Search
Close this search box.

Χορογράφος Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα: “Η απόφαση των αρμοδίων για υπαίθρια διεξαγωγή μαθημάτων χορού,αναιρεί την υφιστάμενη νομοθεσία”

“Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφάλεια των παιδιών,είναι προτεραιότητα μας και τα προσεγγίζουμε με σοβαρή σκέψη και σεβασμό” τονίζει η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα

Τα μέτρα της Κυβέρνησης, των Αρμοδίων, αποδεικνύονται ακόμη μια φορά λάθος, φαίνεται πως η επιπολαιότητα με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις, μόνο μπροστά δεν μπορούμε να πάμε.

Την ίδια ώρα που απαγορεύονται τα one to one μαθήματα μουσικής στα ωδεία, δόθηκε το πράσινο φως για μαθήματα χορού σε εξωτερικούς χώρους.

Οι σχολές χορού ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες που ορίζει το ίδιο το κράτος όσον αφορά στους χώρους που γίνονται τα μαθήματα χορού, το νέο μέτρο περί μαθημάτων σε υπαίθριους χώρους αναιρεί τις ίδιες τις νομοθεσίες.

Με μια ανάρτηση της στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η γνωστή χορογράφος και ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού Mambo στη Λάρνακα, Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα εξηγεί γιατί η υπαίθρια διεξαγωγή μαθημάτων χορού είναι επικίνδυνη.
Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση της:

Με σεβασμό προς τους μαθητές μας και την τέχνη μας,ενημερώνουμε όλους ότι η απόφαση των αρμοδίων για υπαίθρια διεξαγωγή μαθημάτων χορού,αναιρεί την υφιστάμενη νομοθεσία,δημιουργεί σοβαρή επικινδυνότητα και σειρά ελλείψεων που εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των ανήλικων μαθητών μας,αλλά και των συνεργατών μας.Η εκπαίδευση του χορού δεν μπορεί να διεξάγεται υπαίθρια,για τους πιο κάτω λόγους:

▪️επικίνδυνα ανεξέλεγκτοι υπαίθριοι χώροι.
▪️ακατάλληλο δάπεδο-πάτωμα που οδηγεί σε μυοσκελετικές κακώσεις.
▪️έλλειψη χώρων υγιεινής.
▪️έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας.
▪️εκτεθειμένα παιδιά και ενήλικες στις οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες(ηλιοφάνεια,βροχή κλπ).
▪️αδυναμία αντίδρασης του εκπαιδευτή, σε οποιανδήποτε εξωγενή συνθήκη,που μπορεί να προκύψει ή να παρουσιαστεί.
▪️μη ολοκληρωμένο πρόγραμμα χορού,λόγω έλλειψης μουσικής,λόγω προστασίας του πολίτη από ηχορύπανση.
▪️ελλειπές πρόγραμμα εκγύμνασης λόγω μη συμπερίληψης ασκήσεων και χορευτικών φιγούρων όπως δαπέδου και πηδημάτων.
▪️ανεξέλεγκτη έκθεση των ανηλίκων με ό,τι αυτό συνεπάγεται(σωματική,ηθική).

Με δεδομένο ότι είναι μη ελεγχόμενες οι συνθήκες του χώρου,δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και δεν προσφέρεται η αναγκαία προστασία,αδυνατούμε ως σοβαροί επαγγελματίες που αλληλεπιδρούμε καθημερινά με παιδιά,να προσφέρουμε με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες μας.

Σας ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση και ευχόμαστε να συναντηθούμε σύντομα στις εγκαταστάσεις μας,οι οποίες πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σοβαρή υπόθεση,ειδικά όταν εμπλέκονται ανήλικα άτομα.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφάλεια των παιδιών,είναι προτεραιότητα μας και τα προσεγγίζουμε με σοβαρή σκέψη και σεβασμό.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!