Search
Close this search box.

Ας μιλήσουμε για ομορφιά….

Η αισθητικός Έλενα Ντουσάκη, στη Λάρνακα, στη περιοχή Δροσιάς, μας μιλά για τη δική της πορεία στο χώρο της αισθητικής, μας συστήνει το Ινστιτούτο της και μοιράζεται μαζί μας κάποια tips ομορφιάς.

Η Έλενα Ντουσάκη

SkalaTimes

Έλενα που έχεις σπουδάσει;
Έχω τελειώσει τις σπουδές μου στην Άντρη Βλασίου, ήταν μια συνεργασία με το Intercollege και δώσαμε και επιπλέον εξετάσεις της CIDESCO για να έχουμε εξασφαλίσει όλες αναγκαίες προδιαγραφές.

Γιατί επέλεξες το χώρο της αισθητικής;
Ήταν κάτι που αγαπούσα πάντα, μου άρεσε να ασχολούμαι με προϊόντα ομορφιάς, το μακιγιάζ, ήταν ένας κόσμος που με τραβούσε. Οι δε σπουδές ήταν κάτι το πολύ ενδιαφέρον για μένα, μαθαίναμε αρκετά χρήσιμα πράγματα για μια επαγγελματία αισθητικό, ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στο κόσμο της ομορφιάς. Βεβαίως, πρέπει να σου πω ότι και μετά τις σπουδές μου, συνέχισα να μαθαίνω με σεμινάρια, μαθήματα, νέα διπλώματα κτλ.

Συνέχισες το ταξίδι των γνώσεων στο κόσμο της ομορφιάς….
Ναι, στη συνέχεια απέκτησα και δίπλωμα ως make up artist, επιπλέον παρακολούθησα ειδικό course για βλεφαρίδες και άλλα. Το επάγγελμα το δικό μας απαιτεί συνεχή ενημέρωση, update με τις νέες τάσεις, προιόντα, μεθόδους κτλ. Συνεχώς βγαίνουν νέα πράγματα. Μια αισθητικός πρέπει να ενημερώνετε συνεχώς.

Τα προϊόντα τι ρόλο παίζουν στις θεραπείες προσώπου αλλά και σε άλλες θεραπείες σώματος ή στο μακιγιάζ και σε μανικιούρ -πετικιούρ;
Τα προιόντα θα έλεγα ότι είναι το 50% των αποτελεσμάτων. Το άλλο 50% εξαρτάται από την εμπειρία και το ταλέντο της αισθητικού. Αλλά, αν η αισθητικός είναι καλή και τα προϊόντα δεν είναι, τότε τα αποτελέσματα κατά 50% δεν θα έχουν 100% επιτυχία.

Από ποια ηλικία πρέπει να ξεκινάμε τα προϊόντα στο πρόσωπο;
Η επιδερμίδα μας αρχίζει να γερνάει στα 25. Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν γενετικοί παράγοντες, περιβαλλοντικές επιδράσεις, αλλά και ο προσωπικός μας τρόπος ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, (και είναι κάτι που λέω πάντα στις πελάτισσες μου), ο ιδανικός καιρός για να ξεκινήσει μια κοπέλα κρέμες ημέρας και νύχτας είναι στα 20. Βλέπω ότι όσες κοπέλες άρχισαν τις κρέμες ημέρας και νύχτας από τα 20 τους έχουν σήμερα στα 35 και 40 τους πολύ καλή επιδερμίδα.

Καταλαβαίνω γιατί χρησιμοποιούμε κρέμα ημέρας, αλλά η κρέμα νύχτας είναι το ίδιο σημαντική;
Φυσικά! Μια καλή κρέμα νύχτας μπορει να μας ενυδατώνει, περιέχει πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και εφοδιάζει με πρώτες ύλες το δέρμα, αποτρέποντας την αφυδάτωση της επιδερμίδας.
Επίσης, η κρέμα νυκτός αναχαιτίζει τη γήρανση του δέρματος συντελώντας στο πολλαπλασιασμό των κυττάρων (μίτωση) και παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναδόμηση του παρέχοντας του όλα όσα χρειάζεται για να ξαναβρεί τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα του.
Η κρέμα νυκτός καταπραΰνει το δέρμα, λειαίνει την υφή της επιδερμίδας και εξασφαλίζει ότι το δέρμα θα έχει ομοιόμορφη χροιά και απαλή υφή. Συμβάλλει στην προστασία των βλαστοκυττάρων και στη βελτίωση της δερματικής πυκνότητας. Επιταχύνει τη σύνθεση κολλαγόνου στους ινοβλάστες και ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας.
Επίσης να αναφέρουμε ότι η καλή κρέμα νυκτός βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, εμποδίζει το δέρμα από τη χαλάρωση, προστατεύοντας τα βασικά δομικά συστατικά της επιδερμίδας, ενισχύοντας τη συνοχή, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητά της. Βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της εμφάνισης της γήρανσης του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο φωτεινό.

Βλέπουμε ότι χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προϊόντα στο ινστιτούτο σου. Πώς τα επιλέγεις;
Πρέπει να σου πω ότι μέχρι να καταλήξω στα συγκεκριμένα προϊόντα έκανα μελέτη, τα δοκίμασα πάνω μου και χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να αποφασίσω ποια θεωρώ τα καλύτερα προϊόντα για να φέρω στο Ινστιτούτο μου και να χρησιμοποιώ στις πελάτισσες μου, όπως έχω ήδη πει, τα προϊόντα παίζουν σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα.
Για το πρόσωπο το Ινστιτούτο μου χρησιμοποιεί τα Dalton Marine Cosmetics που είναι θαλάσσια καλλυντικά, φτιαγμένα από τη νεκρά θάλασσα. Τα Dalton αντιπροσωπεύουν με σχεδόν 40 χρόνια εμπειρίας, τον τομέα των θαλάσσιων καλλυντικών. Έχουν για μότο τους “Θάλασσα, η ομορφιά του δέρματός σας”, που σημαίνει ότι συνδυάζει την παράδοση και την εμπειρία με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις και τη φυσική αποτελεσματικότητα. Το μοναδικό χαρακτηριστικό των καλλυντικών αυτών είναι το εκχύλισμα Celumer Marine. Η μίξη και η αλληλεπίδραση, 6 θαλάσσιων συστατικών από το θαλασσινό νερό, το στρείδι, τα όστρακα, το πλαγκτόν και το χαβιάρι, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα σιντριβάνι νεότητας.
Βιοφυσικές και δερματολογικά ελεγχόμενες μελέτες αποδεικνύουν ότι το εκχύλισμα Celumer Marine επιτυγχάνει μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες τα ακόλουθα:
~ βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος πάνω από 43%
~ αυξάνει το επίπεδο υγρασίας του δέρματος πάνω από 48%
~ ενισχύει την UV προστασία των κυττάρων πάνω από 17%
~ αυξάνει τη δραστηριότητα των κυττάρων κατά 19%
Όσον αφορά το μακιγιάζ χρησιμοποιώ διάφορες μάρκες προϊόντων, πχ άλλες για το μάτι, άλλες για τη πούδρα ή το κραγιόν κοκ.
Όσον αφορά το πετικιούρ δεν θα μπορούσα παρά να καταλήξω στα προιόντα της Callux Pro που κάνουν θαύματα σε θέματα όπως μύκητες, προβληματικά νύχια και πέλματα
Πρόκειται για 100% Φυτικο προϊον και είναι καταλληλο για Διαβητικους και εγκυες και είναι vegan.

Αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς σε θεραπείες προσώπου, σώματος,μανικούρ, πετικιούρ, κτλ τίθονται προς πώληση στο Ινστιτούτο;
Ναι, φυσικά. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιώ διατίθονται προς πώληση.

Για τις Γιορτές το Ινστιτούτο θα έχει κάποιες προσφορές;
Ναι, έχουμε ειδικό πακέτο που συμπεριλαμβάνει θεραπεία προσώπου και μανικιούρ-πετικιούρ σε μια πολύ καλή τιμή και επιπλέον ειδικές τιμές αλλά και πακέτα για make up. Δηλαδή έχουμε το κανονικό Make Up και το Casual Make Up που είναι πιο απλό και είναι σε πιο χαμηλή τιμή.

Νομίζεις ότι οι γυναίκες έχουν όρεξη να ασχοληθούν με την εξωτερική τους ομορφιά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε;
Το να νιώθει μια γυναίκα ωραία επειδή περιποιήθηκε τον εαυτό της, δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη γιατί βοηθά αυτόματα και στη ψυχολογία της. Το να φτιάξει τα νύχια της, να κάνει μια θεραπεία προσώπου κτλ, τονώνει την αυτοπεποίθηση της και την ίδια στιγμή φτιάχνει τη διάθεση της. Δεν πιστεύω πως υπάρχει γυναίκα που δεν της αρέσει να φαίνεται όμορφη. Όσο σημαντικό είναι να ομορφαίνουμε το μέσα μας (γιατί αδιαμφισβήτητα είναι), τόσο ωραίο είναι να ομορφαίνουμε και το έξω μας.

Που μπορεί να βρει κανείς το Ινστιτούτο σου;
Στη περιοχή Δροσιάς, πολύ κοντά στην υπεραγορά Spar. Στην Οδό Αρχιδάμου 5 Κατάστημα 3 και στο τηλέφωνο 99 653260.

Facebook Page: https://www.facebook.com/ElenaNtousaki

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!