Search
Close this search box.

Κύριε Χριστοδουλίδη, τη Λάρνακα τη ρωτήσατε; ‘Η έστω την ενημερώσατε;

SkalaTimes Team

Με μια ανακοίνωση ενημερώθηκε η Λάρνακα για τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας κ. Χριστοδουλίδη με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Chad Wolf, στη Λάρνακα για θεμελίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security), που “αποτελεί πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ και που θα βρίσκεται στη Λάρνακα” όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες στο Δημοτικό Συμβούλιο περί τίνος πρόκειται, χωρίς να γνωρίζει ο κόσμος της πόλης τι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ λογαριάζουν οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν στη πόλη μας, και με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των δημοσιογράφων αύριο (μόνο ΡΙΚ και ΚΥΠΕ θα έχουν δικαίωμα να παραστούν) ο κύριος Χριστοδουλίδης γράφει τη δική του ιστορία στη πόλη μας.

“Καμία συνάντηση δεν είχε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδης με το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ή με τον Δήμαρχο Λάρνακας, μόνο δύο λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών είδαν τον Δήμαρχο και κάποιους υπαλλήλους του Δήμου Λάρνακας, έδωσαν κάποιες γενικές πληροφορίες, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες” είπε στο SkalaTimes έγκυρη πηγή.

Όταν η Αμερική δημιουργεί περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας στη Λάρνακα το μυαλό μας (όσων γνωρίζουμε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ) μπορεί να κάνει πολλά σενάρια.
Τι θα γίνει; Στρατόπεδο; Εκπαίδεσης ποιων; Των στρατιωτών που θα πηγαίνουν να πολεμούν στη Μέση Ανατολή; Του ΝΑΤΟ; Τι είδους περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης θα είναι;

Δεν είχε δικαίωμα το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση η Λάρνακα για μια ξεκάθαρη ενημέρωση για το κέντρο αυτό που θα βρίσκεται δίπλα από το στρατόπεδο Αλυκής; Μέσα στη πόλη μας; Κοντά στο αεροδρόμιο; Δίπλα μας;

Ο κ. Χριστουδουλίδης, σίγουρα γνωρίζει τα αποτελέσματα στις χώρες που “συνεργάστηκε” η Αμερική. Και είναι πολλές και χρειάζονται ολόκληροι τόμοι για να τις αναφέρουμε. Να υπενθυμίσουμε μία άλλη “συνεργασία” των ΗΠΑ για να πάρουμε μια γεύση, από τις πολλές;
“Μία εξίσου λυπηρή η περίπτωση αφορά τον Ντιέγκο Γκαρσία, μία λωρίδα γης με σχήμα άλογοπετάλου στη μέση του ινδικού ωκεανού. Από αυτό το νησί-βάση, που έχει πλάτος εξίμιση χιλιόμετρα στο πλατύτερο σημείο του και συνολικό μήκος 23 χιλιόμετρα,οι Ηνωμένες Πολιτείες περιπολούν όλη την περιοχή -και κάτι ακόμη πιο σημαντικό- την μέση Ανατολή.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές την θεωρούν μία από τις τρεις σημαντικότερες βάσεις της Αμερικής σε όλο τον κόσμο. Εκεί στεγάζονται τα βομβαρδιστικά Β 52 Στρατοφόρτρες, τα οποία μπορούν σε μία αποστολή να καλύψουν αποστάσεις μεγαλύτερες από 22.000 χιλιόμετρα. Η βάση διαθέτει επίσης βομβαρδιστικά Στελθ και Β2 που χάρη στην ακτίνα δράσης και τις ικανότητές τους η αμερικανική πολεμική αεροπορία μπορεί από το Ντιέγκο Γκαρσία να βομβαρδίσει ένα στόχο οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς ανεφοδιασμό. Βομβαρδιστικές επιδρομές έγιναν από το αεροδρόμιο του νησιού, που έχει το μακρύτερο διάδρομο προσγειώσεως στον ινδικό ωκεανό, στη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στις επιθέσεις στο Αφγανιστάν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο βαθύ και προστατευμένο λιμάνι του νησιού υπάρχουν αμερικανικά πολεμικά πλοία όλων των ειδών. Στο νησί ζουν 4000 αμερικάνοι στρατιωτικό προσωπικό και υπάλληλοι που εργάζονται για την εταιρεία που συντηρεί τις εγκαταστάσεις στο νησί. Ο στρατός δε λέει πολλά για αυτήν την σημαντική βάση, προτιμώντας να την άφηνε τυλιγμένη σε κάποιο πέπλο μυστηρίου, τόσο για τους αμερικανούς όσο και για την διεθνή κοινότητα. Ένας από τους κανόνες για το προσωπικό που είναι τοποθετημένο εκεί είναι ότι δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους τις συζύγους τους και ότι δεν πρέπει να φορούν στρατιωτικά σήματα και στολές όταν πηγαίνουν με άδεια σε γειτονικές χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο Ντιέγκο Γκαρσία επειδή πριν από 30 χρόνια υπέγραψαν μία μίσθωση 50 ετών με τον ιδιοκτήτη του νησιού. Το αντίτιμο, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ήταν μία έκπτωση στην πώληση αμερικανικών πυραύλων Πολάρις. Ο ιδιοκτήτης του νησιού είναι η μεγάλη Βρετανία, ένας από τους πιο αξιόπιστους και αφοσιωμένος συμμάχους των ΗΠΑ, η οποία μίσθωσε το Ντιέγκο Γκαρσία στους αμερικανούς με την εντελώς ψεύτικη διαβεβαίωση ότι, τόσο αυτό όσο και άλλα 56 νησιά που είναι γνωστά ως “Νησιά Τσάγκος” είναι ακατοίκητα. Η αμερικανική κυβέρνηση εκείνης της εποχής διευκρίνισε στους Βρετανούς ότι δεν θέλει να έχει “πρόβλημα πληθυσμού” στο Ντιέγκο Γκαρσία, ούτε θέλει να εμποδίζονται οι κίνησεις των πλοίων της από τις βάρκες των ντόπιων ή να ανησυχεί ότι τα γειτονικά νησιά μπορούν να γίνουν έδρα μίας επιχείρησης κατασκοπείας και συγκέντρωση πληροφοριών για την αμερικανική βάση”.
(Από βιβλίο του Καναδού δημοσιογράφου Peter Scowen).
Kαι μη μας πει κανείς ότι το πιο πάνω είναι η ιστορία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ χθες, γιατί όλοι γνωρίζουμε την βασική αλφαβήτα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που παραμένει διαχρονικά πάνω κάτω η ίδια. Είτε με Ρεπουμπλικανό, είτε με Δημοκρατικό, Πρόεδρο.

Το SkalaTimes σε επικοινωνία με στελέχη του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία έμαθε ότι το ΑΚΕΛ “ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας όσον αφορά το θέμα αυτό και συγκεκριμένα από τον κ. Πετρίδη ο οποίος όμως δήλωσε πλήρη άγνοια και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στη συνέχεια ζητήσαμε ενημέρωση από τον κ. Χριστοδουλίδη”.

Η απάντηση του YΠΕΞ:

Απάντηση ημερομηνίας 17 Νοεμβρίου 2020 του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.079, ημερομηνίας 7 Οκτωβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Λουκαΐδη
«Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας πληροφορώ τα πιο κάτω:

  1. Το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα εγκαθιδρυθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και συνάδει και με τους τομείς συνεργασίας που περιελήφθησαν στη Δήλωση προθέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ. Να σημειωθεί εξαρχής ότι αποτελεί βασικό μας στόχο όπως, ταυτόχρονα, προωθηθεί η περαιτέρω διεύρυνση της συναφούς με το Κέντρο συνεργασίας με κράτη-μέλη της EE, της γειτονίας μας, καθώς και ιδρύματα της EE, όπως το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Άμυνας και Ασφάλειας, και συγκεκριμένα εξειδικευμένα Ευρωπαϊκά Κέντρα Αριστείας, όπως για παράδειγμα το Κέντρο Υβριδικών Απειλών στη Φινλανδία. Οι προκαταρκτικές μας ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη τύχει θετικής ανταπόκρισης.
  2. Το νομικό πλαίσιο, στη βάση της σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θέτει το Κέντρο υπό τη διαχείριση και καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών και το εγκαθιδρύει ως Μη-Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η ιδιοκτησία και διαχείριση του Κέντρου θα είναι εξολοκλήρου Κυπριακή, και δεν θα υπάρχει μόνιμη παρουσία ξένων εκπαιδευτών, εκπαιδευόμενων ή/και άλλων αλλοδαπών.
    Όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση για τη Δημοκρατία, το κόστος ανέγερσης και τα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ, ενώ η Κύπρος προσφέρει το χώρο ανέγερσης του έργου. Το Κέντρο θα έχει έσοδα από τα προγράμματα εκπαίδευσης που θα προσφέρει, και τα οποία θα καλύπτουν λειτουργικά έξοδα, ανάπτυξη προγραμμάτων, και υλικά/τεχνολογία. Πιθανά κόστη που θα προκύψουν στα αρχικά στάδια, θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, και αναμένεται ότι θα κυμαίνονται μεταξύ 5 και 10 χιλιάδων ευρώ ετησίως.
    Ο χώρος όπου θα ανεγερθεί το κέντρο έχει επιλεγεί στη βάση των ακόλουθων κριτηριών:
    i. εγγύτητα στον αερολιμένα Λάρνακας
    ii. εγγύτητα σε λιμάνι
    iii. εγγύτητα στο Κέντρο Ζήνων – Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης
    iv. εγγύτητα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και υπηρεσίες αστικού κέντρου
    v. εγγύτητα στο χώρο όπου αναπτύσσεται η άσκηση ΝΕΟ (εκκένωση αμάχων).
  3. Στόχος μας είναι η ουσιαστική και έμπρακτη συμμετοχή κάθε Υπουργείου, υπηρεσίας, και κρατικού φορέα που σχετίζεται με θέματα ασφάλειας. Σε πρώτο στάδιο, αυτό θα αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εργασίας, το Υφυπουργείο Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής, η Αστυνομία (Αστυνομία, Λιμενική, Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κοκ), η Πολιτική Άμυνα, η Πυροσβεστική, η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, το ΓΕΕΦ, και η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Σε μεταγενέστερο στάδιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Υπουργείο Εμπορίου, Υφυπουργείο Ναυτιλίας, Κεντρική Τράπεζα, Νομική Υπηρεσία, και η Βουλή των Αντιπροσώπων.
    Το πρόγραμμα εκπαίδευσης βασίζεται στη φιλοσοφία της “εκπαίδευσης εκπαιδευτών” (train the trainers), με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δυνατοτήτων λειτουργών της δημόσιας υπηρεσίας, μέσω συναφών προγραμμάτων εκπαίδευσης και παροχής τεχνογνωσίας από ξένους εκπαιδευτές. Θα διατηρηθεί η δυνατότητα συνεχούς συνεργασίας με εξωτερικούς φορείς, για ανανέωση της εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας των εκπαιδευτών.
    Η επιλογή των εκπαιδευτών θα γίνεται από επιτροπή του Εκπαιδευτικού Κέντρου. Θα προέρχονται από τα διάφορα υπουργεία, υπηρεσίες, ή και τον ιδιωτικό τομέα, αναλόγως με το θέμα εκπαίδευσης.
  4. Το Κέντρο θα παρέχει εκπαίδευση πρωτίστως σε εκπαιδευόμενους από ομονοούντα γειτονικά κράτη, με τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί διαχρονικά εξαίρετες διμερείς σχέσεις. Το Κέντρο θα παρέχει την ευκαιρία θεσμοθέτησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η φιλοδοξία μας είναι όπως αυτό επιτρέψει τη μετεξέλιξή του σε διεθνές Κέντρο “εκπαίδευσης εκπαιδευτών”. Εφόσον το Κέντρο θα είναι Κυπριακής ιδιοκτησίας, οι αποφάσεις για την προέλευση των εκπαιδευόμενων σε αυτό το Κέντρο θα ανήκουν αποκλειστικά στους δικούς μας αρμόδιους φορείς.
  5. Η αξιολόγηση για την ωφελιμότητα και τυχόν κινδύνους που μπορεί να προέρχονται από τη δημιουργία του Κέντρου βασίστηκε σε βασικές παραμέτρους -κυριαρχίας, ιδιοκτησίας, ελέγχου, συνεργασίας, κόστους, ασφάλειας, τοπικά και εθνικά οφέλη, πεδίο μελλοντικής ανάπτυξης- και κατέδειξε ότι το έργο θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για την Κυπριακή Δημοκρατία, εφόσον επωφελούμαστε από απόκτηση τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και αναβάθμισης δυνατοτήτων, ενώ υπάρχουν πλούσιες περαιτέρω προοπτικές, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και με τρίτες χώρες. Επιπρόσθετα, εξυπηρετεί ένα βασικό και διαχρονικό στόχο της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη της χώρας μας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, στο πλαίσιο μιας ευρείας θετικής ατζέντας.
  6. Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει στον καθορισμό οργανώσεων ως “βίαιων και εξτρεμιστικών” στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην EE και στον ΟΗΕ. Η οποιαδήποτε σύμπλευση με ορισμούς και πολιτικές άλλων κυβερνήσεων ή οργανισμών γίνεται πάντοτε στο πλαίσιο συγκεκριμένων συμβατικών υποχρεώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής βρίθει από “αποσταθεροποιητικούς” παράγοντες, είτε αυτοί είναι κρατικοί ή όχι. Πάγια θέση μας παραμένει ότι ο κατ’ εξοχήν κακόβουλος περιφερειακός δρώντας είναι η Τουρκία, ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της οποίας συγκρούεται ευθέως με τις ευρύτερες προσπάθειες που καταβάλλονται για συνεργασίες και συνέργειες στην περιοχή.
  7. Η τεχνογνωσία για θέματα ασφάλειας της θάλασσας για κάθε κράτος αφορά πρωτίστως πρακτικές που ακολουθούν και εφαρμόζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του, όπως η ακτοφυλακή, η αστυνομία κλπ. Οι ΗΠΑ διαθέτουν σημαντική εμπειρία σε τέτοια ζητήματα και η όποια συνεργασία μαζί τους θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει στην UNCLOS τεράστια σημασία, αλλά η μη προσχώρηση των ΗΠΑ σε αυτήν δεν αποτελεί εμπόδιο για στοχευμένες εκπαιδευτικές συνεργασίες σε ζητήματα ασφάλειας.»

Ωστόσο δεν απαντήθηκε η σημαντική ερώτηση : “Πώς συνδέεται η λειτουργία του κέντρου με τη Δήλωση Προθέσεων που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2018 μεταξύ των ΥΠΕΞ ΗΠΑ-Κύπρου, το κείμενο της οποίας δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και τις από πλευράς του υπουργού σχετικές διαβεβαιώσεις;”

Το SkalaTimes ως τοπικό διαδικτυακό περιοδικό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση όσον αφορά την εξέλιξη αυτή στη πόλη μας.
Στο κάτω κάτω πλησιάζουν βουλευτικές εκλογές, ας ξέρουμε τις θέσεις του κάθε κόμματος σε βασικά για τη πόλη μας ζητήματα.
Δεν θα έπρεπε να αναφέρουμε τις εκλογές στο κείμενο αυτό; Μα φυσικά και πρέπει, στο κάτω κάτω αυτοί που ψηφίζουμε, αυτοί αποφασίζουν για μας, τη πόλη μας και τις ζωές μας.

Τέλος, πριν μήνες η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου, μίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη και του ζήτησε μία δήλωση για το θέμα αυτό και ενώ αρχικά μας είχε πει οκ και ότι θα μας έστελνε κάτι, για καλύτερη ενημέρωση μας (και του αναγνωστικού μας κοινού) τελικά δεν μας έστειλε δήλωση του.

Πιο κάτω η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που αφορά ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ αλλά και κατ’ επέκταση τη χώρα μας:
Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Chad Wolf στις 4 και 5 Ιανουαρίου
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Ιανουαρίου, στις 1.30 μ.μ., από κοινού με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Chad Wolf, σε ειδική τελετή στη Λάρνακα, για θεμελίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security), που αποτελεί πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της τελετής, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Wolf θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 1.45 μ.μ.
To πρωί της Τρίτης, 5 Ιανουαρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί τον κ. Wolf, ο οποίος θα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, στο Υπουργείο Εξωτερικών για κατ’ ιδίαν συνάντηση και διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να ανασκοπηθεί η διμερής συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε ένα αριθμό από τομείς, ενώ θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η πρόοδος που επιτελείται και τα επόμενα βήματα στις διεργασίες για προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Visa Waiver Program των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και θέματα που άπτονται της συνεργασίας, σε διμερές αλλά και περιφερειακό επίπεδο, για ενίσχυση της ασφάλειας.
Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Wolf θα υπογράψουν Διακήρυξη Προθέσεων μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών για Συνεργασία στον τομέα της Συνοριακής Ασφάλειας και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 10 π.μ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

3η Παγκόσμια Θέση για το Γυμνάσιο Αραδίππου

Tο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επιθυμεί να ενημερώσει τους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις/δικαιώματα που προκύπτουν από την πρόωρη εξόφληση στεγαστικών δανείων. Σημειώνεται ότι καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής «Κύπρος 1974, η μνήμη είναι η μόνη πατρίδα των ανθρώπων»

Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 – 6.30 μ.μ. Σεβαστό Ιερατείο, Εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, Έντιμε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πρώην Πρόεδροι

error: Content is protected !!