Search
Close this search box.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «παγώνει» τη δωρεά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου

Η κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου κατάγγειλε τον βιαστή της υπενθυμίζωντας μας πως είναι καλύτερα να καταγγέλνει κανείς τον βιαστή του ακόμη και ύστερα από πολλά χρονιά και να ενισχύει το ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ παρά να σωπαίνει για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο.

Η υπόθεση του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου -το 1998 από παράγοντα της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας-, για τη δικαιοσύνη άνοιξε πριν η χρυσή Ολυμπιονίκης προβεί δημοσίως σε αποκαλύψεις. Η 43χρονη κορυφαία Ελληνίδα ιστιοπλόος όταν βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει όσα της συνέβησαν αρχικά απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η υπόθεση.
Κατήγγειλε το βιασμό της και κατονόμασε τον δράστη. Δημοσίως, η ίδια δεν είπε και δεν θα αναφέρει το όνομά του, ασχέτως αν αυτό γίνει γνωστό με κάθε άλλο μέσο. Πέρα από το γεγονός ότι είναι δικαίωμά της να προβεί σε αυτή την αποκάλυψη, όταν και αν το θελήσει, η Σοφία Μπεκατώρου δημόσια τον χαρακτήρισε “Χ” προκειμένου να μη βρεθεί από τη θέση της κατηγόρου σε αυτή της κατηγορουμένης και να μην μπουν εμπόδια στην εξέλιξη της υπόθεσης που χειρίζεται ο εισαγγελέας σχεδόν ένα μήνα.

Τη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εξέφρασε ανοιχτά και έμπρακτα ο έφορος των Εθνικών Ομάδων της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, διαχωρίζοντας τη θέση του από την ΕΙΟ. Τοποθετήθηκε δημόσια στο Twitter με τα εξής λόγια: “Υπέβαλα την παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ ώστε να υπερασπιστώ το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος. Επιπλέον, για να συμπαρασταθώ στην Σοφία Μπεκατώρου που η ανακοίνωση της ΕΙΟ, την αφήνει εκτεθειμένη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα”.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «παγώνει» τη δωρεά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου
Την απόφαση του να διακόψει τη δωρεά προς την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, έκανε γνωστή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, σημειώνοντας πως δίνει προτεραιότητα στο ήθος και τον χαρακτήρα των δωρεοδόχων του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.
Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.
Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.
Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».





Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!