Search
Close this search box.

Maya Angelou: H σπουδαία συγγραφέας και ακτιβίστρια έγινε κούκλα

SkalaTimes Team


Σε ένα κόσμο που ευδοκιμεί η εικόνα, τα φίλτρα στις φωτογραφίες και το show off, ας διδάξουμε στις κόρες μας, στις κόρες του κόσμου που είναι δίπλα μας, να έχουν πρότυπα σαν την Maya Angelou!


Η Maya Angelou ανέδειξε την εμπειρία τού να είναι κανείς αφρικανικής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρείται από τις πιο σπουδαίες Αμερικανίδες ποιήτριες και συγγραφείς, χαρακτηρίζεται ως «μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές μορφές της Αμερικής κατά την τελευταία 50ετία» και ως μια από τις «μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας».
Oι στίχοι της, προέκταση της προσωπικότητας και ζωής της, αποπνέουν μια σοφία και μια φιλοσοφική διάθεση που μπορούν να διαμορφώσουν ζωές και αντιλήψεις.

H Maya Angelou τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής της με το Μετάλλιο της Ελευθερίας -που αποτελεί την ύψιστη διάκριση- παραλαμβάνοντάς το από τον Barack Obama καθώς και με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών που παρέλαβε από τον Bill Clinton.

H Mattel αποφάσισε να συμπεριλάβει την Αφρικανή συγγραφέα στη σειρά “Inspiring Women”.
Επτά χρόνια μετά τον θάνατό της, η Mattel, εταιρεία που κατασκευάζει τη Barbie, αποφάσισε να την προσθέσει στην σειρά της με τις “Γυναίκες που Εμπνέουν” (Inspiring Women). Σε αυτή τη σειρά περιλαμβάνονται γυναίκες με σπουδαίο έργο από τον χώρο των τεχνών, των επιστημών και του αθλητισμού.

Το πρόσωπο της κούκλας θυμίζει απίστευτα την Dr Angelou ενώ φοράει μαντήλι στο κεφάλι, κοσμήματα και φλοράλ φόρεμα και κρατάει ένα μικροσκοπικό αντίγραφο από τα απομνημονεύματα της συγγραφέως, με τίτλο “Ξέρω γιατί κελαηδά το πουλί στο κλουβί” (I Know Why the Caged Bird Sings).

Η σειρά, στην οποία περιλαμβάνονται και οι Rosa Parks και Florence Nightingale, έγινε για να τιμηθούν “οι γυναίκες που ρίσκαραν, άλλαξαν τους κανόνες και άνοιξαν νέους δρόμους για τις νέες γενιές γυναικών να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα”.
“Πρόκειται για μια εμβληματική γυναίκα που, μέσα από το μοναδικό ταλέντο της, έκανε τον κόσμο μας καλύτερο. Ελπίζουμε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα νεαρά κορίτσια”, σημείωσε σε σχετική της δήλωση η Mattel.


Η κούκλα πωλείται στην τιμή των 29,99 δολαρίων και έχει ήδη εξαντληθεί.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!