, να τη νιώσουμε. Οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε όπως αρμόζει στις περιστάσεις και στις καταστάσεις. Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς (η αλήθεια να λέγεται) είναι λίγο βαρύς, λίγο άοσμος, άνοστος, άγευστος σαν αποτυχημένα, στρεβλά, στραβά κι ανάποδα κακοφτιαγμένο κέικ ή σαν ένα κακόγουστο αστείο που από ευγένεια σφίγγεσαι να γελάσεις! Ωστόσο, αν δεν φας το κακοφτιαγμένο κέικ δεν εκτιμάς το γευστικό!
Είναι αλλιώτικα τα φετινά Χριστούγεννα γιατί έτσι μόνο θα εκτιμούσαμε την ομορφιά της κανονικότητας των προηγουμένων. Είναι ωραία τα φετινά Χριστούγεννα γιατί καταλάβαμε ποιοι μας λείπουν λίγο παραπάνω, γιατί αντιληφθήκαμε τη σιωπηλή στοργή της μάνας μας, του μπαμπά μας, της γιαγιάς και του παππού μας, του θείου που φεύγει πρώτος από τα τραπέζια γιατί η πρώτη τάξη σχόλασε! Είναι μοναδικά τα φετινά Χριστούγεννα γιατί νιώσαμε να μας λείπουν τα κάλαντα από τα παιδιά της γειτονιάς, οι παιδικές χορωδίες στην πλατεία της πόλης, οι σχολικές γιορτές, γιατί χάσαμε την επαφή με τον μαθητή, τον δάσκαλο, τον συνεργάτη, τον πελάτη. Και όλα αυτά τα αγαπήσαμε ένα τσικ παραπάνω! Αγαπήσαμε και λίγο παραπάνω τα ταξίδια, το θεάτρο, τη μουσική, την παρέα μας! Ίσως καταφέραμε να αγαπήσουμε και λίγο παραπάνω εμάς και ό,τι επιλέξαμε να μας παριβάλλει. Είναι σημαντικά τα φετινά Χριστούγεννα γιατί θα κάνουν όλα τα επόμενα να έχουν λίγη παραπάνω αστερόσκονη μαγείας κι αγάπης! Αγαπάτε, χαμογελάτε και φροντίστε οτιδήποτε σας γεννά αγάπη και προκαλεί χαμόγελα. Άλλωστε, αύριο γεννιέται για ακόμα μια φορά η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Δημήτρης και Ελένη Χριστοδουλίδου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
(DeC Audiovisual Photography)

2020, η παράξενη και περίεργη χρόνια που όμως μας έφερε πιο κοντά στις οικογένειες μας, γονείς, παιδιά και αδέρφια.
Επανεκτιμήσαμε τις αξίες μας, τον χρόνο και τον χώρο μας και εκτιμήσαμε πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα. Δύσκολη χρόνια γεμάτη κινδύνους, που όμως μας έκανε πιο υπεύθυνους. Ας ελπίσουμε ότι και οι τοπικές αρχές, αλλά κυρίως το κράτος, θα έχουν αντιληφθεί πλέον την σημασία και την αξία των καλά οργανωμένων τοπικών αλλά και κρατικών υπηρεσιών, κυρίως υγείας.
Όσο αφορά την πόλη μας, τώρα μας έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλο έμπρακτα, μένοντας τοπικά και στις πάμπολλες μικρές επιχειρήσεις της πόλης, μας που μας χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ. Η πόλη μας για άλλη μια φορά σε μειονεκτική θέση από το κράτος, αλλά μπορούμε να επικεντρωθούμε στα θετικά όπως οι υπογραφές για την ανάπτυξη του Λιμανιο-Μαρίνας, αλλά και η – επιτέλους – μετακίνηση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων – πληγή της πόλης μας.
Ας ενωθούμε και ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη πιο πολύ από ποτέ προηγουμένως, έτσι ώστε με τον νέο χρόνο, η πανδημία να είναι πλέον μια κακιά ανάμνηση.
Ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα, σε όλους τους Λαρνακείς.
Και με την ευχή να επικεντρωθείτε και να απολαύσετε αυτά που έχουν πραγματική αξία στην ζωή μας, τώρα που τα έχουμε – γιατί η πανδημία μας δίδαξε ακριβώς αυτό: κανένα αγαπημένο πρόσωπο στην ζωή μας δεν είναι δεδομένο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαθεί – κάτι που ακριβώς τους δίνει την πραγματική αξία.
Καλά Χριστούγεννα!

Άννα Αχιλλέως

ΑΝΝΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ
(Pilates Instructor)
Πολλές ευχές από καρδιάς, για ενα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!
Ιδιαίτερα φέτος εύχομαι υγεία,αγάπη, ψυχική γαλήνη, προσωπική εξέλιξη και σωστή αξιοποίηση όλων των ταλέντων μας! Φέτος μάθαμε πολλά (τουλάχιστον καποιοι απο εμας). Μάθαμε ότι ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, αυτά που τα είχαμε για δεδομένα, ειναι μεγάλες ευλογίες. Μιλώ για τις αγκαλιές με τους αγαπημένους μας, τα φιλιά, τις συναντήσεις και το να αναπνέουμε ελεύθερα χωρίς μάσκες….. Εύχομαι να το θυμόμαστε αυτό και όταν αποχωρίσει αυτός ο ιος και να είμαστε ευγνώμων για όλες τις απλές καθημερινές στιγμές ελευθερίας μας, χωρίς φόβο και περιορισμούς.
Καλές Γιορτές και καλή χρονιά σε όλους!

Μαρία Thompson

ΜΑΡΙΑ THOMPSON
(https://instagram.com/evolutionsimple?igshid=b858x7wv59uq)
Μετά από ένα δύσκολο 2020 οι ευχές αποκτούν άλλο νόημα, όπως και η ίδια η ζωή καθώς και ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας. Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να έχουμε περισσότερη αγάπη μέσα μας και να ρίξουμε το βλέμμα μας σε όσα έχουν πραγματικά αξία στη ζωή μας. Η οικογένειά μας, τα παιδιά μας, το υπερτατο αγαθό η υγεία, οι φίλοι μας, τα απλά και καθημερινά,οι αγκαλιές, οι συναντήσεις, ένας καφές με φίλους, μια βόλτα στα δρομάκια τα αγαπημένα της πόλης μας, όλα αυτά που μέχρι πέρσι θεωρούσαμε δεδομένα και αυτονόητα.
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο και μακάρι η νέα χρονιά να φέρει στον καθένα ότι πραγματικά επιθυμεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!